reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jestem w domu już. Tydzień leżenia w szpitalu i szyjka się wydłużyła o 4 mm. Cały czas leżałam w szpitalu i czekałam na wynik posiewu. Wyszły liczne bakterie. Więc antybiok i do domu. Za tydzień wizyta u lekarza prowadzącego i kontrolny wymaz.... Myślałam, że już mi coś założą i będę spokojniejsza o tą szyjkę. Ale trudno trzeba dalej leżeć. Oby się nie skracała. Pozdrawiam 🙂

reklama
dziewczyny, ja tez do domu dzis wychodze!:o W ogole sie tego nie spodziewalam... Szyjka 2,0, twarda i zamknieta, wszystkie wyniki posiewow dobre, crp w normie. Mam przyjmowac luteine, nospe, uregulowac zaparca i lezec. Wizyta kontrolna za 7 dni. Az nie potrafie sie cieszyc, bo liczyłam jednak, ze przetrzymaja mnie tu przynajmnirj do 28-30tc.

dziewczyny, ja tez do domu dzis wychodze!:o W ogole sie tego nie spodziewalam... Szyjka 2,0, twarda i zamknieta, wszystkie wyniki posiewow dobre, crp w normie. Mam przyjmowac luteine, nospe, uregulowac zaparca i lezec. Wizyta kontrolna za 7 dni. Az nie potrafie sie cieszyc, bo liczyłam jednak, ze przetrzymaja mnie tu przynajmnirj do 28-30tc.
Rozumiem Ciebie. Mnie też zawsze szpital dawał poczucie bezpieczeństwa i dużo większej kontroli nad własnym ciałem. Ale jedyne co możesz zrobić, to dostosować się do zaleceń i wierzyć, że będzie dobrze ❤️

czesc dziewczyny! Pozwole sobie dołączyc do Waszego grona, bo tez mam problem z szyjka- jesli przyjmiecie oczywiscie:-) Jestem w 30tym tyg ciazy (dokladnie 29 i 6 dni). Jest to moj drugi dzidzius i chyba zbyt aktywna bylam, za duzo chodzilam, dziecko podnosilam (choc to akurat bardzo rzadko) i syzjka sie skrocila z 37mm do 26-20mm kazdemu lekarzowi wychodzi inny pomiar. Kazali mi lezec i przyjmowac luteine i magnes. Mialam rowniez miec pessar zalozony dzis w spzitalu ale w posiewie wyszlo ze mam 2 bakterie do wyleczenia no i rozpoczelam branie antybiotyku, jak skoncze po 14 dniach i zrobia kolejny posiew i beda wyniki juz pewnie mi nie zaloza tego pessara bo to juz bedzie jakis 33 tydz to juz lekarz mowi ze sie nie zkalada na tym etapie a tak chcialam to zalozyc i miec spokojniejsza glowe- takze pozostaje mi tylko lezec i miec nadzieje ze ebdzie dobrze. Skurczy cale szczescie nie mam (odpukac), szyjka zamknieta.

czesc dziewczyny! Pozwole sobie dołączyc do Waszego grona, bo tez mam problem z szyjka- jesli przyjmiecie oczywiscie:-) Jestem w 30tym tyg ciazy (dokladnie 29 i 6 dni). Jest to moj drugi dzidzius i chyba zbyt aktywna bylam, za duzo chodzilam, dziecko podnosilam (choc to akurat bardzo rzadko) i syzjka sie skrocila z 37mm do 26-20mm kazdemu lekarzowi wychodzi inny pomiar. Kazali mi lezec i przyjmowac luteine i magnes. Mialam rowniez miec pessar zalozony dzis w spzitalu ale w posiewie wyszlo ze mam 2 bakterie do wyleczenia no i rozpoczelam branie antybiotyku, jak skoncze po 14 dniach i zrobia kolejny posiew i beda wyniki juz pewnie mi nie zaloza tego pessara bo to juz bedzie jakis 33 tydz to juz lekarz mowi ze sie nie zkalada na tym etapie a tak chcialam to zalozyc i miec spokojniejsza glowe- takze pozostaje mi tylko lezec i miec nadzieje ze ebdzie dobrze. Skurczy cale szczescie nie mam (odpukac), szyjka zamknieta.
Witamy😜 jesteśmy w podobnym terminie bo ja 29+2 😜 u mnie szyjka była 27mm i wizja szwu, ale się podniosła do 31mm i nic nie zakładamy. Miałam też lejek, ale ostatnio też się zmniejszył 🤪Mi lekarz nie kazał leżeć tylko się oszczędzać.

reklama
Do góry