reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nospa tylko doraźnie, magnez 4-6 sztuk.

Jestem po wizycie, mały ok, pessar też, turlamy się dalej. W 2 tygodnie przytył prawie pół kilo, waży 2kg bez 40 gramów. Niech już zwolni tempo, moje okopane biodro byłoby wdzięczne ;D

reklama
Ja po wizycie.

Mały 2600 g ::) Nie wiem który to centyl niestety, ale gin mówił, że bardzo duże dziecko.
Łepetyna włochata i wymiarami odpowiada 36 tc, więc trochę przyduża...ale lekarz nic na to nie mówił.

No i teraz najlepsze...cesarka za miesiąc, między 37 a 38 tc!!! 20 lub 22 marca.

Szyja bez zmian :)
Mam iść na basen do ciepłego brodzika dziecięcego. Trochę się boję, że coś złapię, więc chyba po prostu wezmę ciepłą kąpiel - ma rozluźnić brzuch, bo był przy doktorku twardyy.

Nospa Max 3x1, ale przestałam brać, bo nie widziałam różnicy.
Z magnezu Magne B6 3x2 i Aspargin 2x2 (dopiero to połączenie dało efekty).

Ja po wizycie.

Mały 2600 g ::) Nie wiem który to centyl niestety, ale gin mówił, że bardzo duże dziecko.
Łepetyna włochata i wymiarami odpowiada 36 tc, więc trochę przyduża...ale lekarz nic na to nie mówił.

No i teraz najlepsze...cesarka za miesiąc, między 37 a 38 tc!!! 20 lub 22 marca.

Szyja bez zmian :)
Mam iść na basen do ciepłego brodzika dziecięcego. Trochę się boję, że coś złapię, więc chyba po prostu wezmę ciepłą kąpiel - ma rozluźnić brzuch, bo był przy doktorku twardyy.

Super wieści!! :))) czyli za miesiąc wypakowanie! ;)
Ja już chce urodzić hihi dotrwałam i teraz co? Psikus małemu się nie śpieszy jednak
Do terminu tylko 9 dni :)
Męczą mnie noce straaaasznie, w dalszym ciągu nie spię :(
Jutro mam wizyte zobaczymy co się nowego dowiemy :)

Ja biorę 6 tabletek Magne B6 forte, ale u mnie się słabo przyswaja, choć lekarz mówił, że to nie o to w tym chodzi.

@Ika88 i @Wiewióreczka87 jakie macie piękne, duże dzieci! A mój taka kruszynka, wczoraj ledwie 1495 :( Staram się jak najwięcej leżeć na lewym boku - podobno to pomaga przy hipotrofii.
Wczoraj na ktg omal nie zdechłam, wróciłam do domu i tak mnie bolał brzuch i plecy, że myślałam, że zwariuję, znów nic nie byłam w stanie robić, tylko stękać. Nawet Netflix był nieprzyswajalny. A skurczów znów 0. Dziś juz dobrze.

Nie wiedziałam, ze na usg widać włoski dziecka!!

@Naysan widać, na dobrym sprzęcie widać nawet jak falują w wodach hihi :)
Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach :D
Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi.

@Naysan widać, na dobrym sprzęcie widać nawet jak falują w wodach hihi :)
Dziś gin mówił mi, że teraz dzieci rosną średnio 150 g na tydzień...jedne mniej, jedne więcej, bo jedne będą filigranowe i fit, a inne będą klockami z niepoliczalnymi fałdkami na girach :D
Zarówno te z wagą 2600, jak i te z wagą 4600 będą zdrowymi dziećmi.
Marzę, żeby mój dzieciak dobił do 2600g. Na razie w ciągu ostatnich 2 tygodni przybyło mu 250g. W tym tempie nie da rady tyle nadrobić. Najgorzej ten jego brzuszek, bo z pozostałych części ciała to jest nawet o kilka dni do przodu. Ale brzuszek nie rośnie prawie w ogóle, zatrzymał się na 28 tygodniu. Lekarz mi dołożył Polfilin - podobno ma rozrzedzić jeszcze bardziej krew, choć u mnie przepływy są dobre. Dostałam też żelazo i wpierniczam ten twaróg na przemian z espumisanem - dzięki niemu więcej mogę zjeść. Może coś to pomoże.
A co do sprzętu, to mój gin ma chyba słaby, a wzrok jeszcze słabszy :(
Jak patrzę na Twojego awatara to od razu sobie wyobrażam, że u Was te falujące w płynie owodniowym włoski na pewno są rude.

reklama
Do góry