reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Poczekajcie, jak Wam magnez zjedzie po porodzie 😂😂😂
Ja znowu zaczęłam brać, tylko już mniejszą dawkę, bo miałam skurcze w dłoniach i nie dawałam rady zmienić pampersa 🙈
I skurcze nóg takie, że palce się wywijają do góry...

Dlatego wlasnie ja nie odstawiam bo mi wiecznie powieki drgaja i te kurcze lydek sa przeokrutne🥴
Takze doskonale Cie rozumiem i az dziwota ze wczesniej nie wrocilas do magnezu.

reklama
Dlatego wlasnie ja nie odstawiam bo mi wiecznie powieki drgaja i te kurcze lydek sa przeokrutne🥴
Takze doskonale Cie rozumiem i az dziwota ze wczesniej nie wrocilas do magnezu.
Wrocilam ze 3 tygodnie po porodzie własnie jak pieluchy nie mogłam zmienić 😂 dalej chyba mam za mało, ale boję się walić wielką dawkę przy karmieniu.

Do 36+6 masz magne b6 forte 3x1 👀 a ja sie boje ze moja dawka w 36+2 magnez b6 forte 1x1 i aspargin 2x1 to dużo. Daj znac czy ci zmniejszył dawke :)

Wszystko zalezy od wynikow z krwi, nie ma wrozenia z fusow. Sprawdzilam ze nawet w polowie normy nie jestem a jak wspominalam przed chwilka Lady moj organizm potrzebuje magnezu czy to w ciazy czy bez bo lataja mi powieki i mam kurcze lydek. Wiec spokojnie bo wg mnie 1x1 i 2x1 to malo :-)

Jesli bedziesz robic badania to przy asparginie polecam jeszcze potas zrobic. Mi w tej ciazy lekarz dlatego zalecil magne b6 bo mialam za wysoki potas w poprzedniej i w tej rowniez wychodze poza norme.

Ale to wszystko to takie indywidualne sprawy ze zawsze warto konsultowac ze swoim prowadzacym:-)

Wrocilam ze 3 tygodnie po porodzie własnie jak pieluchy nie mogłam zmienić 😂 dalej chyba mam za mało, ale boję się walić wielką dawkę przy karmieniu.

Magnezu nigdy dosc!podbijaj bo i tak zanim zaskoczy organizm ze dostal wiecej to troche minie. Jak mi lekarz mowil ze i tak z tego co my bierzemy wchlania sie do organizmu tylko czastka... a i Staszek potrzebuje witaminek wiec sie nie stresuj ze jemu zaszkodzisz.
Podpytaj jeszcze dla spokoju ducha lekarza jak bedziecie wychodzic bo czekam az napiszesz ze nastal ten wielki dzien w srode :-)))

Magnezu nigdy dosc!podbijaj bo i tak zanim zaskoczy organizm ze dostal wiecej to troche minie. Jak mi lekarz mowil ze i tak z tego co my bierzemy wchlania sie do organizmu tylko czastka... a i Staszek potrzebuje witaminek wiec sie nie stresuj ze jemu zaszkodzisz.
Podpytaj jeszcze dla spokoju ducha lekarza jak bedziecie wychodzic bo czekam az napiszesz ze nastal ten wielki dzien w srode :-)))
A daj spokój... teraz się okazało, że skoro wypisali mi na niego opiekę do niedzieli (mam przerwany macierzyński), to właściwie powinni go do niedzieli mieć w szpitalu, bo tak jest w druku. A druk wypisywała mi lekarka 30.06 mówiąc, że wyjdziemy po weekendzie majowym i to mowiąc, rabneła daty na 2 tygodnie 🤦‍♀️ to chyba wiedziała ze raczej wyjdziemy przed koncem tej opieki...
Jak będą w środę się zasłaniać tym, że korekta im za dużo zajmie, to go wypisze na własne żądanie. Nie będzie siedział 4 dni dodatkowo tylko przez to.
Oczywiscie postraszyły mnie, ze mogę zasiłku nie dostać jak się daty nie będą zgadzać, ale dla mnie Staszek ważniejszy niż zasiłek. To zaczęły straszyć, że to poświadczenie nieprawdy. A przecież na pewno mają takie sytuacje, że się wychodzi w trakcie opieki, wystarczy korektę do ZUSu pewnie wysłać 🤷‍♀️

Masakra.

A daj spokój... teraz się okazało, że skoro wypisali mi na niego opiekę do niedzieli (mam przerwany macierzyński), to właściwie powinni go do niedzieli mieć w szpitalu, bo tak jest w druku. A druk wypisywała mi lekarka 30.06 mówiąc, że wyjdziemy po weekendzie majowym i to mowiąc, rabneła daty na 2 tygodnie 🤦‍♀️ to chyba wiedziała ze raczej wyjdziemy przed koncem tej opieki...
Jak będą w środę się zasłaniać tym, że korekta im za dużo zajmie, to go wypisze na własne żądanie. Nie będzie siedział 4 dni dodatkowo tylko przez to.
Oczywiscie postraszyły mnie, ze mogę zasiłku nie dostać jak się daty nie będą zgadzać, ale dla mnie Staszek ważniejszy niż zasiłek. To zaczęły straszyć, że to poświadczenie nieprawdy. A przecież na pewno mają takie sytuacje, że się wychodzi w trakcie opieki, wystarczy korektę do ZUSu pewnie wysłać 🤷‍♀️

Masakra.

Co oni tak wymyslaja? Bo to juz kolejny raz jak cuduja i zdrowe dziecko chca na sile przetrzymac 😑 nie daj sie im! Bo faktycznie dla chcacego nic trudnego :-/ ja czasami nie rozumiem tej polityki szpitalo serio... myslalam ze napiszesz ze we wtorek zbadany i w srodedo domku.

Co oni tak wymyslaja? Bo to juz kolejny raz jak cuduja i zdrowe dziecko chca na sile przetrzymac 😑 nie daj sie im! Bo faktycznie dla chcacego nic trudnego :-/ ja czasami nie rozumiem tej polityki szpitalo serio... myslalam ze napiszesz ze we wtorek zbadany i w srodedo domku.
No ja też jestem w szoku co to za szpital

reklama
No i tyle po mojej wizycie ze musialam jechac do szpitala. Takze nic sie konkretnego nie dowiedzialam bo nagle czlowiek dostaje zacme mozgowa jak uslyszy 'musi Pani jechac jeszcze dzis do szpitala'.

Cisnienie mi wywalilo w kosmos.

Ale dzis swietuje donoszona ciaze wiec niech sie dzieje wola nieba:-) moge rodzic 🤪

Do góry