reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dostalam ten celeston jakoś przed 21 i w nocy poczulam straszne mrowienie i dretwienie rak :/ cały czas mi sie to utrzymuje :( i teraz nie wiem czy to po tym leku czy po zwiększonej ilości magnezu bo dali mi dwie tabletki na raz... :/ nawet telefon ciężko mi trzymac

reklama
A i mam pytanko to mamusiek sierpniowych, wasze dzidzie całe dnia was męczą czy co jakis czas. Bo mnie Zośka budzi tak od 6 buszuje tak do 12 a potem uruchamia się dopiero przed wieczorem. Więc można powiedzieć że tak od 12 do 18 śpi czy to normalne ?

Dostalam ten celeston jakoś przed 21 i w nocy poczulam straszne mrowienie i dretwienie rak :/ cały czas mi sie to utrzymuje :( i teraz nie wiem czy to po tym leku czy po zwiększonej ilości magnezu bo dali mi dwie tabletki na raz... :/ nawet telefon ciężko mi trzymac

Eh ja nie pomogę, bo nie mam pojęcia😔 a nie masz tam blisko lekarza lub pielęgniarki?

Dziś rozmawiałam z ciotka która urodziła 4 dzieci tak od 20 tygodnia problemy z szyjką założony krążek tylko napewno trochę inny bo to było z 25 lat temu i słuchajcie chodziła z rozwarciem 3,4 cm i z tym krążkiem, przepraszam chodziła zapier... w polu bo kiedyś to nie było ,ciaza to nie choroba do pola !!! Każde z jej dzieci urodzone po terminie i do tego wyjmowane kleszczami bo nie chciały wyjść! Poprawiła mi humor 😊😉

A i mam pytanko to mamusiek sierpniowych, wasze dzidzie całe dnia was męczą czy co jakis czas. Bo mnie Zośka budzi tak od 6 buszuje tak do 12 a potem uruchamia się dopiero przed wieczorem. Więc można powiedzieć że tak od 12 do 18 śpi czy to normalne ?

Jak najbardziej normalne. Ja mam tak samo. Albo jak zjem coś, co małemu posmakuje hehe a czy też masz takie czasami bolesne te ruchy?

Dziś rozmawiałam z ciotka która urodziła 4 dzieci tak od 20 tygodnia problemy z szyjką założony krążek tylko napewno trochę inny bo to było z 25 lat temu i słuchajcie chodziła z rozwarciem 3,4 cm i z tym krążkiem, przepraszam chodziła zapier... w polu bo kiedyś to nie było ,ciaza to nie choroba do pola !!! Każde z jej dzieci urodzone po terminie i do tego wyjmowane kleszczami bo nie chciały wyjść! Poprawiła mi humor 😊😉

A dzięki Tobie i Twojej cioci ja się teraz lepiej czuję. Jednak nadzieja nie może być tylko dla tych głupich heh 😖

Jak najbardziej normalne. Ja mam tak samo. Albo jak zjem coś, co małemu posmakuje hehe a czy też masz takie czasami bolesne te ruchy?
U mnie najgorzej jest jak moj Mariusz wraca z paracy i zaczyna z nia rozmawiac i calowac po brzuchu matko kochana mam wtety wrazenie ze chce wyjsc przez pepek i od razu wielka gulka po lewej lub prawej stronie i się rozpycha i się rozciąga a ja mało się nie zesram z bólu hahahahaha 😊 a głupek się cieszy że córeczka tatusia 😊 koniaki są nieprzyjemne jak kopie po pecherzyu i tak na dole mam wrażenie że ona już mi siedzi w szyjce 😱😱😱 i to rozciąganie cos strasznego naprawdę

reklama
Moja jest aktywna całą dobe:p najbardziej jednak ok. 16 i potem o 23. Wczoraj siedziałam sobie w ogródku to nie wiedziałam jak się ułożyć, bo rozpychala się w każdą strone:D

Do góry