reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nospa tylko doraźnie, magnez 4-6 sztuk.

Jestem po wizycie, mały ok, pessar też, turlamy się dalej. W 2 tygodnie przytył prawie pół kilo, waży 2kg bez 40 gramów. Niech już zwolni tempo, moje okopane biodro byłoby wdzięczne ;D

reklama
Ja po wizycie.

Mały 2600 g ::) Nie wiem który to centyl niestety, ale gin mówił, że bardzo duże dziecko.
Łepetyna włochata i wymiarami odpowiada 36 tc, więc trochę przyduża...ale lekarz nic na to nie mówił.

No i teraz najlepsze...cesarka za miesiąc, między 37 a 38 tc!!! 20 lub 22 marca.

Szyja bez zmian :)
Mam iść na basen do ciepłego brodzika dziecięcego. Trochę się boję, że coś złapię, więc chyba po prostu wezmę ciepłą kąpiel - ma rozluźnić brzuch, bo był przy doktorku twardyy.

Nospa Max 3x1, ale przestałam brać, bo nie widziałam różnicy.
Z magnezu Magne B6 3x2 i Aspargin 2x2 (dopiero to połączenie dało efekty).

Ja po wizycie.

Mały 2600 g ::) Nie wiem który to centyl niestety, ale gin mówił, że bardzo duże dziecko.
Łepetyna włochata i wymiarami odpowiada 36 tc, więc trochę przyduża...ale lekarz nic na to nie mówił.

No i teraz najlepsze...cesarka za miesiąc, między 37 a 38 tc!!! 20 lub 22 marca.

Szyja bez zmian :)
Mam iść na basen do ciepłego brodzika dziecięcego. Trochę się boję, że coś złapię, więc chyba po prostu wezmę ciepłą kąpiel - ma rozluźnić brzuch, bo był przy doktorku twardyy.

Super wieści!! :))) czyli za miesiąc wypakowanie! ;)
Ja już chce urodzić hihi dotrwałam i teraz co? Psikus małemu się nie śpieszy jednak
Do terminu tylko 9 dni :)
Męczą mnie noce straaaasznie, w dalszym ciągu nie spię :(
Jutro mam wizyte zobaczymy co się nowego dowiemy :)

Ja biorę 6 tabletek Magne B6 forte, ale u mnie się słabo przyswaja, choć lekarz mówił, że to nie o to w tym chodzi.

@Ika88 i @Wiewióreczka87 jakie macie piękne, duże dzieci! A mój taka kruszynka, wczoraj ledwie 1495 :( Staram się jak najwięcej leżeć na lewym boku - podobno to pomaga przy hipotrofii.
Wczoraj na ktg omal nie zdechłam, wróciłam do domu i tak mnie bolał brzuch i plecy, że myślałam, że zwariuję, znów nic nie byłam w stanie robić, tylko stękać. Nawet Netflix był nieprzyswajalny. A skurczów znów 0. Dziś juz dobrze.

Nie wiedziałam, ze na usg widać włoski dziecka!!

@Naysan widać, na dobrym sprzęcie widać nawet jak falują w wodach hihi :)
Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach :D
Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi.

@Naysan widać, na dobrym sprzęcie widać nawet jak falują w wodach hihi :)
Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach :D
Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi.
Marzę, żeby mój dzieciak dobił do 2600g. Na razie w ciągu ostatnich 2 tygodni przybyło mu 250g. W tym tempie nie da rady tyle nadrobić. Najgorzej ten jego brzuszek, bo z pozostałych części ciała to jest nawet o kilka dni do przodu. Ale brzuszek nie rośnie prawie w ogóle, zatrzymał się na 28 tygodniu. Lekarz mi dołożył Polfilin - podobno ma rozrzedzić jeszcze bardziej krew, choć u mnie przepływy są dobre. Dostałam też żelazo i wpierniczam ten twaróg na przemian z espumisanem - dzięki niemu więcej mogę zjeść. Może coś to pomoże.
A co do sprzętu, to mój gin ma chyba słaby, a wzrok jeszcze słabszy :(
Jak patrzę na Twojego awatara to od razu sobie wyobrażam, że u Was te falujące w płynie owodniowym włoski na pewno są rude.

reklama
Do góry