reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Miałam rodzić też tam, ale moja pani Dr zmieniła w trakcie szpital. Tzn. z tego co ja wiem, jeżeli masz wyznaczony termin cc, to cc obowiązuje czy odbędzie się ono zgodnie z terminem czy przed/czy po, biorąc przecież po uwagę, że cc wyznaczone jest z obiektywnych wskazań, które są aktualne niezależnie od terminu. W niektórych szpitalach nie robi się cc na zimno, tylko czeka się do akcji porodowej i dopiero wtedy się tnie. Jeżeli masz w szpitalu wyznaczony termin, to znaczy, że orydynator oddziału wyraził na to zgodę, to czemu w przypadku rozpoczęcia się akcji miałabyś rodzić naturalnie?
Masz rację. Tylko mój lekarz powiedział, że jak późno przyjadę że skurczami i synek będzie już w kanale, to rodze sn...ja to się nie znam na tym wszystkim 🙈🙈🙈

reklama
Tzn. jeżeli Annszul ma cc, to i tak bez różnicy.
Ech, zawsze się znajdzie 1 miejsce, gdzie się wyłamią. Zwłaszcza teraz jak liczby przyrastają. Jak byłam tam 4 tygodnie temu na IP, to faktycznie niesamowicie pilnują reżimu, wszedzie pleksi, drzwi do szpitala zamknięte, trzeba dzwonić dzwonkiem i się tłumaczyć jak petent.
Sunflower nie musisz się czaić, na stronie zapewniają, że przyjmują każdą rodzącą, tak jak chyba Inflancka. To akurat dobrze, bo jak ja rodziłam w Zofii, to drzwi szpitala były zamknięte na 3 tyg.przyjmowano tylko takie pacjentki "z główką" między nogami a i tak były i takie panie, którym przyszło urodzić na IP, na fotelu gin.
Niby tak mówią, że przyjmują. Ale dzis czytałam, że odsyłali u mnie do innych szpitali z akcją. Więc panika do listopada będzie u mnie codziennie 😂

reklama
A gdzie wykupilas taki catering?
W wielu firmach, które dostarczają diety/boxy/lunche, są już teraz opcje dla cukrzyków, ewentualnie low carb (nie wiem, czy to jest tożsame).Poszukałam kilku firm z mojej okolicy, sprawdziłam opinie na fb/ig. Cena diety z wykluczeniami jest niewspółmiernie wyższa niż tylko takiej opartej na kcal, ale coś za coś.

Do góry