reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny a macie czasami takie uczucie, szczególnie jak chodzę jakby ktoś wbijał Wam szpilki w pochwę i aż Was zgina w pół? Obecnie jestem w 29t4d i coraz czesciej mam takie objawy. Nie wiem czy to młoda mi gmera przy szyjce czy o co chodzi.

Wcześniej się tu udzielalam, ale widzę, że forum odżyło a mnie tutaj dawno nie było. W poprzedniej ciąży leżałam od 14 tygodnia do samego końca. W tym miałam 3 wizyty w szpitalu. Nakaz leżenia i to tyle w sumie, a szyjka miała 2.5 cm w 30 tygodniu miała 1.5. nooo a teraz jestem w drugiej ciąży, nie leżę, oszczędzam się..szyjka w 26t miała 3.2 cm a na ostatniej wizycie lekarz mi jej nie zmierzył, mówiąc że nie trzeba bo do tego 26t ciągle miala taki sam wymiar, nic się nie skracała. Zbadała mi ją tylko recznie.

A mnie od wczoraj męczy szczypanie, sama nie wiem czy to cewki czy wejścia na pochwy...ehh.

Widzę, że jest tu sporo nowych dziewczyn. Życzę Wam powodzenia, wiem co czujecie. Strach o każdy dzień..byle by wytrwać do 24, potem do 26, 30t itd.. pamiętam jak się zarzekałam, że nie będę w drugiej ciąży..jednak chcec rodzeństwa dla synka była silniejsza niż wszystkie moje wątpliwości i obawy :)
Ja też często czuje takie klucie w pochwie raz na 2-3 dni, ale nie wiem z czego to wynika :/

Vanilia tak, mam takie kłucia i je dziś zgłosiłam w szpitalu, ale nienwytlumaczono mi co to. Ja to uważam za objawy z szyjki.
Ja też często czuje takie klucie w pochwie raz na 2-3 dni, ale nie wiem z czego to wynika :/
Jak tez odczuwałam takie klucia w ubiegłym tygodniu. A odkąd jestem w szpitalu to nie. Ale u mnie to dopiero 21 tc . W pierwszej ciąży nie pamiętam aby coś mnie kuło bolało czy się napinało. A teraz martwię się wszystkim 😕

Ja jestem w trakcie 21go tygodnia i mam to od conajmniej 3. Jak leżę non stop czyli teraz w szpitalu to nie ma tego. W domu nawet jak się leży to jednak czasem dziecko rozleje sok i jednak się wstaje.

Ja jestem w trakcie 21go tygodnia i mam to od conajmniej 3. Jak leżę non stop czyli teraz w szpitalu to nie ma tego. W domu nawet jak się leży to jednak czasem dziecko rozleje sok i jednak się wstaje.
Ja klucia na razie nie czuje. Ale pomimo lekow -nospa magnez luteina i leżenia czuje twardnienia brzucha. Do 5 razy na dzień ale jednak są. Czy tak może być? Wy też tak mialyscie? Martwię się ze przez to ta moja szyjka się skraca 😕

Dziewczyny wiem, że ciężko wyluzowac ale nie można tak cały czas schizować bo zwariujecie. Macica raz częściej raz rzadziej napina się także w zdrowej ciąży. Jeśli jesteście dodatkowo w szpitalu, monitorowane non stop i wszystko jest ok to spokojnie. Nerwy też wpływają na organizm.

reklama
Ja klucia na razie nie czuje. Ale pomimo lekow -nospa magnez luteina i leżenia czuje twardnienia brzucha. Do 5 razy na dzień ale jednak są. Czy tak może być? Wy też tak mialyscie? Martwię się ze przez to ta moja szyjka się skraca 😕
A może twardnienia mylicie się z wypychaniem dziecka? Wtedy też brzuch jest jak kamień i boli

Do góry