reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Historii ciąg dalszy - wczoraj wieczorem nie dostałam żelaza, poszłam więc zapytać.. położna odpowiedziała, że odstawili mi już żelazo i trilak. Pytam - a co to ten trilac? tak się nazywa antybiotyk? Na co położna, że to probiotyk. Więc pytam dalej - ale jak mam odstawione coś, czego nigdy nie dostałam? Położna zgłupiała....
Co do chorób - my na bank zostawiamy syna w domu, przynajmniej na jakiś czas. Wychodzę z założenia, że lepiej mieć w domu dwoje zdrowych dzieci niż walczyć potem z chorobami...

Andzia wiem o rozwarciu na 2 cm już od 2 tyg i nic się nie dzieje.

A co do mojego USG, to maleństwo waży ponoć 3 kg, wód jakoś specjalnie nie ubyło.
Szyjki nie sprawdzali więc nie wiem jakie w chwili obecnej jest dokładne rozwarcie.

Ostatnia edycja:
Ann co do wieku to ja mam 35, a partner 41 i pierwsze maleństwo w drodze. To dopiero szaleństwo. Do 35 urodziny dawałam szansę na ciążę, jak by się nie udało mieliśmy odpuścić. I tak w piątek 13 mają dowiedziałam się o ciąży, a urodziny w czerwcu, więc rzutem na taśmę 😁
U mnie też zakupu meblowe, tylko że używane. Łóżeczko, komoda z przewijakiem, szafa i 2 półeczki. Co prawda materac jest, ale wolę kupić nowy. Ten pieski dostaną 😉
A mnie znowu męczy jakaś infekcja. Chyba partner przynosi z pracy, bo ja za bardzo nie mam gdzie złapać. Znowu trafiłam na lekarza co nie wie co zrobić z kobietą w ciąży... Ja nie wiem czy mam takiego pecha, czy ich jest tak dużo?
A dziś miałam wizytę u ginekologa taką na NFZ, miałam nadzieję że gbs pobierze, ale w piątek o tej porze to już za późno. Ale i tak się cieszę, że poszła bo przez ten uporczywy kaszel, który męczy brzuch się martwiłam. USG nie robił, tylko badanie na fotelu i mówi, że wszystko dobrze. Powiedział, że brzuch może się napinać kilka razy dziennie. Trochę mnie uspokoił. Na 20 grudnia mam u niego USG w 3 trymestrze.

Sodalit to dzidzia już duża, akurat 🙂 super..możesz spokojnie rodzic.

Sylwica rzeczywiście rzutem na taśmę się udalo 🙂 a rozumiem że przez jakiś czas się nie udawało ? Co do lekarzy to mam wrażenie że właśnie mało który chce cokolwiek zapisać kobiecie w ciąży 🥴

Wielomatka co u Ciebie ?

reklama
Mój dzień trwa dziś dwa razy tyle co normalny. Zmęczona jestem po tym tygodniu siedzenia z najmłodszą w domu. Najstarsza z jednej strony fajnie, ale z drugiej emocje nią targają i na mnie to się wyładowuje. W sumie najmniej problemów sprawia syn, ale też najsłabszą mamy obecnie relację. Brakuje mi czasu i przestrzeni dla siebie. I chyb muszę się pogodzić, że tak po prostu będzie.

Do góry