reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Coś jednej chwilowo było źle z przepływem ale już następnej dobrze 😱 oby do jutra jak przyjdzie mój lekarz mam nadzieję że tu zarządzi , jestem od wczoraj w izolatce taki malutki pokoik nawet nie mam prysznica!!! Wyobraź sobie te nerwy stres od godziny 14 upał ponad 30 stopni a ja nawet nie mam sie jak umyć i nie wiadomo kiedy będzie wynik testu i mnie przeniosą do sali 😥😔 w dokumentach mam wpisane HIPOTROFIA PŁODU 😔

To tak jak ja miałam wpisane. Czyli od wczoraj jestes kompletnie sama. Nie mozesz nawet wyjść na korytarz i to jeszcze potrwa az nie dostaniesz wyników. To co oni z tym testem do Ameryki pojechali? A ciekawe gdybys zaczęła rodzić to i wynik w 5 minut by sie znalazł albo by to olali. Ale mnie to denerwuje 😡

reklama
To tak jak ja miałam wpisane. Czyli od wczoraj jestes kompletnie sama. Nie mozesz nawet wyjść na korytarz i to jeszcze potrwa az nie dostaniesz wyników. To co oni z tym testem do Ameryki pojechali? A ciekawe gdybys zaczęła rodzić to i wynik w 5 minut by sie znalazł albo by to olali. Ale mnie to denerwuje 😡
@Monikacyganiocha ja dostałam przed chwilą wynik, także trochę się czeka. Zależy, kiedy Tobie pobierali.

Dziewczyny z tymi testami to jest jedna wielka paranoja:/
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i jej znajoma rodziła w szpitalu, do którego mam zamiar tez jechać. Zrobili jej test, wynik pozytywny. Od razu karetka do zakazanego. Tam zrobili cc i ponownie test, który wyszedł NEGATYWNY (w tym samym dniu, różnica paru godz).
W karcie napisali jej, że cc było przez nadciśnienie, chociaż przez całą ciążę nie miała problemu z ciśnieniem...
Kurczę, boję się tego testu:/ cc i tak będę miała, ale jak wyjdzie pozytywny to mi zabiora mala:(

@Monikacyganiocha ja dostałam przed chwilą wynik, także trochę się czeka. Zależy, kiedy Tobie pobierali.
Wczoraj o 16 A
Ja też leżę w Orłowskim i mam to samo co Ty (poza skurczami, z którymi mnie tu przywieźli). 34tc waga 2100.
Kurczę ja w 34tyg waga małej to 1800g i nikt nie mówił że jest źle teraz tak jakoś wyszło a przyjeżdżam tu na KTG już od miesiąca. Mi pobrali wymaz wczoraj o 16. A skurcze się uspokoiły chcą Ci podać sterydy ?

Dziewczyny z tymi testami to jest jedna wielka paranoja:/
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i jej znajoma rodziła w szpitalu, do którego mam zamiar tez jechać. Zrobili jej test, wynik pozytywny. Od razu karetka do zakazanego. Tam zrobili cc i ponownie test, który wyszedł NEGATYWNY (w tym samym dniu, różnica paru godz).
W karcie napisali jej, że cc było przez nadciśnienie, chociaż przez całą ciążę nie miała problemu z ciśnieniem...
Kurczę, boję się tego testu:/ cc i tak będę miała, ale jak wyjdzie pozytywny to mi zabiora mala:(
Chyba pojadę do szpitala dopiero jak mi wody odejdą, żeby nie mieli czasu zastanawiać się :D
Co szpital to inaczej, jak ostatnio bylam na izbie przyjęć w nocy i postanowili mnie zatrzymać to też miałam test robiony, ale od razu poszlam spać na salę z kilkoma innymi pacjentkami (niektóre tez byly przyjęte tego samego dnia). Moglam normalnie poruszać sie po oddziale. Wypisałam się następnego dnia, bo wyniki dobre wychodziły. A test to pewnie dopiero po moim wypisie przyszedł... Aczkolwiek ja nie byłam na porodowce tylko na ginekologicznym, może tam inne zasady panują 🤔

Wczoraj o 16 A

Kurczę ja w 34tyg waga małej to 1800g i nikt nie mówił że jest źle teraz tak jakoś wyszło a przyjeżdżam tu na KTG już od miesiąca. Mi pobrali wymaz wczoraj o 16. A skurcze się uspokoiły chcą Ci podać sterydy ?
Skurcze się uspokoiły, twierdzą, że sterydy nie są już potrzebne (nie wiem, czy to prawda? Że w 34tc już się nie podaje). Zbadali mnie przed chwilą, szyjka trzyma się w pessarze, rozwarcie na 1cm czyli takie, jak było. Mnie już przenieśli do sali.
A Ciebie kto prowadzi?

@Amnesia ponoć nie przyjmują na patologie bo położna miała korona. Z akcja porodowa niby przyjmuja na porodówkę od razu
@Sunflower01 @Amnesia Dziewczyny sorki że zapytam... z jakiego względy wybieracie PF? Mieszkam 60km od Rzeszowa ale chce rodzić w Rzeszowie i się właśnie zastanawiam nad Szopena głównie ze względu na to ze z tamta mam dr. Ale przez myśl przeszła mi tez PF...

reklama
Mieszkałam w Warszawie i syna rodziłam na Madalińskiego. Do jakiego lekarza chodzisz? Ja byłam u Bonarek-Sztaby. Była też przy moim porodzie. Super babka! To było 3 lata temu. Teraz jestem w ciąży z trzecim dzieckiem😍
Ja do Mikulskiego. Jestem ciekawa jak jest w tym szpitalu. Ale coś czuję, że dość szybko tam się pojawię...

Do góry