reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Obawiam się że czas dla siebie przy małych dzieciach to mało prawdopodobne. Moja koleżanka ma dwoje dzieci takich już szkolnych i mówi ze dopiero teraz ma chwilę dla siebie bo dzieci już sporo zajmują się same sobą.wiec jeszcze kilka, a może i kilkanaście lat przed nami....ja też niby leże w łóżku cały dzień ale książkę czytam tylko w zasadzie w nocy jak nie mogę spać, a jakis seriali oglądam wcześnie rano jak się budzę. W ciągu dnia córka wchodzi do mnie z 50 razy, niby na chwile ale jakoś nic konkretnego zrobić przez to nie mogę.
Dzisiaj oglądałam kilka filmików o podnoszeniu niemowląt, przewijaniu itd. raz ze nic nie pamiętam, a dwa możliwe ze z córką popełniliśmy wiele błędów przez co było później trochę problemów (chociaż tak naprawdę nie wiadomo). Chciałabym tego uniknąć. Zastanawiam się nad wykupieniem kursu od mamy fizjoterapeuty. Macie może jakieś doświadczenia z tą Panią ?

reklama
Mama fizjoterapeuta - to chyba najlepszy profil o tej tematyce.. Mega wartościowe informacje i jako jedyna z niewielu nie próbuje wcisnąć niczego przez współprace z firmami.

andziallu - jak tam sytuacja?

ann - ja się uczę wykorzystywać słownie każdą chwilę spokoju, nawet książki - wolę poczytać 20 razy po 2 minuty, bo 40 minut ciągiem normalnie nie będę miała.

Grabarze a córka chodzi do żłobka? Ja właśnie z uwagi na choroby chyba już nie puszczę córki do przedszkola...

Jeszcze chodzi ale ile.. w listopadzie była aż 5 dni. Teraz w grudniu całe 5 dni przechodziła ale właśnie zasnęła i mam wrażenie, że już się katar zbiera. A ja chora po jej poprzedniej infekcji jeszcze 😃
Na pewno przed terminem z tydzień, półtorej będzie w domu. A jak urodzę to w sumie nie wiem. Zobaczymy jak to będzie...

A co do mojego USG, to maleństwo waży ponoć 3 kg, wód jakoś specjalnie nie ubyło.
Piękna waga! Zazdroszczę Ci bardzo tygodnia ciąży.. ♥️

Grabarzenka u nas to samo. Córka 4 lata i dopiero teraz poszla do przedszkola. Chodziła ciągiem pierwsze dwa tygodnie. A potem co chwilę chora. Wiec podejrzewam że do porodu już jej nie puszczę, a potem jak będzie maluszek do tym bardziej. Kicha jak nie wiem z tym przedszkolem 😞

Niestety, pierwszy rok jest taki i dzieci wszystko łapią. Do tego teraz jest bardzo dużo zachorowań. Od szwagierki wiem, że u nas na Śląsku jelitówka i rsv idą łeb w łeb:/

Ja bym nie puszczała do żłobka teraz, jakbym miała kogoś kto mi najmłodszą na dwie godziny na spacer weźmie. Ale że nie mam, to priorytetem jest teraz donoszenie ciąży :/

Andzialilu - super, powodzenia! Jeszcze chwila i będziesz tulić swoje Maleństwo :)

Ja dziś skończony 31 tc. Tak dużo i tak mało jednocześnie. Mój Mąż zachwouje się tak jakby w depresji przedporodowej był. Nie wiem już czy się złościć czy martwić.

reklama
U mnie dzisiaj 18+0 :)
wróciły mi poranne wymioty 🤦‍♀️ nie jakieś mocne, ale mam nadzieję, że od skurczów żołądka nic się nie stanie.
Mały mnie kopie kiedy chcę iść spać po północy, a o 5:40 jak poszłam do toalety to obudziłam kota, który przyszedł ze mną do łożka i stwierdził, że będzie nas już budził na jedzenie 🙈 tak że fajna noc była, nie ma co.

Do góry