reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
dzięki! najgorsze, że sama czuję, że coś mnie zbiera. W sumie dobrze, że syn zostanie w domu, bo będzie może mógł cokolwiek z kuchni przynieść.
Do lekarza wysyłam moich rodziców, bo mąż nie ma jak.

U mnie też już coraz więcej objawów - idę zrobić mleko z czostnkiem i miodem.
Jutro wizyta u gina, ciekawe czy z mojej szyjki jeszcze coś zostało

Ja od tygodnia na soku z cebuli, w dzień popijam ciepłą wodę z miodem i cytryną. Do tego jakiś syrop z apteki. Zastanawiałam się nad inhalacjami, ale chyba nie ma potrzeby. Jakoś ciepłe mleko powoduje u mnie odruch wymiotny.
Ja nie lubię gotować, ale lubię jeść. Lubię mieć ciepły obiad. Kiedyś mieliśmy układ, że kto pierwszy wróci z pracy ten gotuje. Ale jakoś tak wychodziło, że ja wracałam wcześniej.

hmm kuszące, czyli jak macie thermomixa to de facto z kuchenki jako takiej nie trzeba korzystać?
u mnie córka i syn chorzy, super :(
Są przepisy, w których możesz wszystko w nim zrobić, a są takie, gdzie ziemniaki czy makaron robi się osobno :)
Zupy generalnie całe w środku, są takie dania na parze, że gotuje Ci się wszystko razem, a jest też tak, że np. w nim robisz mięso i sos, a makaron/kaszę/ziemniaki osobno :) mamy kuchenką na indukcję i na dobrą sprawę prąd poszedł nam do góry o 5zł na miesiąc od kiedy mamy thermomix, ale nie wiem czy to jego kwestia czy większegi oglądania tv albo podwyżki cen.

reklama
Grabarzenka - czemu szpital?
sodalit - powodzenia na wizycie

Rozmawiałam z mężem i jest za tym, żeby kupić teraz ten odkurzacz samojeżdżący, a później termomix, ale termo musi poczekać na inne wydatki - kończymy remont, jeszcze szafa do sypialni i inne wydatki na horyzoncie. Niemniej jednak fajnie :-)

W nocy gardło mnie bolało, głowa cały czas. Stan podgorączkowy. Syn śpi, najmłodsza córka bawi się z najstarszą, a średnia w przedszkolu. Długi dzień przede mną. Rodzice biorą dzieci do lekarza.
Zaczęłam jeszcze wczoraj czuć ząb. No i mam zgryz co teraz :/

Do góry