reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
To wszystko jest takie w miarę podobne - nospa, scopolan, buscopan - ma za zadanie rozluźnić mięśnie. W nospie chyba jest inna substancja czynna, a w scopolanie i buscopanie chyba ta sama. Jak nospa mało na Ciebie działa, to pewnie dlatego próbuje lekarz z czyms innym (to jsk wymiana paracetamolu na ibuprofen). Moje koleżanki brały te leki w ciąży na twardnienia brzucha: i scipolan i buscopan.
Rozumiem. Mi powiedział, że dopiero teraz niego daje, bo to 32 tc i że znacznie więcej jest skurczy. Żeby je zmniejszyc. Nospe dotąd brałam sporadycznie. Tylko przeszłam na magnes b6 forte 3,4x1.

Dokładnie tak jak piszesz Paula, u mnie mają takie same zdanie, jak jest miękka to trzeba bardzo szybko dzialac, Ale z tym cudem to bym nie przesadzala... dużo dziewczyn z miękką I szwem dolezalo do bezpiecznego terminu 🙂

To było chwilowe, teraz leci co jakiś czas po parę milimetrów w dół Plus ciągle twardnieje brzuch, to że jest miękka to najgorsze co może być wg ordynatora, także się zastanawiają w szpitalu czy mi nie założyć szwu póki jest na co🙄 w przyszłym tygodniu mam dostać sterydy na płuca
A masz pessar czy nic nie masz ?

Dokładnie tak jak piszesz Paula, u mnie mają takie same zdanie, jak jest miękka to trzeba bardzo szybko dzialac, Ale z tym cudem to bym nie przesadzala... dużo dziewczyn z miękką I szwem dolezalo do bezpiecznego terminu 🙂
Ja mam miękką od pozytywnego testu ciążowego 😅 tylko przy samym początku od strony dziecka jest kawałek twardej, a tak to jeden wielki 4 cm kapec, ale szew ładnie daje rade :D

Ja mam miękką od pozytywnego testu ciążowego 😅 tylko przy samym początku od strony dziecka jest kawałek twardej, a tak to jeden wielki 4 cm kapec, ale szew ładnie daje rade :D
Kurde ja się strasznie zestresowalam kręgosłup boli nad pośladkami ale nie wiem czy to nie od nerwów i głowy. Pessar zamówiony boję się że w środę może być gorzej albo że go nie doczekam

Nie czuję napinania tylko cały taki napięty brzuch i jak się przewracam z boku na bok to czuje takie kłucie w pachwinach

Mi się napina ciągle, to nawet już przestaje zwracać uwagę. Ktoś o uplawy pytał - ciągle mam mokro. Wcześniej bardziej gęste, a teraz dużo właśnie takiej wody.
I mnie najbardziej przeraża, to co mi lekarz powiedział--że może w kilka godzin polecieć szyjka a ja nie będę wiedziec do wizyty. Ale nic nie poradzimy, trzeba wierzyć, że damy rade. Zwłaszcza, że tutaj jest historii ze szczęśliwym zakończeniem :)

Ostatnia edycja:
reklama
😘😊To napawa optymizmem, tylko czuję się że nic nie mam założone i może polecieć...wiele nie chce chociaż te minimum 2 tygodnie...
Doskonale cię rozumiem bo też nie byłam niczym zabezpieczona (brałam tylko leki).
Większość lekarzy 32tc uznaje za względnie bezpieczny więc i tak nie jesteś w najgorszej sytuacji ale wierzę, że dotrwasz nawet do 38tc ;)

Do góry