@Wiewióreczka87 ale wiesz co to to musi mieć ujście że środka na zewnątrz a to moje to nie miało bo mówił że zamknięta jest chyba że to się otwiera jakoś ...
reklama
Katiuszka81
Fanka BB :)
Wiesz co,ja nawet nie dopytywałam co z tym pęcherzem.W każdym bądz razie rozwarcie zatrzymało się na szwie i nie postępuje.Czasami lepiej mniej wiedzieć@Wiewióreczka87 szyjka też bez szału, 18mm... Zastanawiam się czy sterydy mogły mieć wpływ na te spustoszenia, po drugim zastrzyku brzuch był strasznie długo twardy ;/
@Katiuszka81 a teraz pęcherz wrócił na swoje miejsce? To też mega stres, może wpaść w to U i pęknąć ;( Mąż znów mi grozi, że odetnie mi internet, kiedyś w końcu dotrzyma słowa
@Katiuszka81 prawda! Szkoda, że ciekawość jest u mnie silniejsza od potrzeby zachowania spokoju umysłu
@olaa90 mam pannę Marysię pod sercem.
@Wiewióreczka87 to mi mówił gin że to nie jest prawidłowe. Może chciał mnie nastraszyć. Cholera wie. Nic innego tam nie było na USG niepokojącego.
Pytałaś czy niewydolność może być od nieoszczedzania się w ciąży.@olaa90 mam pannę Marysię pod sercem.
@Wiewióreczka87 to mi mówił gin że to nie jest prawidłowe. Może chciał mnie nastraszyć. Cholera wie. Nic innego tam nie było na USG niepokojącego.
W drugiej ciąży od początku leżałam i niestety było to samo.
Na szczęście masz krążek, on mi pomógł bardziej niż szew, ale jest bardzo infekcyjny. Nie jedz słodyczy, wcinaj żuravit. Od 28 tygodnia miałam pessar po ściągnięciu w 37 tygodniu, szyjka się nie chciała rozwierać i miałam cesarke.
Co bierzesz?
Naysan
Dziewczyny, które miały ktg. Pliz, wypowiedzcie się, czy taki zapis jest ok? Mój lekarz dał pieczątkę, że prawidłowy, ale przecież znacznie przekracza 160 uderzeń, nawet do 180 sięga. Moim zdaniem to mocno odbiega od idealnego zapisu. A z odczytaniem skurczy, to już w ogóle sobie nie radzę. Pamiętacie, jak u Was było?
Załączniki
Pytałaś czy niewydolność może być od nieoszczedzania się w ciąży.
W drugiej ciąży od początku leżałam i niestety było to samo.
Na szczęście masz krążek, on mi pomógł bardziej niż szew, ale jest bardzo infekcyjny. Nie jedz słodyczy, wcinaj żuravit. Od 28 tygodnia miałam pessar po ściągnięciu w 37 tygodniu, szyjka się nie chciała rozwierać i miałam cesarke.
Co bierzesz?
To jeśli miałaś w pierwszej i w drugiej ciąży problem z szyjka to sprawy wrodzone. Ja biorę Duphaston i Magnelle plus globulki ale po nich mnie trochę zaczęło piec.
olaa90
@luigi89 gratuluje córki u mnie synuś. Ja jak pytałam mojego gina o pessar to powiedział, ze jak będzie trzeba to założy ale teraz profilaktycznie mam być leniwa królowa. Nie mylić z leżeniem plackiem , bo od leżenia znowu macica się za bardzo rozleniwia ;/ Zastanawiam się jaka taktykę na pranie rozpracować , kucać nie można rozumiem , a klękać ?
reklama
Katiuszka81
Słabo widzę na telefonie ale ja miałam ktg dwa razy dziennie w szpitalu i normalnie cuda tam się działy.Tętno było nawet czasami poniżej 110 a czasami dobijało też do 180.Nikt nigdy nie powiedział,że coś jest nie tak a zawsze pytałam czy dobry zapis.Jak lekarzdał że jest ok to tak jestDziewczyny, które miały ktg. Pliz, wypowiedzcie się, czy taki zapis jest ok? Mój lekarz dał pieczątkę, że prawidłowy, ale przecież znacznie przekracza 160 uderzeń, nawet do 180 sięga. Moim zdaniem to mocno odbiega od idealnego zapisu. A z odczytaniem skurczy, to już w ogóle sobie nie radzę. Pamiętacie, jak u Was było?
Podziel się: