reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Witajcie ❤ Dawno nie pisałam ale czytam Was co jakiś czas 😊 U mnie 39 tc z szyjka 15 mm od 18 tc .W środę idę na indukcję porodu z powodu cukrzycy ciążowej. Od jakiegoś czasu próbuję wszystkiego zeby urodzić i nic 🤷‍♀️ Szyjka uparta caly czas nie che się skocic. Trzymajcie kciuki za mnie i moją dzidzie 🤗 Wierzę że wam również się uda donosić do bezpiecznego terminu❤ Tego Wam wszystkim życzę 🤗 Dbajcie o siebie i swoje kruszynki w brzuszku 🥰 Czas szybko leci 😊 Pozdrawiam

Hej dziewczyny. Ja mam szew założony już drugi raz, tym razem profilaktycznie od 14tc, w pierwszej szew ratunkowy na 1cm szyjki w 22tx i wytrzymał skubaniec do końca. Od tego czasu tez leżę bo miałam krwotok po zabiegu. Leżę tak już 2 miesiące i tydzień. Mam 24tc prawie ukończony. Od około 20tc mam czasami te skurcze Braxtona. Biorę na noc cyclogest, w dzień magnez, wcześniej nospe przez krwiaka. I leze non stop, tylko WC. Szyjka na usg dluga zamknięta między 37 a 34mm zależy kto mierzy. Powiedzcie czy mówili Wam lekarze czy te twardnienia brzucha Braxtona mogą ta szyjkę z szew skrócić? W pierwszej ciąży po szwie mialam włączony fenoterol do końca ciąży ale jest on już wycofany. Jak to u Was z tymi Braxtona przy szwie. Częściej brzuch twardnieje jak na plecach leżę wiec staram się jak najmniej ale od leżenia biodra bolą wiec musze zmieniac pozycje, tak źle i tak nie dobrze. Pozdrawiam Was wszystkie i wytrwałości życzę! Ja juz druga ciąża przelezana. Nie dość za zajście w obie było cudem to donoszenie tez pełne wyzwań..

Hej dziewczyny. Ja mam szew założony już drugi raz, tym razem profilaktycznie od 14tc, w pierwszej szew ratunkowy na 1cm szyjki w 22tx i wytrzymał skubaniec do końca. Od tego czasu tez leżę bo miałam krwotok po zabiegu. Leżę tak już 2 miesiące i tydzień. Mam 24tc prawie ukończony. Od około 20tc mam czasami te skurcze Braxtona. Biorę na noc cyclogest, w dzień magnez, wcześniej nospe przez krwiaka. I leze non stop, tylko WC. Szyjka na usg dluga zamknięta między 37 a 34mm zależy kto mierzy. Powiedzcie czy mówili Wam lekarze czy te twardnienia brzucha Braxtona mogą ta szyjkę z szew skrócić? W pierwszej ciąży po szwie mialam włączony fenoterol do końca ciąży ale jest on już wycofany. Jak to u Was z tymi Braxtona przy szwie. Częściej brzuch twardnieje jak na plecach leżę wiec staram się jak najmniej ale od leżenia biodra bolą wiec musze zmieniac pozycje, tak źle i tak nie dobrze. Pozdrawiam Was wszystkie i wytrwałości życzę! Ja juz druga ciąża przelezana. Nie dość za zajście w obie było cudem to donoszenie tez pełne wyzwań..
Z tymi skurczami jest jak totalnie ze wszystkim w ciąży. Czyli niewiadomo... Jednym się skraca od tego szyjka, innym nie. Tak samo z kłuciem w pochwie... Nie wiem jakie zalecenie masz od lekarza ale jest bardzo mądry skoro zalecił szew profilaktyczny. Jedne dziewczyny biorą no spe , magnez oraz progesteron.
Ja też życzę wytrwałości pewnie leżenie z maluchem w domu nie jest takie proste :(

Z tymi skurczami jest jak totalnie ze wszystkim w ciąży. Czyli niewiadomo... Jednym się skraca od tego szyjka, innym nie. Tak samo z kłuciem w pochwie... Nie wiem jakie zalecenie masz od lekarza ale jest bardzo mądry skoro zalecił szew profilaktyczny. Jedne dziewczyny biorą no spe , magnez oraz progesteron.
Ja też życzę wytrwałości pewnie leżenie z maluchem w domu nie jest takie proste :(
Dzięki ze odpisałaś :) Biorę magnez, nospe już teraz tylko doraznie i cyclogest. Stawia mi się brzuch kilka razy dziennie ale nie boleśnie. Mój starszy syn ma już 7.5 roku wiec jest w miarę samodzielny a wszystko inne robi mąż i mama teraz pomaga ;) Znam dziewczyny że szwem żałozonym na kilkanaście mm szyjki I funkcjonują normalnie a szyjka się nawet wydłużyła.. Ja się boję popaść w euforię i funkcjonować do casus bezpieczniejszego terminu chociaż 28 - 30tc....

reklama
Hej, u mnie dziś 36+1, jestem właśnie po wizycie u lekarza. Szew założony w 19tc na szyjce 0,5cm nadal mocno trzyma. Termin CC mam na 11 czerwca (tp z usg 14.06), chociaż ja czuje, ze będzie szybciej bo brzuch się stawia, czasem mam skurcze i ledwo juz się ruszam bo wszystko mnie boli i nogi zaczęły strasznie puchnąć. Najważniejsze, że Młoda super rośnie, dziś waga 3040g. Synka urodziłam z wagą 4100, i tu też się szykuje duże dziecko.

Do góry