reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Coś jednej chwilowo było źle z przepływem ale już następnej dobrze 😱 oby do jutra jak przyjdzie mój lekarz mam nadzieję że tu zarządzi , jestem od wczoraj w izolatce taki malutki pokoik nawet nie mam prysznica!!! Wyobraź sobie te nerwy stres od godziny 14 upał ponad 30 stopni a ja nawet nie mam sie jak umyć i nie wiadomo kiedy będzie wynik testu i mnie przeniosą do sali 😥😔 w dokumentach mam wpisane HIPOTROFIA PŁODU 😔

To tak jak ja miałam wpisane. Czyli od wczoraj jestes kompletnie sama. Nie mozesz nawet wyjść na korytarz i to jeszcze potrwa az nie dostaniesz wyników. To co oni z tym testem do Ameryki pojechali? A ciekawe gdybys zaczęła rodzić to i wynik w 5 minut by sie znalazł albo by to olali. Ale mnie to denerwuje 😡

reklama
To tak jak ja miałam wpisane. Czyli od wczoraj jestes kompletnie sama. Nie mozesz nawet wyjść na korytarz i to jeszcze potrwa az nie dostaniesz wyników. To co oni z tym testem do Ameryki pojechali? A ciekawe gdybys zaczęła rodzić to i wynik w 5 minut by sie znalazł albo by to olali. Ale mnie to denerwuje 😡
@Monikacyganiocha ja dostałam przed chwilą wynik, także trochę się czeka. Zależy, kiedy Tobie pobierali.

Dziewczyny z tymi testami to jest jedna wielka paranoja:/
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i jej znajoma rodziła w szpitalu, do którego mam zamiar tez jechać. Zrobili jej test, wynik pozytywny. Od razu karetka do zakazanego. Tam zrobili cc i ponownie test, który wyszedł NEGATYWNY (w tym samym dniu, różnica paru godz).
W karcie napisali jej, że cc było przez nadciśnienie, chociaż przez całą ciążę nie miała problemu z ciśnieniem...
Kurczę, boję się tego testu:/ cc i tak będę miała, ale jak wyjdzie pozytywny to mi zabiora mala:(

@Monikacyganiocha ja dostałam przed chwilą wynik, także trochę się czeka. Zależy, kiedy Tobie pobierali.
Wczoraj o 16 A
Ja też leżę w Orłowskim i mam to samo co Ty (poza skurczami, z którymi mnie tu przywieźli). 34tc waga 2100.
Kurczę ja w 34tyg waga małej to 1800g i nikt nie mówił że jest źle teraz tak jakoś wyszło a przyjeżdżam tu na KTG już od miesiąca. Mi pobrali wymaz wczoraj o 16. A skurcze się uspokoiły chcą Ci podać sterydy ?

Dziewczyny z tymi testami to jest jedna wielka paranoja:/
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i jej znajoma rodziła w szpitalu, do którego mam zamiar tez jechać. Zrobili jej test, wynik pozytywny. Od razu karetka do zakazanego. Tam zrobili cc i ponownie test, który wyszedł NEGATYWNY (w tym samym dniu, różnica paru godz).
W karcie napisali jej, że cc było przez nadciśnienie, chociaż przez całą ciążę nie miała problemu z ciśnieniem...
Kurczę, boję się tego testu:/ cc i tak będę miała, ale jak wyjdzie pozytywny to mi zabiora mala:(
Chyba pojadę do szpitala dopiero jak mi wody odejdą, żeby nie mieli czasu zastanawiać się :D
Co szpital to inaczej, jak ostatnio bylam na izbie przyjęć w nocy i postanowili mnie zatrzymać to też miałam test robiony, ale od razu poszlam spać na salę z kilkoma innymi pacjentkami (niektóre tez byly przyjęte tego samego dnia). Moglam normalnie poruszać sie po oddziale. Wypisałam się następnego dnia, bo wyniki dobre wychodziły. A test to pewnie dopiero po moim wypisie przyszedł... Aczkolwiek ja nie byłam na porodowce tylko na ginekologicznym, może tam inne zasady panują 🤔

Wczoraj o 16 A

Kurczę ja w 34tyg waga małej to 1800g i nikt nie mówił że jest źle teraz tak jakoś wyszło a przyjeżdżam tu na KTG już od miesiąca. Mi pobrali wymaz wczoraj o 16. A skurcze się uspokoiły chcą Ci podać sterydy ?
Skurcze się uspokoiły, twierdzą, że sterydy nie są już potrzebne (nie wiem, czy to prawda? Że w 34tc już się nie podaje). Zbadali mnie przed chwilą, szyjka trzyma się w pessarze, rozwarcie na 1cm czyli takie, jak było. Mnie już przenieśli do sali.
A Ciebie kto prowadzi?

@Amnesia ponoć nie przyjmują na patologie bo położna miała korona. Z akcja porodowa niby przyjmuja na porodówkę od razu
@Sunflower01 @Amnesia Dziewczyny sorki że zapytam... z jakiego względy wybieracie PF? Mieszkam 60km od Rzeszowa ale chce rodzić w Rzeszowie i się właśnie zastanawiam nad Szopena głównie ze względu na to ze z tamta mam dr. Ale przez myśl przeszła mi tez PF...

reklama
Mieszkałam w Warszawie i syna rodziłam na Madalińskiego. Do jakiego lekarza chodzisz? Ja byłam u Bonarek-Sztaby. Była też przy moim porodzie. Super babka! To było 3 lata temu. Teraz jestem w ciąży z trzecim dzieckiem😍
Ja do Mikulskiego. Jestem ciekawa jak jest w tym szpitalu. Ale coś czuję, że dość szybko tam się pojawię...

Do góry