reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

a zgłaszałaś to lekarzowi? Ja duphaston jakoś niedługo brałam, chyba do 15 tc, jak poszłam na szew do szpitala, już w szpitalu mi nie dawali, później ginka zostawiła mi tylko luteine dowcipną bo stwierdziła ze na tym etapie duphaston już i tak nie działa
Tak zgłaszałam jak mi to moja gin przepisała, ale wtedy włosy zeszły na dalszy plan, wiadomo 1 trymestr jest najbardziej niepewny.. Brałam to jakieś 2 miesiące i po odstawieniu różnica od razu.
Teraz mi to przepisali w szpitalu, bo wg Pana Dochtora co mnie wypisywał luteina jest dla babć.. Także biorę co mi kazali do 19.08,a potem idę do mojej i zobaczymy co powie

reklama
Wszystko przez te nasze szyjki, mnie też każde nowe odczucie nakręca. A odkąd @Krajka urodziła tak nagle - ciekawe co tam u nich, jak Maleństwo ..........??? to już w ogóle nabiłam sobie głowę bo przecież miała pessar a i tak poszło nie wiadomo dlaczego.

Tobie już niedługo zostało i na pewno dacie radę 🙏
Nie nabijaj sobie głowy tym... Trzeba mieć z tyłu głowy, że zawsze może się coś takiego stać, ale nie nakręcać się... Eh... Ja np. Nawet nie dopuszczałam takiego obrotu sprawy do swojej głowy a i tak się stało...
Najważniejsze w tym wszystkim, że moja córa dzielnie walczy no i oddycha sama❤️

Nie nabijaj sobie głowy tym... Trzeba mieć z tyłu głowy, że zawsze może się coś takiego stać, ale nie nakręcać się... Eh... Ja np. Nawet nie dopuszczałam takiego obrotu sprawy do swojej głowy a i tak się stało...
Najważniejsze w tym wszystkim, że moja córa dzielnie walczy no i oddycha sama❤
A mialas w ciazy podawane sterydy?

A mialas w ciazy podawane sterydy?
Tak, w 22 tygodniu, potem przez to że wszystko było w porządku, zero twardnień, napinania, bólu już nie podawałyśmy. Ale w szpitalu po porodzie wmawiali mi że oni uznają to jako niepodanie, bo długi czas od tego minął, ale skoro sama już oddycha to chyba pomogły jednak.😊

reklama
A ja dzis jednak bez badania na fotelu... Lekarz, który byl rano na obchodzie powiedział, że im mnie badania i grzebania przy szyjce, tym lepiej, a mnie przy przyjęciu do szpitala, w przeciagu paru dni badali na fotelu 4 razy. Ostatnie badanie bylo tydzien temu, wiec zbadaja mnie w przyszlym tygodniu. Tak, zeby bylo raz na dwa tygodnie. Ale za dziewczyny oczywiście trzymam kciuki, myślę o Was i wierzę, że Wasze badania dzis wypadną wysmienicie! 😊

Do góry