reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Moja szyjka otwarta a i tak nie rusza :D straszyli że pęcherz pęknie i wody odejdą - chyba mamy jakiś mocarny, bo nic się nie dzieje od 2 tygodni a już czekam z niecierpliwością na cokolwiek 🤭

@Pomarańczowa myślę, że jak tak dalej pójdzie to będziesz pierwsza. Mnie też co jakiś czas coś ciągnie, ale więzadła już się przyzwyczaiły do ciężaru i śmigam z mężem na spacery jak pogoda pozwala ❤️ chociaż trochę normalności w tej ciąży

A i dzisiaj pierwszy raz się przeszłam do sklepu dziecięcego, bo jest w okolicy a akurat byłam obok. Fajnie tak pooglądać rzeczy na żywo nawet jak już się wszystko ma 🙈

reklama
Moja szyjka otwarta a i tak nie rusza :D straszyli że pęcherz pęknie i wody odejdą - chyba mamy jakiś mocarny, bo nic się nie dzieje od 2 tygodni a już czekam z niecierpliwością na cokolwiek 🤭

@Pomarańczowa myślę, że jak tak dalej pójdzie to będziesz pierwsza. Mnie też co jakiś czas coś ciągnie, ale więzadła już się przyzwyczaiły do ciężaru i śmigam z mężem na spacery jak pogoda pozwala ❤️ chociaż trochę normalności w tej ciąży

A i dzisiaj pierwszy raz się przeszłam do sklepu dziecięcego, bo jest w okolicy a akurat byłam obok. Fajnie tak pooglądać rzeczy na żywo nawet jak już się wszystko ma 🙈
No dziewczyna z którą leżałam to ponad tydzień chodziła z 4 cm rozwarcia i nie miala żadnego zakazu wstawania czy coś. Ostatecznie urodziła w 36 tygodniu wcześniej miała podane sterydy. W 32 tyg miała już 2cm rozwarcia. Akcja się sama nie rozpoczęła wywoływali jej gdy szyjka miała 5cm

Poczekajcie, jak Wam magnez zjedzie po porodzie 😂😂😂
Ja znowu zaczęłam brać, tylko już mniejszą dawkę, bo miałam skurcze w dłoniach i nie dawałam rady zmienić pampersa 🙈
I skurcze nóg takie, że palce się wywijają do góry...

Czemu nie założyli szwu ?
Prawdopodobnie dlatego że to mocne skrócenie szyjki to już był 30/31 tc i podczas pobytu w szpitalu mi się trochę wydłużyła. Wcześniej byla skrócona z 35 do 28 mm i to też już na przełomie 2 i 3 trym więc bez tragedii.

I ogólnie zgadzam się z Tobą-jesli ma się konkretnego prowadzącego to najlepiej działać wg jego zaleceń bo ma pełen obraz.

Poczekajcie, jak Wam magnez zjedzie po porodzie 😂😂😂
Ja znowu zaczęłam brać, tylko już mniejszą dawkę, bo miałam skurcze w dłoniach i nie dawałam rady zmienić pampersa 🙈
I skurcze nóg takie, że palce się wywijają do góry...
Jak dorabiasz jako bar mleczny to trzeba suplemencić 😁 nie ma zmiłuj! Ale warto warto, już pomijając wszystkie sprawy zdrowotne to tak babsko egoistycznie- przy kp szybciej lecą kilogramy! 😁

Ja dziś wychodzę. Szyjka 2,2 -2,5według lekarza to dobry wymiar na ten czas ciazy . Powiedział, że narazie jak się nic nie dzieje to sterydów nie podaje zapobiegawczo. Tyle z tematu sterydów, chociaż ostatnio uległ, dziś zmiana zdania😅

reklama
Jak dorabiasz jako bar mleczny to trzeba suplemencić 😁 nie ma zmiłuj! Ale warto warto, już pomijając wszystkie sprawy zdrowotne to tak babsko egoistycznie- przy kp szybciej lecą kilogramy! 😁
Kupa, a nie lecą, jak ja przy kp mam ochotę na słodkie 24/7 🙈 może gdybym faktycznie karmiła i Mały by wyciągal te swoje niecale pół litra dobowo, to jeszcze, ale rozkręciłam odciąganie tak, że dziennie mam 1.5l 😂 o dziwo nie wypadają mi włosy, bo wszyscy tak straszyli, że zaczynaja wypadać, a u mnie bajlando :D jest ich więcej niż było.

Do góry