reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Witajcie ❤ Dawno nie pisałam ale czytam Was co jakiś czas 😊 U mnie 39 tc z szyjka 15 mm od 18 tc .W środę idę na indukcję porodu z powodu cukrzycy ciążowej. Od jakiegoś czasu próbuję wszystkiego zeby urodzić i nic 🤷‍♀️ Szyjka uparta caly czas nie che się skocic. Trzymajcie kciuki za mnie i moją dzidzie 🤗 Wierzę że wam również się uda donosić do bezpiecznego terminu❤ Tego Wam wszystkim życzę 🤗 Dbajcie o siebie i swoje kruszynki w brzuszku 🥰 Czas szybko leci 😊 Pozdrawiam

Hej dziewczyny. Ja mam szew założony już drugi raz, tym razem profilaktycznie od 14tc, w pierwszej szew ratunkowy na 1cm szyjki w 22tx i wytrzymał skubaniec do końca. Od tego czasu tez leżę bo miałam krwotok po zabiegu. Leżę tak już 2 miesiące i tydzień. Mam 24tc prawie ukończony. Od około 20tc mam czasami te skurcze Braxtona. Biorę na noc cyclogest, w dzień magnez, wcześniej nospe przez krwiaka. I leze non stop, tylko WC. Szyjka na usg dluga zamknięta między 37 a 34mm zależy kto mierzy. Powiedzcie czy mówili Wam lekarze czy te twardnienia brzucha Braxtona mogą ta szyjkę z szew skrócić? W pierwszej ciąży po szwie mialam włączony fenoterol do końca ciąży ale jest on już wycofany. Jak to u Was z tymi Braxtona przy szwie. Częściej brzuch twardnieje jak na plecach leżę wiec staram się jak najmniej ale od leżenia biodra bolą wiec musze zmieniac pozycje, tak źle i tak nie dobrze. Pozdrawiam Was wszystkie i wytrwałości życzę! Ja juz druga ciąża przelezana. Nie dość za zajście w obie było cudem to donoszenie tez pełne wyzwań..

Hej dziewczyny. Ja mam szew założony już drugi raz, tym razem profilaktycznie od 14tc, w pierwszej szew ratunkowy na 1cm szyjki w 22tx i wytrzymał skubaniec do końca. Od tego czasu tez leżę bo miałam krwotok po zabiegu. Leżę tak już 2 miesiące i tydzień. Mam 24tc prawie ukończony. Od około 20tc mam czasami te skurcze Braxtona. Biorę na noc cyclogest, w dzień magnez, wcześniej nospe przez krwiaka. I leze non stop, tylko WC. Szyjka na usg dluga zamknięta między 37 a 34mm zależy kto mierzy. Powiedzcie czy mówili Wam lekarze czy te twardnienia brzucha Braxtona mogą ta szyjkę z szew skrócić? W pierwszej ciąży po szwie mialam włączony fenoterol do końca ciąży ale jest on już wycofany. Jak to u Was z tymi Braxtona przy szwie. Częściej brzuch twardnieje jak na plecach leżę wiec staram się jak najmniej ale od leżenia biodra bolą wiec musze zmieniac pozycje, tak źle i tak nie dobrze. Pozdrawiam Was wszystkie i wytrwałości życzę! Ja juz druga ciąża przelezana. Nie dość za zajście w obie było cudem to donoszenie tez pełne wyzwań..
Z tymi skurczami jest jak totalnie ze wszystkim w ciąży. Czyli niewiadomo... Jednym się skraca od tego szyjka, innym nie. Tak samo z kłuciem w pochwie... Nie wiem jakie zalecenie masz od lekarza ale jest bardzo mądry skoro zalecił szew profilaktyczny. Jedne dziewczyny biorą no spe , magnez oraz progesteron.
Ja też życzę wytrwałości pewnie leżenie z maluchem w domu nie jest takie proste :(

Z tymi skurczami jest jak totalnie ze wszystkim w ciąży. Czyli niewiadomo... Jednym się skraca od tego szyjka, innym nie. Tak samo z kłuciem w pochwie... Nie wiem jakie zalecenie masz od lekarza ale jest bardzo mądry skoro zalecił szew profilaktyczny. Jedne dziewczyny biorą no spe , magnez oraz progesteron.
Ja też życzę wytrwałości pewnie leżenie z maluchem w domu nie jest takie proste :(
Dzięki ze odpisałaś :) Biorę magnez, nospe już teraz tylko doraznie i cyclogest. Stawia mi się brzuch kilka razy dziennie ale nie boleśnie. Mój starszy syn ma już 7.5 roku wiec jest w miarę samodzielny a wszystko inne robi mąż i mama teraz pomaga ;) Znam dziewczyny że szwem żałozonym na kilkanaście mm szyjki I funkcjonują normalnie a szyjka się nawet wydłużyła.. Ja się boję popaść w euforię i funkcjonować do casus bezpieczniejszego terminu chociaż 28 - 30tc....

reklama
Hej, u mnie dziś 36+1, jestem właśnie po wizycie u lekarza. Szew założony w 19tc na szyjce 0,5cm nadal mocno trzyma. Termin CC mam na 11 czerwca (tp z usg 14.06), chociaż ja czuje, ze będzie szybciej bo brzuch się stawia, czasem mam skurcze i ledwo juz się ruszam bo wszystko mnie boli i nogi zaczęły strasznie puchnąć. Najważniejsze, że Młoda super rośnie, dziś waga 3040g. Synka urodziłam z wagą 4100, i tu też się szykuje duże dziecko.

Do góry