reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mam czopki z soba i aplikuje je, gdy już mam dłuższą przerwe i czuje się ciezko. Psychicznie tez mi sie lepiej funkcjonuje, gdy wiem, ze sa w poblizu, pod reka 😁 Te krotkie szyjki to istne pieklo na ziemi - no zeby do toalety człowiek szedł z duszą na ramieniu 😱 Jutro mam badanie na fotelu 🥶🥶🥶
U mnie góra dwa dni bez wyprozniania i juz mam stresa, nawet luteine boje sie wtedy zaaplikowac bo wiem ze pessar będę czula bardzo nisko.
Powodzenia na badaniu 💪🙏

reklama
Jak to nie dziala? 😱 Ja mam duphaston wlasnie, wczesniej luteine dopochwowa, ale zle mi po niej bylo - pieklo i swedzialo, wiec w szpitalu zamienili na duphaston. Powiedzieli, ze to to samo 🥴
Jak ze wszystkim, co lekarz to opinia, czasem zmieniają tez na luteine podjezykową. Nie trafisz za nimi i trzeba słuchać swojego lekarza. Niektórzy i o luteinie mowia ze tylko na głowę nam dziala i nic poza tym. Najważniejsze ze my trzymamy sie tego ze nasze leki nam pomagają - potęga podświadomości 😉

ja tez jutro bede wiecej wiedziec ☺ cos nie moge zacytowac wiadomosci, wiec odpowiadam tak ogolnie: badali mnie w sobote i w poniedzialek, mam nadzieje, ze jutro kolejne. Jesli nadal bedzie utrzymywac sie dlugosc 1 cm to rozwazą dodatkowo pessar. A skurcze delikatne, biore 2x nospa i mijaja. Spijcie dobrze, jutro dzien pomiarów, oby samych dobrych!😅

ja tez jutro bede wiecej wiedziec ☺ cos nie moge zacytowac wiadomosci, wiec odpowiadam tak ogolnie: badali mnie w sobote i w poniedzialek, mam nadzieje, ze jutro kolejne. Jesli nadal bedzie utrzymywac sie dlugosc 1 cm to rozwazą dodatkowo pessar. A skurcze delikatne, biore 2x nospa i mijaja. Spijcie dobrze, jutro dzien pomiarów, oby samych dobrych!😅

Trzymam za Nas wszystkie jutro ✊🙏

Duphaston brałam do 15 tc a luteine dowcipną cały czas i pewnie prawie do końca będę brała - ale moja szyjka ma humory. Skoro Twoja szyjka dobrze się trzyma i długość masz rewelacyjną to pewnie nie ma sensu tyle tego przyjmować i dlatego taka decyzja lekarza
Ja bym Wolala brak do konca, bezpieczniej sie czuje z lekami

reklama
Do góry