reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jestem w domu już. Tydzień leżenia w szpitalu i szyjka się wydłużyła o 4 mm. Cały czas leżałam w szpitalu i czekałam na wynik posiewu. Wyszły liczne bakterie. Więc antybiok i do domu. Za tydzień wizyta u lekarza prowadzącego i kontrolny wymaz.... Myślałam, że już mi coś założą i będę spokojniejsza o tą szyjkę. Ale trudno trzeba dalej leżeć. Oby się nie skracała. Pozdrawiam 🙂

reklama
dziewczyny, ja tez do domu dzis wychodze!:o W ogole sie tego nie spodziewalam... Szyjka 2,0, twarda i zamknieta, wszystkie wyniki posiewow dobre, crp w normie. Mam przyjmowac luteine, nospe, uregulowac zaparca i lezec. Wizyta kontrolna za 7 dni. Az nie potrafie sie cieszyc, bo liczyłam jednak, ze przetrzymaja mnie tu przynajmnirj do 28-30tc.

dziewczyny, ja tez do domu dzis wychodze!:o W ogole sie tego nie spodziewalam... Szyjka 2,0, twarda i zamknieta, wszystkie wyniki posiewow dobre, crp w normie. Mam przyjmowac luteine, nospe, uregulowac zaparca i lezec. Wizyta kontrolna za 7 dni. Az nie potrafie sie cieszyc, bo liczyłam jednak, ze przetrzymaja mnie tu przynajmnirj do 28-30tc.
Rozumiem Ciebie. Mnie też zawsze szpital dawał poczucie bezpieczeństwa i dużo większej kontroli nad własnym ciałem. Ale jedyne co możesz zrobić, to dostosować się do zaleceń i wierzyć, że będzie dobrze ❤️

czesc dziewczyny! Pozwole sobie dołączyc do Waszego grona, bo tez mam problem z szyjka- jesli przyjmiecie oczywiscie:-) Jestem w 30tym tyg ciazy (dokladnie 29 i 6 dni). Jest to moj drugi dzidzius i chyba zbyt aktywna bylam, za duzo chodzilam, dziecko podnosilam (choc to akurat bardzo rzadko) i syzjka sie skrocila z 37mm do 26-20mm kazdemu lekarzowi wychodzi inny pomiar. Kazali mi lezec i przyjmowac luteine i magnes. Mialam rowniez miec pessar zalozony dzis w spzitalu ale w posiewie wyszlo ze mam 2 bakterie do wyleczenia no i rozpoczelam branie antybiotyku, jak skoncze po 14 dniach i zrobia kolejny posiew i beda wyniki juz pewnie mi nie zaloza tego pessara bo to juz bedzie jakis 33 tydz to juz lekarz mowi ze sie nie zkalada na tym etapie a tak chcialam to zalozyc i miec spokojniejsza glowe- takze pozostaje mi tylko lezec i miec nadzieje ze ebdzie dobrze. Skurczy cale szczescie nie mam (odpukac), szyjka zamknieta.

czesc dziewczyny! Pozwole sobie dołączyc do Waszego grona, bo tez mam problem z szyjka- jesli przyjmiecie oczywiscie:-) Jestem w 30tym tyg ciazy (dokladnie 29 i 6 dni). Jest to moj drugi dzidzius i chyba zbyt aktywna bylam, za duzo chodzilam, dziecko podnosilam (choc to akurat bardzo rzadko) i syzjka sie skrocila z 37mm do 26-20mm kazdemu lekarzowi wychodzi inny pomiar. Kazali mi lezec i przyjmowac luteine i magnes. Mialam rowniez miec pessar zalozony dzis w spzitalu ale w posiewie wyszlo ze mam 2 bakterie do wyleczenia no i rozpoczelam branie antybiotyku, jak skoncze po 14 dniach i zrobia kolejny posiew i beda wyniki juz pewnie mi nie zaloza tego pessara bo to juz bedzie jakis 33 tydz to juz lekarz mowi ze sie nie zkalada na tym etapie a tak chcialam to zalozyc i miec spokojniejsza glowe- takze pozostaje mi tylko lezec i miec nadzieje ze ebdzie dobrze. Skurczy cale szczescie nie mam (odpukac), szyjka zamknieta.
Witamy😜 jesteśmy w podobnym terminie bo ja 29+2 😜 u mnie szyjka była 27mm i wizja szwu, ale się podniosła do 31mm i nic nie zakładamy. Miałam też lejek, ale ostatnio też się zmniejszył 🤪Mi lekarz nie kazał leżeć tylko się oszczędzać.

reklama
Do góry