reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Miałam dokładnie takie same zalecenia. Szyjkę 1.8 miałam w 26tc. W 29tc szyjka miała 1 cm i zrobiło się 1-1.5cm rozwarcie.. dotrwałam tak do 37+4 ;) Jak ja poszłam do innego lekarza to już było tylko gorzej i baaaardzo tego żałowałam 😅
Hej, funkcjonowała normalnie przy rozwarciu od 29tygodnia ? I nie miałaś nic założonego?

reklama
Hej, funkcjonowała normalnie przy rozwarciu od 29tygodnia ? I nie miałaś nic założonego?
Nie miałam nic założonego. Nie powiedziałabym, że normalnie..bardzo się oszczedzalam, dużo leżałam (często z poduszką pod tylkiem) :) ale wstawałam do wc, na prysznic, zrobić sobie śniadanie, kolację, herbate, raz na tydzień wyszłam sobie do sklepu po bułki, czasami nawet robiłam obiad (na siedząco) ;) no i czasami musiałam się po prostu pokrecić po mieszkaniu bo przy dłuższym lezeniu często mi brzuch twardniał (chociaż wiem, że u większości na twardnienie brzucha pomaga leżenie, jak widać każdy organizm jest inny ;) )

Nie miałam nic założonego. Nie powiedziałabym, że normalnie..bardzo się oszczedzalam, dużo leżałam (często z poduszką pod tylkiem) :) ale wstawałam do wc, na prysznic, zrobić sobie śniadanie, kolację, herbate, raz na tydzień wyszłam sobie do sklepu po bułki, czasami nawet robiłam obiad (na siedząco) ;) no i czasami musiałam się po prostu pokrecić po mieszkaniu bo przy dłuższym lezeniu często mi brzuch twardniał (chociaż wiem, że u większości na twardnienie brzucha pomaga leżenie, jak widać każdy organizm jest inny ;) )

Twój przypadek napawa mnie optymizmem, bo obecnie jestem w 29 skończonym tygodniu i mam pessar ale i rozwarcie na 1 cm. Dałaś mi nadzięję, której mi tak brakuje ostatnio. Dzięki 😊

Miałam dokładnie takie same zalecenia. Szyjkę 1.8 miałam w 26tc. W 29tc szyjka miała 1 cm i zrobiło się 1-1.5cm rozwarcie.. dotrwałam tak do 37+4 ;) Jak ja poszłam do innego lekarza to już było tylko gorzej i baaaardzo tego żałowałam 😅
Ja jak sie trochę pochodzę odraz boli mnie kręgosłup krocze i bes sily jestem też tak miałaś?

Dziewczyny dziwne pytanie ! 🤔 Czy wy macie takie dziwne uczucie jakby przepelnionego pessara tą nasza wydzielina . Chodzę co chwilę do łazienki tak jakby mi się chciało siku i miało z pessara coś wylecieć naprawdę dziwne i wkurzajace uczucie 😤

I jeszcze jedno pytanko odnośnie pulsu cisnienie mam dobre ale puls tak od 85-95 nie za wysoki ? Czuje nieraz jak mi serducho szybko bije...

Ja jak sie trochę pochodzę odraz boli mnie kręgosłup krocze i bes sily jestem też tak miałaś?
Ojj tak.. kręgosłup mnie bolał praktycznie przez całą ciążę. A po wejściu po schodach miałam zadyszkę jakbym co najmniej wchodziła na 15 piętro 😅 to chyba jest normalne nawet w niezagrożonej ciąży..a dla nas leżących te objawy chyba tylko się nasilają 🤔

Ja
I jeszcze jedno pytanko odnośnie pulsu cisnienie mam dobre ale puls tak od 85-95 nie za wysoki ? Czuje nieraz jak mi serducho szybko bije...
Ja mam codziennie takie, a czasem nawet wyższe 100 lub ponad, w szpitalu też takie miałam i nikt na to uwagi nie zwracał a położona mówiła że to normalne bo kobiety w ciąży mają wyższy puls zazwyczaj 😉

reklama
Dziewczyny ja mu po!!! Miałam poród ekspresowy o 7.30 odeszły wody o 11.00 rozkrecily mi się tak skurcze ze podobno z opuszka rozwarcia zrobiło się pelne w pare godzin i o 14.20 juz urodziłam siłami natury bez znieczulenia, musieli mnie naciac myślałam ze umre, darlam się w niebogłosy, nie chce nikogo straszyć po prostu mnie tak bolalo, nic mi nie pomagało, miałam same bóle krzyżowe. Ledwo żyje ale jestem szczęśliwa, dziękuje wszystkim za wsparcie i trzymanie kciukow!!!! Dacie wszystkie rade kochane!!!

Do góry