reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Oj te spinania i skurcze są bardzo przekorne. Twardy brzuch mam od 14 tc i od tego czasu do 28 tc praktycznie cały czas leżałam. Teraz kończę 37 tc i zero skurczy okaże się, ze jeszcze wszystkie przenosimy :D

To może wszystko jest związane z naszą psychika? W bezpiecznym terminie rozluźniamy się i wtedy skurcze ustępują :-D Ja jutro idę na wizytę, ciekawa jestem czy szyjka jeszcze jest.
Mój mąż tez tak twierdzi, ale to by znaczyło, ze bardzo zle z nami :D
Ja byłam u gina tydzień temu, szyjka 4 cm.. podłamało mnie to :D

Taaaa szkoda że ten "piękny czas" dla mnie przynajmniej już 3 raz jest mega stresujący i jak nie urok to ... Jeszcze 6 tygodni i będę spokojna☺

Mój mąż tez tak twierdzi, ale to by znaczyło, ze bardzo zle z nami :D
Ja byłam u gina tydzień temu, szyjka 4 cm.. podłamało mnie to :D
To może być jeszcze efekt przyjmowania magnezu (ale dopiero teraz?). Szyjki 4cm to ja nigdy nie miałam ;-)
Taaaa szkoda że ten "piękny czas" dla mnie przynajmniej już 3 raz jest mega stresujący i jak nie urok to ..
U mnie drugi raz i mam nadzieję, że już ostatni. Tak wszędzie w mediach mnóstwo kobiet w ciąży, w pięknych strojach, uśmiechnięte od ucha do ucha. Z mojej perspektywy łóżko, szpital, luźna koszulka, tu boli, tam się spina, tu uwiera. No coś pięknego ;-)

reklama
To może być jeszcze efekt przyjmowania magnezu (ale dopiero teraz?). Szyjki 4cm to ja nigdy nie miałam ;-)
U mnie drugi raz i mam nadzieję, że już ostatni. Tak wszędzie w mediach mnóstwo kobiet w ciąży, w pięknych strojach, uśmiechnięte od ucha do ucha. Z mojej perspektywy łóżko, luźna koszulka, tu boli, tam się spina, tu uwiera. No coś pięknego ;-)
Sama radość dobrze że na koniec czeka nas taka nagroda za te wszystkie męki mi mój staruszek już cos o 4 przebąkuje ale mam ochotę mu wtedy jajka sekatorem obciąć

Do góry