Obyś miała rację, najgorsze że nic nie mam założonego i taka czuję się bez zabezpieczenia. A brzucha twardnieje często... ehh muszę dzisiaj wyluzować...Trzeba być dobrej myśli. U Ciebie już bliżej niż dalej, a tygodnie szybko mijają. Zanim zorientujesz sie minie miesiąc, a dziewczyny z krótszymi szyjkami dają radę tyle tygodni wytrzymać
reklama
To napawa optymizmem, tylko czuję się że nic nie mam założone i może polecieć...wiele nie chce chociaż te minimum 2 tygodnie...Będzie dobrze! Ja w 32tc miałam szyjkę niecały 1cm (praktycznie jej brak) i 1.5cm rozwarcia. Oszczędzaj się nadal, małymi krokami i dotrwasz zapewne dalej niż 34tc
Paulaa1987
Fanka BB :)
Nie mam pojęcia, nic nie słyszałam, to prywatny szpital?Paulaa1987 wiesz coś może o porodach w szpitalu Femina?
mamatrojeczki
#Annszul będzie ok, musi być idziemy razem i dotrwamy razem do 37
Ja nie wiem ile ma moja szyjka, wiem że w 17tc był zakładany szew na 24mm... No i od tamtej pory błoga nieświadomość, lekarz tylko co miesiąc przez wziernik sprawdza i chyba palpacyjnie i mówi, że jest ok więc trzymam się tego, że jest ok... A ja też coś tam zawsze w domu porobię, nie leżę cały czas, więc dotrwamy razem.
Pocieszam się, że po 30tc już dzieciaczki maja bardzo duże szanse na normalne życie.
Głową do góry!!!
Ja nie wiem ile ma moja szyjka, wiem że w 17tc był zakładany szew na 24mm... No i od tamtej pory błoga nieświadomość, lekarz tylko co miesiąc przez wziernik sprawdza i chyba palpacyjnie i mówi, że jest ok więc trzymam się tego, że jest ok... A ja też coś tam zawsze w domu porobię, nie leżę cały czas, więc dotrwamy razem.
Pocieszam się, że po 30tc już dzieciaczki maja bardzo duże szanse na normalne życie.
Głową do góry!!!
Aniteczka31
Moja kolezanka miała szew a i tak od 30tc lejek i 0,8mm szyjki a miała cesarkę umówiona na 38 tc i bez problemu dolezala
Aniteczka31
Tak prywatny szpital właśnie o nim czytam ale niewiele jestNie mam pojęcia, nic nie słyszałam, to prywatny szpital?
Paulaa1987
I to potwierdza to co zawsze powtarza mój lekarz, ze usg szyjki, którym zachłysnął się cały świat, jest tylko dodatkiem do badania szyjki, bo zależy jak się głowice przyłoży to można doczytać różne wyniki, a najważniejsza jest dojrzałość szyjki (ułożenie, uformowanie, miękkość, rozwarcie, zachowanie pod naporem, itd.) - czego w usg nie widać. Można mieć 1,5 cm szyjki, ale takiej żylety ze stali, ze 5 ciąż utrzyma, a można mieć 4 cm szyjki takiej do bani, miękkiej i rozpadającej się, ze tylko szpital, leżenie, szew, leki i cud ... mój zawsze bada we wzierniku i palpacyjnie, i mówi ze wszystko wie. Jedyne co budzi mój niepokój, to to, ze s usg widać np. Czy od środka jest lejek, czego we wzierniku nie zobaczyTo było chwilowe, teraz leci co jakiś czas po parę milimetrów w dół Plus ciągle twardnieje brzuch, to że jest miękka to najgorsze co może być wg ordynatora, także się zastanawiają w szpitalu czy mi nie założyć szwu póki jest na co w przyszłym tygodniu mam dostać sterydy na płuca
Dziewczyny mam do Was pytanie, zwłaszcza do tych, którym twardnieje brzuch.
Lekarz dzisiaj powiedział, że mogę brać w razie dużej ilości skurczy buscopan? Brała któraś z Was, albo coś o tym leku słyszała? Bo ja pierwszy raz się z nim spotkałam...
Lekarz dzisiaj powiedział, że mogę brać w razie dużej ilości skurczy buscopan? Brała któraś z Was, albo coś o tym leku słyszała? Bo ja pierwszy raz się z nim spotkałam...
reklama
Paulaa1987
To wszystko jest takie w miarę podobne - nospa, scopolan, buscopan - ma za zadanie rozluźnić mięśnie. W nospie chyba jest inna substancja czynna, a w scopolanie i buscopanie chyba ta sama. Jak nospa mało na Ciebie działa, to pewnie dlatego próbuje lekarz z czyms innym (to jsk wymiana paracetamolu na ibuprofen). Moje koleżanki brały te leki w ciąży na twardnienia brzucha: i scipolan i buscopan.Dziewczyny mam do Was pytanie, zwłaszcza do tych, którym twardnieje brzuch.
Podziel się: