reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Zzzzzz bardzo mi przykro i Ci wspolczuje ale z drugiej strony ja bym zostala na tej obserwacji w szpitalu. I jak to masz juz 1 cm rozwarcia? To co z passerem? A co do tych tygodni to sa 2 szkoły tydzien skończony i tydzien ciazy. Ja licze jak w szpitalu mi kazali. Czyli jutro mam 34+0 czyli mówię ze jestem w 34 tc a nie 35 i zawsze mowie ile dni dzieki temu zawsze z lekarzem sie zrozumiem. I moi lekarze tak samo pisza w karcie ciazy.

reklama
Dziewczyny, lekarz na dzisiejszej wizycie kazal mi lezec z poduszka pod pupa, bo szyjka wygiela sie w łuk, ma 3.5 cm, jest zamknieta, nie powiedzial nic wiecej, a ja zapomnialam jezyka w buzi :( Teraz się martwie, może ktoraś a Was bedzie wiedziala o co chodzi z ta poduszką i co wlasciwie jest zle?

Tylko oni sami nie dali mi argumentów dlaczego chca mnie zatrzymać. Wole czekać do tego wtorku na badanie mojej lekarki. Rozwarcie zewnętrzne ale zawsze cos i liczę na to ze jak zdejma pessar to puści ;) juz mam powyżej dziurek tej ciąży. Jeszcze miesiąc i tydzień i bedzie z nami na swiecie.

Dziewczyny, lekarz na dzisiejszej wizycie kazal mi lezec z poduszka pod pupa, bo szyjka wygiela sie w łuk, ma 3.5 cm, jest zamknieta, nie powiedzial nic wiecej, a ja zapomnialam jezyka w buzi :( Teraz się martwie, może ktoraś a Was bedzie wiedziala o co chodzi z ta poduszką i co wlasciwie jest zle?
Szyjka jest ladna jesli chodzi o dlugosc. Xo do poduszki to pewnie lekarz chce odciazyc szyjke. Dzieki wyzszemu polozeniu bioder dziecko cofnie sie troche i bedzie mniejszy nacisk na szyjke. Moze chce tym sposobem skoryhowac wade szyjki. A co ta wada oznacza? Nie wiem..wazne ze jest dluga i zamknieta.

@Zzzzzz mysle ze tak bedzie ze kazda z Nas ma szyjke dzieki wspomaganiu i jak Nam sciagna to bedzie od razu rozwarcie. Nie załamuj sie juz jestes tak wysoko i tyle przeszlas ze szkoda sie teraz poddawac. Obieramy cel 36 tc i zadna sie nie wylamuje.

Moja gin mi odpisala sms ze mam przyjsc dopiero 22go a potem to nie wiem czy co 2 czy co 1.. jesli co 2 to i tak poszukam kogos dodatkowo , ale mzoe na zywo i jak jej dam na pismie zlecenie profesora to moze zmieni podejscie. Teraz bede miala za 11dni wiec calkiem niezle.

Akurat trafilam na posty Mam takich wczesniakow i sie zaglebilam. I sie strasznie zawiodlam. :(
Bo tylko takie mamy będą szukać pomocy na forach. Muszą się wygadać. Mój jest z 35 tc bez żadnych problemów. Koleżanka urodziła w 34 tc super zdrowego chłopca i to dostał po porodzie 10 pkt apgar a mój tylko 7. Także głowa do góry ;) poogladaj na yt filmiki o wczesniakach z np. 24 tc jakie to dzielne bestie :)

reklama
Ja też mam pakiet w Polmedzie, płącę 43 zł / miesiac. Ale nie mogłam sobie tam znaleźć dobrego lekarza, co trafiałam na jakiegoś, to miałam wrażenie, że niekompetentny. Może nie miałam szczęścia :( Raz jak przyszłam ze skurczami, to dała mi leki i powiedziała, że jak nie zadziałają, to mam iść do innego lekarza, taka była przerażona.
Ja za pakiet place 110zl.
Wykupiłam go ze wzgledu na to ze jest tam konkretnie ta lekarka co chcialam.
Mam.pakiet z luxmedu u meza z pracy za 66zl tam mnóstwo lekarzy ale jakos nie bylam przekonana.

Do góry