reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Miałam rodzić też tam, ale moja pani Dr zmieniła w trakcie szpital. Tzn. z tego co ja wiem, jeżeli masz wyznaczony termin cc, to cc obowiązuje czy odbędzie się ono zgodnie z terminem czy przed/czy po, biorąc przecież po uwagę, że cc wyznaczone jest z obiektywnych wskazań, które są aktualne niezależnie od terminu. W niektórych szpitalach nie robi się cc na zimno, tylko czeka się do akcji porodowej i dopiero wtedy się tnie. Jeżeli masz w szpitalu wyznaczony termin, to znaczy, że orydynator oddziału wyraził na to zgodę, to czemu w przypadku rozpoczęcia się akcji miałabyś rodzić naturalnie?
Masz rację. Tylko mój lekarz powiedział, że jak późno przyjadę że skurczami i synek będzie już w kanale, to rodze sn...ja to się nie znam na tym wszystkim 🙈🙈🙈

reklama
Tzn. jeżeli Annszul ma cc, to i tak bez różnicy.
Ech, zawsze się znajdzie 1 miejsce, gdzie się wyłamią. Zwłaszcza teraz jak liczby przyrastają. Jak byłam tam 4 tygodnie temu na IP, to faktycznie niesamowicie pilnują reżimu, wszedzie pleksi, drzwi do szpitala zamknięte, trzeba dzwonić dzwonkiem i się tłumaczyć jak petent.
Sunflower nie musisz się czaić, na stronie zapewniają, że przyjmują każdą rodzącą, tak jak chyba Inflancka. To akurat dobrze, bo jak ja rodziłam w Zofii, to drzwi szpitala były zamknięte na 3 tyg.przyjmowano tylko takie pacjentki "z główką" między nogami a i tak były i takie panie, którym przyszło urodzić na IP, na fotelu gin.
Niby tak mówią, że przyjmują. Ale dzis czytałam, że odsyłali u mnie do innych szpitali z akcją. Więc panika do listopada będzie u mnie codziennie 😂

reklama
A gdzie wykupilas taki catering?
W wielu firmach, które dostarczają diety/boxy/lunche, są już teraz opcje dla cukrzyków, ewentualnie low carb (nie wiem, czy to jest tożsame).Poszukałam kilku firm z mojej okolicy, sprawdziłam opinie na fb/ig. Cena diety z wykluczeniami jest niewspółmiernie wyższa niż tylko takiej opartej na kcal, ale coś za coś.

Do góry