reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Moja szyjka otwarta a i tak nie rusza :D straszyli że pęcherz pęknie i wody odejdą - chyba mamy jakiś mocarny, bo nic się nie dzieje od 2 tygodni a już czekam z niecierpliwością na cokolwiek 🤭

@Pomarańczowa myślę, że jak tak dalej pójdzie to będziesz pierwsza. Mnie też co jakiś czas coś ciągnie, ale więzadła już się przyzwyczaiły do ciężaru i śmigam z mężem na spacery jak pogoda pozwala ❤️ chociaż trochę normalności w tej ciąży

A i dzisiaj pierwszy raz się przeszłam do sklepu dziecięcego, bo jest w okolicy a akurat byłam obok. Fajnie tak pooglądać rzeczy na żywo nawet jak już się wszystko ma 🙈

reklama
Moja szyjka otwarta a i tak nie rusza :D straszyli że pęcherz pęknie i wody odejdą - chyba mamy jakiś mocarny, bo nic się nie dzieje od 2 tygodni a już czekam z niecierpliwością na cokolwiek 🤭

@Pomarańczowa myślę, że jak tak dalej pójdzie to będziesz pierwsza. Mnie też co jakiś czas coś ciągnie, ale więzadła już się przyzwyczaiły do ciężaru i śmigam z mężem na spacery jak pogoda pozwala ❤️ chociaż trochę normalności w tej ciąży

A i dzisiaj pierwszy raz się przeszłam do sklepu dziecięcego, bo jest w okolicy a akurat byłam obok. Fajnie tak pooglądać rzeczy na żywo nawet jak już się wszystko ma 🙈
No dziewczyna z którą leżałam to ponad tydzień chodziła z 4 cm rozwarcia i nie miala żadnego zakazu wstawania czy coś. Ostatecznie urodziła w 36 tygodniu wcześniej miała podane sterydy. W 32 tyg miała już 2cm rozwarcia. Akcja się sama nie rozpoczęła wywoływali jej gdy szyjka miała 5cm

Poczekajcie, jak Wam magnez zjedzie po porodzie 😂😂😂
Ja znowu zaczęłam brać, tylko już mniejszą dawkę, bo miałam skurcze w dłoniach i nie dawałam rady zmienić pampersa 🙈
I skurcze nóg takie, że palce się wywijają do góry...

Czemu nie założyli szwu ?
Prawdopodobnie dlatego że to mocne skrócenie szyjki to już był 30/31 tc i podczas pobytu w szpitalu mi się trochę wydłużyła. Wcześniej byla skrócona z 35 do 28 mm i to też już na przełomie 2 i 3 trym więc bez tragedii.

I ogólnie zgadzam się z Tobą-jesli ma się konkretnego prowadzącego to najlepiej działać wg jego zaleceń bo ma pełen obraz.

Poczekajcie, jak Wam magnez zjedzie po porodzie 😂😂😂
Ja znowu zaczęłam brać, tylko już mniejszą dawkę, bo miałam skurcze w dłoniach i nie dawałam rady zmienić pampersa 🙈
I skurcze nóg takie, że palce się wywijają do góry...
Jak dorabiasz jako bar mleczny to trzeba suplemencić 😁 nie ma zmiłuj! Ale warto warto, już pomijając wszystkie sprawy zdrowotne to tak babsko egoistycznie- przy kp szybciej lecą kilogramy! 😁

Ja dziś wychodzę. Szyjka 2,2 -2,5według lekarza to dobry wymiar na ten czas ciazy . Powiedział, że narazie jak się nic nie dzieje to sterydów nie podaje zapobiegawczo. Tyle z tematu sterydów, chociaż ostatnio uległ, dziś zmiana zdania😅

reklama
Jak dorabiasz jako bar mleczny to trzeba suplemencić 😁 nie ma zmiłuj! Ale warto warto, już pomijając wszystkie sprawy zdrowotne to tak babsko egoistycznie- przy kp szybciej lecą kilogramy! 😁
Kupa, a nie lecą, jak ja przy kp mam ochotę na słodkie 24/7 🙈 może gdybym faktycznie karmiła i Mały by wyciągal te swoje niecale pół litra dobowo, to jeszcze, ale rozkręciłam odciąganie tak, że dziennie mam 1.5l 😂 o dziwo nie wypadają mi włosy, bo wszyscy tak straszyli, że zaczynaja wypadać, a u mnie bajlando :D jest ich więcej niż było.

Do góry