Dziękuje Tobie, uspokoilas mnie trochę, muszę wyłączyć dzisiaj myślenie o tym...zeby już się nie nakręcać...może uda Nam się jakoś jak najdłużej dotrwać...Doskonale cię rozumiem bo też nie byłam niczym zabezpieczona (brałam tylko leki).
Większość lekarzy 32tc uznaje za względnie bezpieczny więc i tak nie jesteś w najgorszej sytuacji ale wierzę, że dotrwasz nawet do 38tc
reklama
Najważniejsze, ze to juz koncowka. Powodzenia, trzymam kciukiWszystko mi odeszło w szpitalu. Porodówka. Antybiotyk profilaktycznie bo rozwarcie ale za małe, brak skurczy. Indukcja o 9. Jak nie ruszy to CC do jutra do 5 rano. Straszne wody leja się po człowieku aż chce się płakać
Ja nie mam.pojęcia jak wyczuć szyjkę a z wkladaniem luteiny roznie bywa, raczej czuje tam wszystko takie rozpulchnioneDziewczyny które aplikujecie luteine dopochwowo, czy jak ją aplikujecie to macie raczej dużo miejsca i łatwo Wam zaaplikować czy raczej jest ciasno i gorzej wcisnąć? Czy ktores oznacza, ze szyjka jest juz krotka lub miekka?
Masz miękką szyjkę ale chyba sie nie skraca? - stoi w miejscu - czy źle kojarzę? Niestety z tymi szyjkami tak jest ze juz do konca bedzie nam to siedzialo w glowie i stresowaloNo najczęściej mąż mi przynosi to układam się na boku i jem ale też czasami wstaje sobie po coś jak nikogo nie ma. Ja sie strasznie boję przez tą miękką szyjkę ze ona może doprowadzić że wszystko ze mnie wyleci. Chociaż żebym po domu mogła się normalnie przejść i nie czuła strachu
Dociągniecie, tylko musisz duzo lezec. W tym tygodniu taka szyjka to.jeszcze nie wyrok. Ja taką mialam przed 20 tc i tez z lejkiem wewnetrznym a teraz jestem 26 tc i tez mam nadzieję ze jeszcze troche pociagneCześć Dziewczyny, u Nas dzisiaj na kalendarzu 32+0 i na tym chyba koniec optymizmu u mnie...
Wróciłam od lekarza, Mały zdrowy i waży 1840 g❤
Ale szyjka skróciła się do 20,3 mm i od wewnątrz robi się lejek ale od zewnątrz jest dobrze uformowana... lekarz już mnie nastawił na przedwczesny poród... trochę się podłamałam...boje się że nie dociągnięmy chociaż do tego 34 tygodnia...ehh
A przypomnij w ktorym jestes tc i jaką teraz masz szyjkeTo było chwilowe, teraz leci co jakiś czas po parę milimetrów w dół Plus ciągle twardnieje brzuch, to że jest miękka to najgorsze co może być wg ordynatora, także się zastanawiają w szpitalu czy mi nie założyć szwu póki jest na co w przyszłym tygodniu mam dostać sterydy na płuca
Ja mam przepisane czopki SCOPOLAN, a to chyba ma takie samo dzialanie takze chyba jest okDziewczyny mam do Was pytanie, zwłaszcza do tych, którym twardnieje brzuch.
Lekarz dzisiaj powiedział, że mogę brać w razie dużej ilości skurczy buscopan? Brała któraś z Was, albo coś o tym leku słyszała? Bo ja pierwszy raz się z nim spotkałam...
Skoro lezysz i sie oszczedzasz to na pewno doczekasz i wszystko będzie okKurde ja się strasznie zestresowalam kręgosłup boli nad pośladkami ale nie wiem czy to nie od nerwów i głowy. Pessar zamówiony boję się że w środę może być gorzej albo że go nie doczekam
reklama
A ile razy dziennie bierzesz? Pomaga Tobie na te skurcze?Ja mam przepisane czopki SCOPOLAN, a to chyba ma takie samo dzialanie takze chyba jest ok
Podziel się: