reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Sodalit - moja mała przy refluksie często oddawała nosem i buzią, czemu wzywaliście karetkę? Zachłysnęla się tym czy jak? Straszna historia.
Ja jestem przyzwyczajona do ulewan, wymiotów. Młoda zaraz skończy dwa lata a co noc praktycznie nadal wymiotuje mlekiem bo ma refluks bardzo silny i nikt dotychczas nie potrafi jej pomóc..🤷

Wielomatka jakoś mi dzisiaj ten dzień tak leci ze tylko Was podczytuje od czasu do czasu 😉 ale mam okropnego lenia, no nic mi się nie chce. Nie wiem czy to pogoda czy po prostu ciężko się ruszać po takiej dawce leżenia.

Sodalit ale mieliście przygodę z malutka na starcie ☹️ całe szczęście ze wszystko się skończyło się dobrze. A tak swoją drogą ja też pewnie nie wiedziałabym jak się zachować....byłaś na jakimś kursie ?

Grabarzenka a może córka ma alergię na mleko ?

Andzia co u Was ? Jak się czujecie ?

Ann - też mi się nic nie chce. Ba, nawet drzemkę w ciągu dnia zaliczyłam. Oby po porodzie te siły wróciły, bo nie wiem jak ogarniać rzeczywistość w takiej kondycji.

Grabarzenka - ale to po jakim mleku ona wymiotuje? Dostaje jeszcze mm?

Grabarzenka a może córka ma alergię na mleko ?
Pije mm raz w nocy i po nim dostaje suchego kaszlu, cały czas jej pływa wszystko od żołądka do przełyku aż w końcu wymiotuje. Trudna historia. Od tak silnego refluksu ma odruch wymiotny non stop. Nawet po minucie płaczu od razu wymiotuje.
Teraz 3 tydzień jest na diecie bez mleka, jaj, ziemniaków i soi- nic się nie zmieniło. Za tydzień kontrola u gastro i mam nadzieję że zniesie tą dietę bo nic nie pomaga a tylko my się męczymy z gotowaniem i wciskaniem jej tego, co nie lubi... ☹️

Byłam dziś u lekarza. 35+3, waga 2600g, termin CC 25.01 🤩🤩🤩♥️♥️♥️ za 4 tygodnie o tej porze już będę na pewno z brzdącem po drugiej stronie 🔥🔥
GBS pobrany, wszystkie badania zrobione. Teraz tylko odliczam 28 dni 😃

Grabarzenka moja córka alergiczka - objaw krew w kupie jakoś od 3 miesiąca życia. Walczyliśmy z tym dobry rok, najpierw moja dieta jak kp, potem my obie. Na szczęście na samym początku rozszerzenia diety udało się w większości znaleźć winowajcow. Oprócz jajek były to pomidory i cukinia 😳 więc zupełnie nieoczywiste rzeczy. Jajek do dzisiaj nie podajemy bo po ostatniej próbie wymiotowała (zastępujemy przepiórczym i jest ok), cukinię i pomidora na szczęście może jeść. A skąd pomysł że to ziemniaki ? Tak z obserwacji wyszło czy robiliście testy ?

Wielomatka ja dokładnie jak Ty jestem przerażona tym, jak sobie poradzę po porodzie sama z dwójką małych dzieci. Najchętniej lezalabym cały dzień i nie robila nic, nawet czytać mi się nie chce. Może pogoda robi swoje, może brak świeżego powietrza i po prostu za mało ruchu ? Ale tak myślę że jestem już tak blisko, może udałoby się jednak przeciągnąć i urodzić po nowym roku bo od kilku osób słyszałam że dzieci z końcówki roku mają gorzej w przedszkolu, szkole ...

Wielomatka ja dokładnie jak Ty jestem przerażona tym, jak sobie poradzę po porodzie sama z dwójką małych dzieci. Najchętniej lezalabym cały dzień i nie robila nic, nawet czytać mi się nie chce. Może pogoda robi swoje, może brak świeżego powietrza i po prostu za mało ruchu ? Ale tak myślę że jestem już tak blisko, może udałoby się jednak przeciągnąć i urodzić po nowym roku bo od kilku osób słyszałam że dzieci z końcówki roku mają gorzej w przedszkolu, szkole ...
Ann, to chyba zależy od dziecka. Niektóre są gotowe iść np. rok wcześniej do zerówki, inne nawet normalnym trybem mają problemy. Moja siostra cioteczna teraz ,,walczy" o styczeń, już jej czop odchodzi 3-ci tydzień. Szyjka się skracała od 18 tygodnia. Ale chyba donosi :D (termin na 5 I) - nikt nie dawał na to szans. Ja bym z kolei ,,wolała" (jeśli można coś sobie wybierać :D) w takiej sytuacji grudzień. I tak wyjdzie, kiedy będzie chciało :D. W sumie że stycznia zawsze możesz wcześniej puścić wcześniej, jakbyś zobaczyła, że sobie lepiej radzi?

Dziewczyny, zamówiłam sobie na olx legginsy 3 szt. - Pani wpisała - stan bdb. Okazało się, że jedne są ładne, a dwie pozostałe zmechacone. Nie to jest najgorsze, bo to miały być po domu na 3 ostatnie miesiące ciąży. One śmierdzą.... I to takim noszonym potem. Nie wiedziałam, że można komuś wysłać przepocone gacie. Choćnym oddawała darmo koleżance, choćbym sprzedawała po 2 zł, to bym uprała :/. Teraz nie wiem, czy to wywalić, czy wyprać w 90 i nosić. Jakoś mi obrzydły.
Edit: wywaliłam je, okazało się że na tych niby nie zniszczonych jest plama niewiadomego pochodzenia.

Ostatnia edycja:
reklama
mika - no to jest słabe :/ Ja się ostatnio nacięłam tak na koszule do spania. Na zdjęciach wszystko pięknie, w rzeczywistości kolory wyblakłe, no słabo wygląda. Używam ich i tak, ale wiedząc o stanie rzeczy bym nie kupiła.

ann - początek życia z dwójką to będzie chaos, ale dasz radę! pomidor jako alergen bym obstawiała, ale cukinia? Nieźle, że wyłapałaś.

U nas najstarsza jak miała kilka miesięcy z dnia na dzień dostała takiej wysypki na buzi jakbym ją papierosem przypalała. No wyglądało to strasznie. Testy alergiczne nic nie wykazały, eliminowałam za radą gastrologa prawie wszystko co mogłam z diety - nic. Przez przypadek usłyszałam, że ktoś miał podobnie i że to sama pszenica takie spustoszenie robiła (nie gluten, tylko właśnie mąka pszenna). No i okazało się, że u nas ten sam problem. Na szczęście wyrosła z tego w wieku przedszkolnym. Teraz reaguje jej buzia prawdopodobnie na mleko krowie.

Córka w nocy do 40 stopni. Objawowo jak grypa jednak to wygląda..
Mnie w nocy delikatne skurcze męczyły, od rana twardy brzuch. Średnio się to wszystko zapowiada.

Do góry