reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzięki dziewczyny, miło wiedzieć, że nie jestem sama w tej nieświadomości 😁 oby ten tydzień i kolejny miesiąc był dla nas łaskawy. Dziewczyny czy Wy też macie problem z utrzymaniem równowagi? Ja nie jestem wstanie stać dłużej niż minutę, bo ciągnie mnie do przodu, a gdy idę to jest lepiej. Jeszcze giną o te taśmy zapytam, może trzeba się obkleić hehe

reklama
Dzięki dziewczyny, miło wiedzieć, że nie jestem sama w tej nieświadomości 😁 oby ten tydzień i kolejny miesiąc był dla nas łaskawy. Dziewczyny czy Wy też macie problem z utrzymaniem równowagi? Ja nie jestem wstanie stać dłużej niż minutę, bo ciągnie mnie do przodu, a gdy idę to jest lepiej. Jeszcze giną o te taśmy zapytam, może trzeba się obkleić hehe
Nawet bez ciąży wole dreptać niz stać w miejscu. Caly czas muszę sie przemieszczać, bo inaczej mi słabo

A ja nie wiem co mi twardnieje i czy w ogóle. Druga ciąża, a ja ćwiczeń macicy od wypinania się dziecka nie odróżniam 😶 dziś 32+3 i wizyta o 19. Całą noc nie spałam. Poza tym Witam się z Wami i pytam kto jeszcze dzisiaj wizytuje? Ktoś pisał, że będzie przeżywał poniedziałek. Razem raźniej hehe 😊 i w tym tyg jeszcze jutro ktoś ma wizytę. Będzie dobrze. Pogoda paskudna ale przynajmniej nie szkoda, że trzeba leżeć hehe
Ja nie mam wizyty, jedynie test obciążenia glukozą w czwartek. Mam nadzieję, że chociaż to będzie ok.😉

Dziewczyny po takim długotrwałym leżeniu od jakiegoś czasu, gdy wstanę to przez pierwsze 3-5minut strasznie mnie swędzą nogi (nie wiem czy to krew spływa) macie coś w podobie? Badania wątrobowe ok. W ogóle zaczęłam się martwić czy w ogóle będę miała siłę urodzić :(

Dziewczyny po takim długotrwałym leżeniu od jakiegoś czasu, gdy wstanę to przez pierwsze 3-5minut strasznie mnie swędzą nogi (nie wiem czy to krew spływa) macie coś w podobie? Badania wątrobowe ok. W ogóle zaczęłam się martwić czy w ogóle będę miała siłę urodzić :(

Będzie dobrze. Koleżanka leżała od 13 tygodnia i to plackiem przez rozwarcie i pęcherz płodowy w kanale rodnym. W szpitalu myto ją, ubierano, a potrzebę zalatwiała w łóżku, ze tak powiem. Wyleżała do 37 tyg. Musiała zostać w szpitalu do porodu ale udalo się. Po rygorze lezeniowym powoli uczyła się na nowo chodzić po sali. Urodziła 4 dni później. Ciężko jej bylo, wiadomo mięśnie słabe, czlowiek jak szkielet ale poród to taka adrenalina i taki wyrzut hormonów, ze nie bez potrzeby matka natura tak to zaplanowała 🙂 od leżenia wszystko boli. Nawet umysł. Mi się z łokcia zrobila skóra krokodyla i muszę jakimś kremem nawilżającym smarować, a to wszystko przez to, ze więcej na lewym boku leżę hehe

reklama
Do góry