reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Masz miękką szyjkę ale chyba sie nie skraca? - stoi w miejscu - czy źle kojarzę? Niestety z tymi szyjkami tak jest ze juz do konca bedzie nam to siedzialo w glowie i stresowalo😞
No po ostatniej wizycie ale to było po 4 dniach się wydłużyła a teraz dziewczyny pisały ze ona i tak później leci a jak już jest miękka to już wgl źle. I chyba przez to zdenerwowanie stwardniały mi i napioł się brzuch bo jak się zajęłam to popuscilo

No po ostatniej wizycie ale to było po 4 dniach się wydłużyła a teraz dziewczyny pisały ze ona i tak później leci a jak już jest miękka to już wgl źle. I chyba przez to zdenerwowanie stwardniały mi i napioł się brzuch bo jak się zajęłam to popuscilo
Ale może też być tak, że się nie skróci tylko będzie się trzymać :) I takiej myśli się trzymaj, bo stres jest niedobry na nic :)

Dziewczyny jak odróżnić wzdęty brzuch od napiętego bo już wcześniej miałam problemy ze wzdęciami i dzisiaj mam już okropny brzuch taki napompowany i nie wiem co się dzieje
Nie wiem, jak odroznic, ale brałabym espumisan po prostu - on się nie wchłania to i dwa na raz. Może też kminek zjeść (ja lubię to suchy na łyżeczkę i woda popijam). I dużo dużo wody niegazowej. Albo jakaś herbatka - rumianek mięta?

Nie wiem, jak odroznic, ale brałabym espumisan po prostu - on się nie wchłania to i dwa na raz. Może też kminek zjeść (ja lubię to suchy na łyżeczkę i woda popijam). I dużo dużo wody niegazowej. Albo jakaś herbatka - rumianek mięta?
Espumisan biorę jak właśnie czuje jakieś dolegliwości wcześniej w ciąży miałam straszne problemy z tym to brałam regularnie chyba zacznę tego pilnować żeby wiedzieć co się dzieje. Z kminkiem raz próbowałam chyba teraz znów zacznę.

Jestem już na poporodowej z Wiktorem. 3300g 56cm urodzony 17:30. Nie wiem nic żadnych szczegółów. Dokładnie dowiem się z jego karty. Mały śpi ja jem i zdycham. Omdlałam idąc do WC. Oksytocyna na wywołanie jest straszna. Skurcze bolą bardziej są szybciej. Miałam rodzić dwa dni urodziłam po 17:00. Polecam zzo. Nie dali mi jeść i pić bo groziło CC jak zawsze przy oksy. Od 3 w nocy głodna. Bez euthyroxu popoludniu. Oksytocyna przestała działać na końcu. Dziecko w kanale. Znieczulenie puściło całkiem. Kazali mi przeć bez skurczy, na sucho bo groziło CC na końcu. Zaczęłam im mdleć to dali mi tlen i dostałam w twarz. Było ciężko. Byłam naciętą. Bo musieli a ja nie miałam siły już. Dopiero zaczynam dochodzić do siebie

Jestem już na poporodowej z Wiktorem. 3300g 56cm urodzony 17:30. Nie wiem nic żadnych szczegółów. Dokładnie dowiem się z jego karty. Mały śpi ja jem i zdycham. Omdlałam idąc do WC. Oksytocyna na wywołanie jest straszna. Skurcze bolą bardziej są szybciej. Miałam rodzić dwa dni urodziłam po 17:00. Polecam zzo. Nie dali mi jeść i pić bo groziło CC jak zawsze przy oksy. Od 3 w nocy głodna. Bez euthyroxu popoludniu. Oksytocyna przestała działać na końcu. Dziecko w kanale. Znieczulenie puściło całkiem. Kazali mi przeć bez skurczy, na sucho bo groziło CC na końcu. Zaczęłam im mdleć to dali mi tlen i dostałam w twarz. Było ciężko. Byłam naciętą. Bo musieli a ja nie miałam siły już. Dopiero zaczynam dochodzić do siebie
Widzę, było ostro!!! Ok, ważne że już jesteście razem 💪🤩 super! Gratulacje!!!
Co chwila odświeżałam wątek, żeby zobaczyć czy już czy jeszcze 🤗
GRATULACJE jeszcze raz🌺

reklama

Moja Droga życzę Wam zdrówka! Mam nadzieję, ze wreszcie oddychasz z ulgą. Już nic nie boli i masz malucha ze sobą. W sumie nie taki maluch tylko kawał chłopa! 🤩 Odpoczywaj i ciesz się! Cudowne wieści. Gratulację i szczęścia w nowej roli 💞💞💞💞💞💞💞🤱

Do góry