reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny, wczoraj przyjechałam sobie na KTG aby sprawdzić przepływy i zostawili mnie w szpitalu 😔 waga małej u nich wyszła 2350 dla przypomnienia 36tydz, mam tu zostać już do porodu będą sprawdzać , czekam na mojego lekarza do wtorku który nie ukrywa że jest wkurzony bo nie potrzebnie mnie tu zostawili cały czas jestem prawie pod KTG które wychodzi super!
Do wtorku nie daleko :) a wagę w szpitalu lubią chyba zaniżać - mi przed porodem 200 g mniej wyliczyli. A margines błędu to nawet 500 g, więc może Maleństwo ważyć nawet 2800. A do terminu jeszcze urosnie :)

reklama
Czy któraś z dziewczyn w wyższej ciąży używa pasków do pomiaru pH żeby sprawdzać sączenie wód? Czy ta metoda się sprawdza?
Ja planuję kupić, przez internet gdy zamawiałam leki to nie było, ale może na miejscu dostanę. Może w ogóle nie przydadzą się, ale wolę mieć w zapasie w razie co ;)

Widzę, ze o szpitalu w Łodzi piszecie. Któraś z Was jest może z Łodzi albo okolic? Ja planuję rodzić w Rydygierze, ale wczesniej myślałam też o Salve lub Medeorze... Te 2 ostatnie to w sumie prywatne szpitale, ale teraz objęte są różnymi programami i na NFZ już można rodzić u nich.

Hej dziewczyny, wczoraj przyjechałam sobie na KTG aby sprawdzić przepływy i zostawili mnie w szpitalu 😔 waga małej u nich wyszła 2350 dla przypomnienia 36tydz, mam tu zostać już do porodu będą sprawdzać , czekam na mojego lekarza do wtorku który nie ukrywa że jest wkurzony bo nie potrzebnie mnie tu zostawili cały czas jestem prawie pod KTG które wychodzi super!

Oo jak ja lubię badania usg w szpitalu, a najlepsze, ze nie zrobił Ci usg ten sam lekarz tylko ktoś inny. Przecież to odrazu mozna brać za błąd pomiaru tak zawsze mowi moj lekarz. Bierzesz pod uwage usg tylko i wyłacznie swojego lekarza, a nie jedno ze szpitala. Poza tym wcale nie musisz urodzić kloca. Moja corka wiecznie była malutka. No pomysl sobie 41 tydzien i corka z waga 3200. Optymalna waga na 38 tydzień, a ona miala tyle po urodzeniu. I też przeplywy super, ktg super ale, że mała i miałam to daleko, bo ja po urodzeniu miałam 2800, mąż 2960 i takie z nas kolosy urosły hehe poza tym waga dziecka jest również uwarunkowana genetycznie. Jak rodzice drobni no to skad to dziecko bedzie grubaskiem? Chyba przez źle prowadzoną cukrzycę. Jak przeplywy ok, lozysko ok to niunia poprostu drobna będzie i tyle. 🙂🙃

Oo jak ja lubię badania usg w szpitalu, a najlepsze, ze nie zrobił Ci usg ten sam lekarz tylko ktoś inny. Przecież to odrazu mozna brać za błąd pomiaru tak zawsze mowi moj lekarz. Bierzesz pod uwage usg tylko i wyłacznie swojego lekarza, a nie jedno ze szpitala. Poza tym wcale nie musisz urodzić kloca. Moja corka wiecznie była malutka. No pomysl sobie 41 tydzien i corka z waga 3200. Optymalna waga na 38 tydzień, a ona miala tyle po urodzeniu. I też przeplywy super, ktg super ale, że mała i miałam to daleko, bo ja po urodzeniu miałam 2800, mąż 2960 i takie z nas kolosy urosły hehe poza tym waga dziecka jest również uwarunkowana genetycznie. Jak rodzice drobni no to skad to dziecko bedzie grubaskiem? Chyba przez źle prowadzoną cukrzycę. Jak przeplywy ok, lozysko ok to niunia poprostu drobna będzie i tyle. 🙂🙃
Coś jednej chwilowo było źle z przepływem ale już następnej dobrze 😱 oby do jutra jak przyjdzie mój lekarz mam nadzieję że tu zarządzi , jestem od wczoraj w izolatce taki malutki pokoik nawet nie mam prysznica!!! Wyobraź sobie te nerwy stres od godziny 14 upał ponad 30 stopni a ja nawet nie mam sie jak umyć i nie wiadomo kiedy będzie wynik testu i mnie przeniosą do sali 😥😔 w dokumentach mam wpisane HIPOTROFIA PŁODU 😔

Coś jednej chwilowo było źle z przepływem ale już następnej dobrze 😱 oby do jutra jak przyjdzie mój lekarz mam nadzieję że tu zarządzi , jestem od wczoraj w izolatce taki malutki pokoik nawet nie mam prysznica!!! Wyobraź sobie te nerwy stres od godziny 14 upał ponad 30 stopni a ja nawet nie mam sie jak umyć i nie wiadomo kiedy będzie wynik testu i mnie przeniosą do sali 😥😔 w dokumentach mam wpisane HIPOTROFIA PŁODU 😔
Trzymaj did I nie derewuj, poczekaj na swojego lekarza a kiedy ma byc wynik testu?

Jedziemy na tym samym wózku. Ja też czekam na wynik testu od niedzieli od 1:00, jestem w izolatce na bloku porodowym. Też mam wspisaną hipotrofię i zagrożenie porodem przedwczesnym.

reklama
Ja planuję kupić, przez internet gdy zamawiałam leki to nie było, ale może na miejscu dostanę. Może w ogóle nie przydadzą się, ale wolę mieć w zapasie w razie co ;)
Ja kupiłam - sprawdzałam kilka razy, polecam. Bardziej polecają te wkładki, tylko że ja sobie odpuściłam, bo u mnie ph moczu takie jak wód, to co chwila bym miała zabarwioną wkładkę.
Jest jeszcze taki test, który bada jakieś proteiny zamiast ph i wyklucza wtedy pomiar np.moczu, ale 1 szt.kosztuje ok 100 zł.

Do góry