reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ignas wazyl 3250 :) tez mi sie wydawaly mini ale jednak byly ciutke za duze :)
Baska my znowu przybieramy prawidlowo ale serce peka jak maly tak placze :( i nie mozna mu pomoc :( lezalam z babeczka po cc to ona w porownaniu ze mna jak sarenka, tylko bardziej mnie to dobijało :( co do opieki to ja nie wiem czy przez to ze moj narzeczony poszedl do ordynatora ze skarga ze mnie tak boli czy ogolnie tak jest, ale mi bardzo pomagały, w sumie nie jest to super jak Ci cyce macają i wkladaja maluszkowi do buzi, ale ogolnie pomagały :) wspolczuje braku odwiedzin, dobrze Baska ze to juz za nami! ;)

reklama
@Oczekujaca123
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png

@Audia20 @BaskaW macie rację - jest ciężko ale pociesza mnie to, że z każdym dniem lepiej. U mnie karmienie jest trudne, mam takie rany, że krew mi kapie. Może jak przyjdzie położna to mi pokaże jak. W szpitalu też nikt nie pomagał, najgorzej było jak chciałam wyjść do łazienki na dugim końcu korytarza i nie miałam z kim dziecka zostawić. Córeczka jest mała, co chwilę zasypia w czasie jedzenia. Od dwóch dni wieczorem ciągły przelaźliwy płacz, podkurczanie nóżek i wodniste kupy. Czy kolka może zacząć dię już w 1 tygodniu?

@Audia20 @BaskaW macie rację - jest ciężko ale pociesza mnie to, że z każdym dniem lepiej. U mnie karmienie jest trudne, mam takie rany, że krew mi kapie. Może jak przyjdzie położna to mi pokaże jak. W szpitalu też nikt nie pomagał, najgorzej było jak chciałam wyjść do łazienki na dugim końcu korytarza i nie miałam z kim dziecka zostawić. Córeczka jest mała, co chwilę zasypia w czasie jedzenia. Od dwóch dni wieczorem ciągły przelaźliwy płacz, podkurczanie nóżek i wodniste kupy. Czy kolka może zacząć dię już w 1 tygodniu?

Tez tak miałam z sutkami w 1 ciazy. Bardzo dlugo to leczylam jakies 3 msce bo corka caly czac byla na piersi i jak ja przykladalam to doslownie płakałam z bolu..takie dziury mialam w sutkach..ze 2 razy corka przez moje rany miala czarne kupki od krwi z sutkow..ale karmilam dalej. Na kolki za wcześnie. Placze i tyle tak noworodki maja albo chce spac i nie mzoe zasnac albo chce cyca. Moj ma za to baki o one go cZęsto budza. Ale to dobrze ze je puszcza bo inaczej bolal by go brzuch. Co do kupki to one sa takie po karmieniu piersia wodniste i zolte..pozniej dojda takie drobne grudki.

reklama
Moj za to spi w nocy ladnie ale nie w kolysce tylko u mnie na klatce piersiowej. Jak go odlzoe to sie wybidza od razu. A u mnie np dzisiaj spal caly czas w nocy tylko wstawal co 3.5 godz na cyca. W dzien spi mniej i twz u mnie na rekach albo czasami w wozku go uspie dobrze ze mam duzy salon. Widocznie potrzebuje bliksoci mojej..

Do góry