reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziękuje straszne ilości jedzenia he he a myślałam ze ja jem dużo, teraz tez jestem bez słodyczy ani owoców - tylko grejpfrut bo chce wytępić bakterie a waga dalej idzie do góry, jutro mam krzywa to zobaczymy jak u mnie sytuacja

No właśnie co z tą bakteria? Pisałaś, ze w szpitalu Cię zarazili. Nawet nie masz ich jak troche skarcić.
Trzymam kciuki za krzywą. Lepiej jesć mało ale to co się lubi, a nie to, co nam tylko cukru nie podnosi heh

reklama
Nie martw się kilogramami po ciąży zrzucisz, ja przez tarczycę w ciąży mam 11,5 kg na plusie.

A no właśnie, czy tarczycy nie bada się również w 3 trymestrze? Bo ja miałam badanie raz na poczatku i tyle, a jestem obciążona genetycznie i z tego co wiem, to w ciazy tsh lubi skakać

No właśnie co z tą bakteria? Pisałaś, ze w szpitalu Cię zarazili. Nawet nie masz ich jak troche skarcić.
Trzymam kciuki za krzywą. Lepiej jesć mało ale to co się lubi, a nie to, co nam tylko cukru nie podnosi heh
Właśnie jutro idę na posiew i zobaczymy co dalej na szczęście nie mam infekcji i szyjka się nie skraca przy niej ale myśle ze jak dalek wyjdzie to nowy antybiotyk mnie czeka

Dziękuje straszne ilości jedzenia he he a myślałam ze ja jem dużo, teraz tez jestem bez słodyczy ani owoców - tylko grejpfrut bo chce wytępić bakterie a waga dalej idzie do góry, jutro mam krzywa to zobaczymy jak u mnie sytuacja
Samowala glukozą? Dopiero kilka minut od wypicia a mnie już głowę rozdziera. Kto to wymyślil, żeby tak kobiety w ciąży męczyć 🤢

A no właśnie, czy tarczycy nie bada się również w 3 trymestrze? Bo ja miałam badanie raz na poczatku i tyle, a jestem obciążona genetycznie i z tego co wiem, to w ciazy tsh lubi skakać
Bada się w każdym trymestrze. W karcie ciąży masz nawet na to 3 miejsca. Mnie już kilka razy zlecał, bo jednak za duża była i biorę eutyrox.

Bada się w każdym trymestrze. W karcie ciąży masz nawet na to 3 miejsca. Mnie już kilka razy zlecał, bo jednak za duża była i biorę eutyrox.

Ja prawie zwróciłam tą glukozę. Na leżaco w samochodzie przez dwie godziny i to jeszcze wkurzona, bo mnie stare babki na pomiar nie chciały wpuszczać. Mam pytanie. To Twoja druga ciąża, czy w pierwszej też miałaś problem z szyjką? Jeżeli pisałaś, to przepraszam za nie uwagę.

Jeszcze 2 dni i sterydy na płuca ❤ oby mały siedział w brzuszku jak najdłużej I z nich skorzystał 😊

Który to już tydzień? Wczoraj lekarz mi zrobił pogadankę o tej szyjce. Na nasze szczęście większość bezobjawowych szyjek udaje się donosić ciazę dzięki oszczędzaniu. Będzie dobrze. Milo się czyta posty, w których jest tyle nadziei 😊

Wiesz, gdybyś zmierzyła z tego samego palca po 2 minutach to wynik mógby być i 110, a wiem, bo glulometr też ma bład pomiaru oczywiście w gorę jak i w dół ale lekarz mi tłumaczył, ze takie lekkie przekroczenia to jeszcze nie tragedia i nawet to 91 czy 141 to nie jest 180 czy 230 tak jak mi ta pani opowiadała, ze tak ma i się tym przez całą ciążę nie przejmowała, bo tak lekarza interesowała. Nie martw się tak. Najgorsza jest cukrzyca w ciąży, czyli cukrzyca od początku, a nie cukrzyca ciążowa. Ta ostatnia przede wszystkim grozi makrosomią, a inne rzeczy jak zwapnienie, czy malowodzie lub wielowodzie zdarza się przy tej cukrzycy rzadko. Mudiałabyś wcale o siebie nie dbać. Ja tez cukrów nie mam idealnych nawet czasami w dzień. Dzisiaj po obiedzie takim jak zawsze 148. No szlak mnie trafił ale to równie dobrze moze być bład pomiaru. Tak mi lekarz tłumaczył.
O dzięki Ci bardzo, nawet nie wiedziałam, i nie pomyślałam o błędach pomiaru 😊

reklama
Wg mnie chyba powinno się, ale może też zależy od pierwszego wyniku 🤔 ja od początku mam z nią problem i w sumie co 3 tygodnie robię badania, a skacze czasami niesamowicie.

Do góry