reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Amnesia ale błąd pomiaru może też być w druga stronę ;) Moj gin wróżył dziecko 3300 chyba dzień (albo tydzień, już nie pamiętam dokładnie) przed szpitalem, na patologi 2800 w dniu wywoływania, a wyskoczyło 3040. Więc az taki duzy rozmach nie był.

reklama
Ja jeszcze zaprzeczam, że bez męża będę rodzic. Ale panika powoli mnie ogarnia 😱

I w PF ja lekarz prowadził? Matko, 43 kg to aż strach. Jutro robię glukozę i chyba niezależnie od wyniku trochę przystopuje z jedzeniem😂

No właśnie nie w PF tylko jakiegoś z jarosławia miała.
Daj spokój, musiałabyś bez cukrzycy tylko i wyłacznie ciasta i pizze jeść hehe

@Amnesia ale błąd pomiaru może też być w druga stronę ;) Moj gin wróżył dziecko 3300 chyba dzień (albo tydzień, już nie pamiętam dokładnie) przed szpitalem, na patologi 2800 w dniu wywoływania, a wyskoczyło 3040. Więc az taki duzy rozmach nie był.

No właśnie o to chodzi, ze ja się aż tak wagą nie stresuję, bo biorę ten bład pomiaru i mam nadzieję, ze w dolnej granicy zostanie czyli jakieś +/- 500g takiego błędu

No to świetnie, że wszystko dobrze 😊
A tak się balas tego zwapnienia 😉

A powiedz mi jeszcze jakie miewasz cukry w nocy i na czczo? Pewnie pisałaś już ale wybacz, nie zarejestrowałam.

W nocy mamna granicy 87-91, a na czczo 84-92 ale bez insuliny, bo lekarz stwierdził, ze w większości jest ponizej 90 więc nie da mi.
Ja się tego zwapnienia do porodu bedę bała 😅

No właśnie nie w PF tylko jakiegoś z jarosławia miała.
Daj spokój, musiałabyś bez cukrzycy tylko i wyłacznie ciasta i pizze jeść hehe
Te ciasta to się nawet zgadzają prawie ;) ale 10+ już mam, ledwo połowę przekroczyłam. Ale tyje tylko w brzuchu bo dalej w spodenkach sprzed ciąży latam to aż tak nie będę panikować.

Będę mojego pytać w poniedziałek o pewnośc miejsca na porodówce 😂 Zamęczę chłopa 😂

Oo i zapytałam jeszcze mojego o to, jak duze jest ryzyko, ze zostanę odesłana do innego szpitala jeżeli mój będzie oblegany...

Powiedział mi, ze żadne 😱
Poniewaz jestem jego pacjentką i pacjentką szpitala ale to tak między nami i podobno "dla nas pacjentek" miejsce jest zawsze.

Nie powiem... ulzyło mi. Moze to jest chamskie podejście z mojej strony ale zostawiam tam co miesiac prawie 5 stówek więc nie mogę mieć wyrzutów sumienia.
Super, że wszystko dobrze! :)
Haha dlatego ja zawsze mówię, że trzeba mieć lekarza ze szpitala w którym chce się rodzić 😅 ja jadąc do szpitala dostałam info od znajomej przyszłej położnej, że położniczy zamknięty, położnic nie przyjmują.. jak się okazało, że mam takie duże rozwarcie i nie ma sensu kłaść mnie na patologie tylko wywołać.. kazali mi poczekać 10-15min aż się znajdzie miejsce 🤣🙈

@Annszul najważniejsze, że masz zaufanie do swojego lekarza :) I tak trzymaj.. nie dopuszczać złych myśli ;)

Te ciasta to się nawet zgadzają prawie ;) ale 10+ już mam, ledwo połowę przekroczyłam. Ale tyje tylko w brzuchu bo dalej w spodenkach sprzed ciąży latam to aż tak nie będę panikować.

Będę mojego pytać w poniedziałek o pewnośc miejsca na porodówce 😂 Zamęczę chłopa 😂

10 to nie tragedia. Liczysz dziecko, wody itp to już polowa odpada hehe.
Masz prawo pytać. Ja naprawdę z kartką pojechałam, zeby nie zapomnieć o co pytać heh

reklama
Do góry