reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Nie, rodzę w Rzeszowie :) Maja drugi szpital w Łodzi
Teraz już rozumiem, chodziło Tobie o to, że w tym szpitalu, w którym będziesz rodzić, podobnie jak na Madalińskiego, nie zdecydowano się na przywrócenie porodów rodzinnych🤦🤰. Ja na początku chciałam właśnie rodzić w tym w Łodzi, słyszałam wiele pozytywnych opinii. Ale przerażała mnie właśnie droga do.

@Amnesia zastanów się nad szpitalem drugiego wyboru, żeby mieć alternatywe poza namiotem :( podobno odesłali kobietę z akcją porodowa, ze skierowaniem, ich pacjentke. Tzn mogła urodzić, ale nie mieli miejsc na noworodkach i dziecko pojechało by na Lwowska samo.

Nie, rodzę w Rzeszowie :) Maja drugi szpital w Łodzi
I rodzisz w Warszawie? Czy mnie już coś się pomieszało? Pro Familia ma chyba też fajny szpital w Łodzi.

Mieli, niestety dwa lata temu udało im się ten szpital w Łodzi wykonczyć ponieważ starali się o kontrakt z nfz, a ze zainteresowanie było duze, a konkurencyjny szpital chciał się ich pozbyć, no to nie dostali umowy z nfz i musieli zamknąć placówkę, bo co jak co ale cena za poród 6tyś to nie mała kwota.

Masz rację. Tylko mój lekarz powiedział, że jak późno przyjadę że skurczami i synek będzie już w kanale, to rodze sn...ja to się nie znam na tym wszystkim 🙈🙈🙈
Tutaj nikt Tobie nie da gwarancji 😉. I mnie również. Ja się pocieszam myślą, że pessar zdejmą mi w dniu cc, jeśli ten dowiezie szyjkę, a skurcze nie będą dawały we znaki, to powinno sie udać doleżeć.

Mieli, niestety dwa lata temu udało im się ten szpital w Łodzi wykonczyć ponieważ starali się o kontrakt z nfz, a ze zainteresowanie było duze, a konkurencyjny szpital chciał się ich pozbyć, no to nie dostali umowy z nfz i musieli zamknąć placówkę, bo co jak co ale cena za poród 6tyś to nie mała kwota.
Tak? A to nawet nie wiedziałam, patrzyłam na Łódź jakiś czas temu (czyżby to było już 2 lata) i ceny są (były) bardzo konkurencyjne do Warszawy- u nich cc 6.700 a w Medicover 10.000 (przy minimalnym pakiecie). To jak na miejsce oddalone o 50 minut drogi od stolicy to jest ogromna różnica w cenie

A wydawało mi się, że kiedyś pisali, że dostali umowę z NFZ. Ale to w 2017 - 2018 bylo

reklama
Gdzie wy takie serniczki dla cukrzyków kupujecie, też chce kawałek 🤤
Było tu kilka dni z rzędu pisanie o jakichś słodkościach i pozazdrościłam. Zaczęłam szperać po necie i znalazłam jakiś przepis na sernik dla diabetyków z jagodami. Zleciłam listę zakupów i mówię do męża, włączaj kenwood'a, robisz sernik. To tylko wymieszać składniki. Pieczenie i niebo w gębie gotowe
💪

Do góry