reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A wydawało mi się, że kiedyś pisali, że dostali umowę z NFZ. Ale to w 2017 - 2018 bylo
Tak? A to nawet nie wiedziałam, patrzyłam na Łódź jakiś czas temu (czyżby to było już 2 lata) i ceny są (były) bardzo konkurencyjne do Warszawy- u nich cc 6.700 a w Medicover 10.000 (przy minimalnym pakiecie). To jak na miejsce oddalone o 50 minut drogi od stolicy to jest ogromna różnica w cenie

No nie wiem jak tam obecnie ale mozna wejśc na stronę szpitala w Łodzi i poczytać.

Co bierzesz pod uwagę? Bo nie wiem, gdzie jest ciut lepiej niż najgorzej w Rzeszowie 😂

A nawet mi nie mow, bo chyba zostanie mi szpital w Lublinie. Ja osiwieje. A w niedzielę mam się zglosić na IP nielegalnie w PF i mam powiedzieć, ze jestem pacjentką dr. P. ale nie mowić nic o zdjęciu pessara i ktg... tylko, ze go szukam i nie wiem czy mnie wpuszczą.

Było tu kilka dni z rzędu pisanie o jakichś słodkościach i pozazdrościłam. Zaczęłam szperać po necie i znalazłam jakiś przepis na sernik dla diabetyków z jagodami. Zleciłam listę zakupów i mówię do męża, włączaj kenwood'a, robisz sernik. To tylko wymieszać składniki. Pieczenie i niebo w gębie gotowe
💪

A ja już straciłam ochotę na wszystko przez tego cholernego wirusa. Jak kuźwa nie szyjka, to wirus albo cukrzyca. No co jest zemną nie tak do jasnej ciasnej, ze mi się wszystko sr...a w tej ciąży i jak się okaże, ze nie będę mogła rodzic w tym szpitalu to ja się poddaję i chrzanię wszystko i rodze na chodniku.

A nawet mi nie mow, bo chyba zostanie mi szpital w Lublinie. Ja osiwieje. A w niedzielę mam się zglosić na IP nielegalnie w PF i mam powiedzieć, ze jestem pacjentką dr. P. ale nie mowić nic o zdjęciu pessara i ktg... tylko, ze go szukam i nie wiem czy mnie wpuszczą.
Skoro on tak Ci kazał, to być może już to robił tak. Na pewno przed 7 w tygodniu do budynku D nie ma Pana z termometrem i ankieta i nikt nie pilnuje kto i po co wchodzi. A Ty musisz iść przez IP a tam w weekend tez chyba tylko ktoś w rodzaju ochrony siedzi przy wejściu za lada (tak było w 2017) to on nie będzie wiedzial może, że nie może Cię wpuścić skoro powiesz, że jesteś do doktora. Ale myślę, że to tak funkcjonuje, że lekarz na dyżurze swoje pacjentki z przychodni przyjmuje. I masz nr telefonu do niego To jak blokadę zrobią to zadzwonisz :)

Skoro on tak Ci kazał, to być może już to robił tak. Na pewno przed 7 w tygodniu do budynku D nie ma Pana z termometrem i ankieta i nikt nie pilnuje kto i po co wchodzi. A Ty musisz iść przez IP a tam w weekend tez chyba tylko ktoś w rodzaju ochrony siedzi przy wejściu za lada (tak było w 2017) to on nie będzie wiedzial może, że nie może Cię wpuścić skoro powiesz, że jesteś do doktora. Ale myślę, że to tak funkcjonuje, że lekarz na dyżurze swoje pacjentki z przychodni przyjmuje. I masz nr telefonu do niego To jak blokadę zrobią to zadzwonisz :)

Jak blokadę zrobią to "tarana" zrobię 🤣
Ja już na takie nielegalne wizyty do niego w PF chodziłam dwa lata temu z córką ale teraz ten wirus ehhh i nic nie wiem.

Ja mam lekarza z Madalińskiego. I też mam wyznaczony porod przez cc. I dlatego też się tak martwię, czy na czas zdążę do szpitala, żeby mógł być poród przez cc. Bo jak będę na późno, to sn i wiadomo może być różnie...to przez tą szyjkę mam jeszcze podwójny stres. Ja do szpitala mam 21 km, ale od naszej strony, to korki są okropne...
Mieszkałam w Warszawie i syna rodziłam na Madalińskiego. Do jakiego lekarza chodzisz? Ja byłam u Bonarek-Sztaby. Była też przy moim porodzie. Super babka! To było 3 lata temu. Teraz jestem w ciąży z trzecim dzieckiem😍

Hej dziewczyny, wczoraj przyjechałam sobie na KTG aby sprawdzić przepływy i zostawili mnie w szpitalu 😔 waga małej u nich wyszła 2350 dla przypomnienia 36tydz, mam tu zostać już do porodu będą sprawdzać , czekam na mojego lekarza do wtorku który nie ukrywa że jest wkurzony bo nie potrzebnie mnie tu zostawili cały czas jestem prawie pod KTG które wychodzi super!

reklama
Hej dziewczyny, wczoraj przyjechałam sobie na KTG aby sprawdzić przepływy i zostawili mnie w szpitalu 😔 waga małej u nich wyszła 2350 dla przypomnienia 36tydz, mam tu zostać już do porodu będą sprawdzać , czekam na mojego lekarza do wtorku który nie ukrywa że jest wkurzony bo nie potrzebnie mnie tu zostawili cały czas jestem prawie pod KTG które wychodzi super!
Aaaa i widzę że tu parę dziewczyn z Warszawy 😊 ja leze w Orłowskim na Czerniakowskiej co sądzicie o tym szpitalu?

Do góry