reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny a macie czasami takie uczucie, szczególnie jak chodzę jakby ktoś wbijał Wam szpilki w pochwę i aż Was zgina w pół? Obecnie jestem w 29t4d i coraz czesciej mam takie objawy. Nie wiem czy to młoda mi gmera przy szyjce czy o co chodzi.

Wcześniej się tu udzielalam, ale widzę, że forum odżyło a mnie tutaj dawno nie było. W poprzedniej ciąży leżałam od 14 tygodnia do samego końca. W tym miałam 3 wizyty w szpitalu. Nakaz leżenia i to tyle w sumie, a szyjka miała 2.5 cm w 30 tygodniu miała 1.5. nooo a teraz jestem w drugiej ciąży, nie leżę, oszczędzam się..szyjka w 26t miała 3.2 cm a na ostatniej wizycie lekarz mi jej nie zmierzył, mówiąc że nie trzeba bo do tego 26t ciągle miala taki sam wymiar, nic się nie skracała. Zbadała mi ją tylko recznie.

A mnie od wczoraj męczy szczypanie, sama nie wiem czy to cewki czy wejścia na pochwy...ehh.

Widzę, że jest tu sporo nowych dziewczyn. Życzę Wam powodzenia, wiem co czujecie. Strach o każdy dzień..byle by wytrwać do 24, potem do 26, 30t itd.. pamiętam jak się zarzekałam, że nie będę w drugiej ciąży..jednak chcec rodzeństwa dla synka była silniejsza niż wszystkie moje wątpliwości i obawy :)
Ja też często czuje takie klucie w pochwie raz na 2-3 dni, ale nie wiem z czego to wynika :/

Vanilia tak, mam takie kłucia i je dziś zgłosiłam w szpitalu, ale nienwytlumaczono mi co to. Ja to uważam za objawy z szyjki.
Ja też często czuje takie klucie w pochwie raz na 2-3 dni, ale nie wiem z czego to wynika :/
Jak tez odczuwałam takie klucia w ubiegłym tygodniu. A odkąd jestem w szpitalu to nie. Ale u mnie to dopiero 21 tc . W pierwszej ciąży nie pamiętam aby coś mnie kuło bolało czy się napinało. A teraz martwię się wszystkim 😕

Ja jestem w trakcie 21go tygodnia i mam to od conajmniej 3. Jak leżę non stop czyli teraz w szpitalu to nie ma tego. W domu nawet jak się leży to jednak czasem dziecko rozleje sok i jednak się wstaje.

Ja jestem w trakcie 21go tygodnia i mam to od conajmniej 3. Jak leżę non stop czyli teraz w szpitalu to nie ma tego. W domu nawet jak się leży to jednak czasem dziecko rozleje sok i jednak się wstaje.
Ja klucia na razie nie czuje. Ale pomimo lekow -nospa magnez luteina i leżenia czuje twardnienia brzucha. Do 5 razy na dzień ale jednak są. Czy tak może być? Wy też tak mialyscie? Martwię się ze przez to ta moja szyjka się skraca 😕

Dziewczyny wiem, że ciężko wyluzowac ale nie można tak cały czas schizować bo zwariujecie. Macica raz częściej raz rzadziej napina się także w zdrowej ciąży. Jeśli jesteście dodatkowo w szpitalu, monitorowane non stop i wszystko jest ok to spokojnie. Nerwy też wpływają na organizm.

reklama
Ja klucia na razie nie czuje. Ale pomimo lekow -nospa magnez luteina i leżenia czuje twardnienia brzucha. Do 5 razy na dzień ale jednak są. Czy tak może być? Wy też tak mialyscie? Martwię się ze przez to ta moja szyjka się skraca 😕
A może twardnienia mylicie się z wypychaniem dziecka? Wtedy też brzuch jest jak kamień i boli

Do góry