reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie. Biorę dawkę heparyny 0,6 i acard. Serio tydzień temu mialam badania prenatalne przepływy, łożysko- wszystko ok. Wczoraj tez przepływy.
@Paula_12345 a kiedy się mierzylscie?
@Naysan jak 2 lekarzy mowi ze jest okej tzn ze nie ma się czym martwić.

Najbardziej mnie zdenerwował ten lekarz w szpitalu który chcial mnie zostawić. Bo powiedział że jak przyjechalam na ktg to pewnie coś się u mnie dzieje. Później mi wmawiał ze 13 centyl to nie norma. Nie zna mojej historii choroby, o nic mnie nie pytal, nie badał. Tylko na podstawie jednego ktg które bylo w normie chciał zostawić. Dodam ze czekałam na Tego Pana ponad godzinę.

reklama
A w jakim mieście chodzisz? Ja obeszłam kilku różnych w Warszawie i jedną babkę w Krakowie. Szczerze mówiąc, chętnie bym chodziła do Polmedu, żeby chociaż mieć za darmo usg, o ile by mi je robili, bo ostatnia kobieta była temu bardzo niechętna i tylko mnie palpacyjnie zbadała, mimo że mówiłam o skurczach i bólu, odpowiedzialny lekarz by takiej pacjentki nie wypuścił z gabinetu bez usg.
Katowice, u mnie akurat pracuje 2och ktorzy pracuja teZ w szpitalu. Pewnie bym sie nie zdecydowała na Polmed gdyby nie było tam konkretnie mojej lekarki.

Dziewczyny ja nie mowie ze od razu musi cos być ale z tego co mi wiadomo @Zzzzzz ma podobne choroby jak ja. Stad tez bierze heparyne. A te choroby moga wplywac na przeplywy lozysko itp sprawy. Stad pytanie jak One funkcjonuja. Ja tez na kazdej wizycie nie tylko na prenatalnych mam dokładnie badane te narządy. A lekarka jednak sie zaniepokoila i ja wyslala do szpitala. Do tego bierzemy blad pomiaru wagi tez.

@Zzzzzz 2 dni temu, czyli 31+1. Pomierzył wszystko przez USG i powiedział że jest ok.
Jak pojechałam na ktg to też chcieli mnie zostawić. Żeby skontrolować i zrobic posiewy ze wszystkich miejsc juz do porodu. Ktg było ok. Też podpisałam że odmawiam hospitalizacji bo wydało mi się to bez sensu zostawać ;)
@BaskaW ja odstawiam od 34 tc :) ale chyba zrobię to stopniowo żeby nie było szoku dla organizmu

Basia ja też mam zalecenia brać do 34tc a heparyne do końca i po porodzie.
Paula to nasze dzieci mają podobną wagę, to nie wiem co mnie tak straszyli. Zobaczymy jak będzie we wtorek u mnie. Jak to Ci chcieli posiewy pobrac do porodu?

Czyli duphaston do 34 tyg? Heparyna tez az do pologu. Ja w poniedziałek bede pytac o luteine u duphaston.

Dzisiaj ide na badania krwi. Hiv zolraczka alt i reszta. Znowu ze 200 zl strzeli:(

Czyli duphaston do 34 tyg? Heparyna tez az do pologu. Ja w poniedziałek bede pytac o luteine u duphaston.

Dzisiaj ide na badania krwi. Hiv zolraczka alt i reszta. Znowu ze 200 zl strzeli:(
Niee acard do 34 a dupka i luteine to nie wiem. Wiem że nie mozna tak z dnia na dzień odstawiać.

reklama
Aaa mi acard pozwolili szybciej bo mam super wyniki. A pamietam tutaj z forum od Naszych poprzedniczek ze szybciej odklada sie duphaston i luteine. Moj lekarz z wrocka chcial teraz odlozyc ale nie poszłam juz do niego na wizyte bo wpon ide do drugiego gadac o cc a On kaze ni jeszcze brac.

Do góry