Gannka
Fanka BB :)
Ja miałam pessar w 2 ciąży, gdy urodziłam w 23 tyg. Z powodu infekcji. Moja gin do której teraz chodzę też nie jest za pessarami bo mówi że to źródło infekcji, byłam też po porodzie u specjalisty za wizytę dałam kupę kasy :O i też mówił że pessar zakładają lekarze bo dla nich to wygoda i nie trzeba się z niczym męczyć,. Ale tak jak pisze @Zzzzzz dobrze prowadzona ciąża przy pessarze tez może się dobrze skończyć, ja niestety miałam pecha i lekarz który prowadził mi ciążę nie dał mi nawet nic profilaktycznie przy tym i stało się co się stało a ja też nie miałam pojęcia że powinno się coś mieć, że trzeba mieć posiewy itd.Olaa90 bo szyjka 3 cxy 3.5 to nic zlego jesli taka jest caly czas... ale np jak lekarz zmierzyl i ma 4 albo jak u mnie prawie 6.. a potem 5 potem 4 potem 3.5.. to dla niego trgo 3.5 jest zle (dla tego co badal) bo w pierwszym szpitalu badalo mnie z 3 roznych i kazdy uwazal ze 3.5 i lejek to nic takiego ! Z tym sie zyje.. szkoda ze 3 dni pozniek bylo 2.6 i na szczescie czekalam wtedy juz na szew.. jak ma 3.5 i yo pierwszy pomiar to moim zdaniem min. Co 2 tyg trzeba ja kontrolowac bo to moze byc problem w krotkim czasie...
Ja rozmawialam z moja gin o pesarze czy jajby co czy zalozy ale ona mowi , ze nie lubi. Ze to zrodlo infekcji, ze wolalaby mnie dsc do szpitala z nogami do gory.. ale no poki co mam sie nie martwic i wierzyc ze szew da rade
Ale wiem jedno nigdy się na niego nie zgodzę.