reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
dzięki! najgorsze, że sama czuję, że coś mnie zbiera. W sumie dobrze, że syn zostanie w domu, bo będzie może mógł cokolwiek z kuchni przynieść.
Do lekarza wysyłam moich rodziców, bo mąż nie ma jak.

U mnie też już coraz więcej objawów - idę zrobić mleko z czostnkiem i miodem.
Jutro wizyta u gina, ciekawe czy z mojej szyjki jeszcze coś zostało

Ja od tygodnia na soku z cebuli, w dzień popijam ciepłą wodę z miodem i cytryną. Do tego jakiś syrop z apteki. Zastanawiałam się nad inhalacjami, ale chyba nie ma potrzeby. Jakoś ciepłe mleko powoduje u mnie odruch wymiotny.
Ja nie lubię gotować, ale lubię jeść. Lubię mieć ciepły obiad. Kiedyś mieliśmy układ, że kto pierwszy wróci z pracy ten gotuje. Ale jakoś tak wychodziło, że ja wracałam wcześniej.

hmm kuszące, czyli jak macie thermomixa to de facto z kuchenki jako takiej nie trzeba korzystać?
u mnie córka i syn chorzy, super :(
Są przepisy, w których możesz wszystko w nim zrobić, a są takie, gdzie ziemniaki czy makaron robi się osobno :)
Zupy generalnie całe w środku, są takie dania na parze, że gotuje Ci się wszystko razem, a jest też tak, że np. w nim robisz mięso i sos, a makaron/kaszę/ziemniaki osobno :) mamy kuchenką na indukcję i na dobrą sprawę prąd poszedł nam do góry o 5zł na miesiąc od kiedy mamy thermomix, ale nie wiem czy to jego kwestia czy większegi oglądania tv albo podwyżki cen.

reklama
Grabarzenka - czemu szpital?
sodalit - powodzenia na wizycie

Rozmawiałam z mężem i jest za tym, żeby kupić teraz ten odkurzacz samojeżdżący, a później termomix, ale termo musi poczekać na inne wydatki - kończymy remont, jeszcze szafa do sypialni i inne wydatki na horyzoncie. Niemniej jednak fajnie :-)

W nocy gardło mnie bolało, głowa cały czas. Stan podgorączkowy. Syn śpi, najmłodsza córka bawi się z najstarszą, a średnia w przedszkolu. Długi dzień przede mną. Rodzice biorą dzieci do lekarza.
Zaczęłam jeszcze wczoraj czuć ząb. No i mam zgryz co teraz :/

Do góry