reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie 38 tydzień skończony wiec mogę już rodzić Nawet miałam nadzieję ze się zacznie po tym usuwaniu szwu ... Ale dzidzius widać jeszcze nie chce wyjść

reklama
U mnie 38 tydzień skończony wiec mogę już rodzić Nawet miałam nadzieję ze się zacznie po tym usuwaniu szwu ... Ale dzidzius widać jeszcze nie chce wyjść
Tez mialam plamienie i tez bolalo ściągnięcie a bardziej największy wziernik tak bolal bo samo przeciecie nie i trwalo sekunde. Tez w 38 skonczonym tc a cc mialam w 39 tc. Nie spiesz sie dla dziecka lepiej jak posiedzi jak najdluzej.

Dziewczyny u mnie 27 tydzień. Chodze do lux med i tam Moja szyjka miała 29 mm od początku mierzenia czyli w 20 TC i 23 TC. 2 tygodnie temu byłam u innego gina, bardziej doświadczonego i on mi zmierzył szyjkę 41 mm. Mówię że miałam 29 mm i czy na pewno- tak na pewno, szyjka idealna. Po 2 tygodniach od tego czyli wczoraj byłam u mojego gina w Lux Med i on że moja szyjka z 29 mm ma 27 mm, a nawet i 24 mm. Dał luteinę i kazał leżeć. Możliwe są takie rozbieżności? Miała tak któraś? Ja wiem że inny sprzęt, może lekko przesunąć skalę przy mierzeniu ale aż tak?

Dziewczyny u mnie 27 tydzień. Chodze do lux med i tam Moja szyjka miała 29 mm od początku mierzenia czyli w 20 TC i 23 TC. 2 tygodnie temu byłam u innego gina, bardziej doświadczonego i on mi zmierzył szyjkę 41 mm. Mówię że miałam 29 mm i czy na pewno- tak na pewno, szyjka idealna. Po 2 tygodniach od tego czyli wczoraj byłam u mojego gina w Lux Med i on że moja szyjka z 29 mm ma 27 mm, a nawet i 24 mm. Dał luteinę i kazał leżeć. Możliwe są takie rozbieżności? Miała tak któraś? Ja wiem że inny sprzęt, może lekko przesunąć skalę przy mierzeniu ale aż tak?
Rozbieżności zdarzają się, w szpitalu wyszło mi 17mm, niedługo później prywatnie 30 :p Niektórzy gini w luxmedzie sami przyznają, że mają słaby sprzęt... Ja tam tylko robię badania krwi i moczu, nie ryzykowałabym prowadzenia ciąży, mam złe doświadczenia z ich ginami, a do dobrych mega kolejki ;)

No właśnie gin jest ekspertem w usg, mówił że sprzęt średni ale był pewien odnośnie tych 24 mm.
Rozbieżności zdarzają się, w szpitalu wyszło mi 17mm, niedługo później prywatnie 30 [emoji14] Niektórzy gini w luxmedzie sami przyznają, że mają słaby sprzęt... Ja tam tylko robię badania krwi i moczu, nie ryzykowałabym prowadzenia ciąży, mam złe doświadczenia z ich ginami, a do dobrych mega kolejki ;)

Zdecydowanie tak. U mnie szyjka miała 13mm, a lekarze w szpitalu zmierzył ja na 37mm. Lepiej chodzić do 1 zaufanego ginka

@Zzzzzz super! Gratulacje :* lekkiego połogu życzę :)
Hehehe „zachcialo mi sie kupe”
To samo powiedzialam do mojego M jak rodzilam, ze zaraz zrobie kupe, jak polozna to uslyszala to wolala lekarzy i 10 minut pozniej byl maly z nami ;)
@ashisohi superowo, za niedlugo bedziecie w komplecie :))

reklama
Do góry