reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja zawsze place za wizyty i to 190 zl. Nikt mnie nie traktowal ulgowo. A jak robie ktg to 240 zl wychodzi. Mimo ze czesto chodziłam. Lekarze różni sa.

Dziewczyny ja tez kiedys bylam taka glupia i nieswiadoma ze cos zlego moze sie stac. Tak samo jak te wasze kolezanki. Jak stracilam syna to dopiero zrozumialam.ze ciaza to jednak blogi stan. W 1 ciazy juz ok 34 tc mialam rozwarcie 1 cm i wszystko robilam. Po prostu ludzie maja to do siebie ze ucza sie na bledach:(

reklama
Mam to szczęście, ze do mojej gin mam wykupiony pakiet bo raz w tyg jest w polmedzie i do tej pory chodze tam co 2 tyg i.place 110zl za miesiac ubezpieczycielowi. Raz bylam w jej innym gabinecie to 170zl z usg. Dzis u profesora 250zl. Teraz zapropnuje tej mojej gin , ze co 2 tyg polmed w ramach pakietu i tam badania mam za darmp przynajmniej wiekszosc a co drugi tydzien do jej prywatnego gabinetu to w sumie bedzie 2x170zl wiec nie ma zle. Liczyliśmy sie z tym. Nawet z wiekszym wydatkiem.

Masakrycznie drogo kosztuja te wizyty, do tego jakies badania, lekarstwa...czlowiek oddałby każde pieniądze, zeby tylko miec zdrowe dzieci, a lekarze na nas pasożytują. Ale zdrowie i zycie sa bezcenne, dlatego godzimy sie z tym.
Nie wyobrażam sobie zeby w moim przypadku korzystać z wizyt na NFZ, nie wiem jakby sie to skończyło...
Jesteśmy ubezpieczone a nawet za opieke medyczna w ciazy trzeba slono płacic.

Ja też mam pakiet w Polmedzie, płącę 43 zł / miesiac. Ale nie mogłam sobie tam znaleźć dobrego lekarza, co trafiałam na jakiegoś, to miałam wrażenie, że niekompetentny. Może nie miałam szczęścia :( Raz jak przyszłam ze skurczami, to dała mi leki i powiedziała, że jak nie zadziałają, to mam iść do innego lekarza, taka była przerażona.

Dziewczyny a ja sie znowu naczytalam..z racji tego, ze u Nas juz jutro 34 tc zaczelam czytac o wczesniakach z tego tygodnia. I jestem w szoku ile badana czeka na takie dziecko. I ze może miec problem z jedzeniem , wzrokiem ruchem i ze tzreba cieplo ubierac bo takie dziecko marznie. Trzeba pilnowac karmienia bo czesto takie dzieci sie nie domagaja. No masakra. Najlepiej to urodzic w min 37 tc. :( :(

Dziewczyny a ja sie znowu naczytalam..z racji tego, ze u Nas juz jutro 34 tc zaczelam czytac o wczesniakach z tego tygodnia. I jestem w szoku ile badana czeka na takie dziecko. I ze może miec problem z jedzeniem , wzrokiem ruchem i ze tzreba cieplo ubierac bo takie dziecko marznie. Trzeba pilnowac karmienia bo czesto takie dzieci sie nie domagaja. No masakra. Najlepiej to urodzic w min 37 tc. :( :(

Jejku nie czytaj tego! Tylko strachu mozna sie nabawic, nic dobrego to nie przyniesie. Akurat moja kuzynka urodziła w 35 tc i mały mie miał żadnych problemów :)

A ja lski miałam taki ciężki dzień :(( jestem wyłamana psychicznie.
W skrocie to liczylam na dobre wiesci i się przeliczylam.
Bylam na kontroli u mojej gin. Dodam ze badania prenatalne robiła mi inna lekarka. Podczas badan prentatalnych przestraszyłam się bo okazało się ze Zuza jest nisko ulozona i jest niewielka- 30 centyl. Natomiast lekarka uspokajala mnie ze wszystko ok poprostu urodzi się drobna.
Dzis bylam z tymi wynikami u mojej gin. Jak zobaczyla raport z tych prenatalnych to się przestaszyla bo tamta lekarka wpisała ze Zuza jest w 9 centylu a to juz poniżej normy. Zaczęła mnie więc badać... Z 40 min mnie badala. Zuzka ma niecałe 1600gram. Według mojej gin grozi hipotrofia (13 centyl). Wysłała mnie dzis do szpitala na KTG, które co prawda wyszło okej ALE chcieli mnie w tym szpitalu zatrzymać. Nie zgodziłam się bo odczyt byl ok. Chcieli mnie zatrzymać na obserwacji...
Teraz mam miec wizyty u mojej gin 2x w tyg i będziemy badać wagę i przepływy. Wyszłam z domu o 13 a wrocilam o 17 mega zdołowana, zmęczona i głodna. Z dobrych informacji to mam rozwarcie na 1 cm więc powoli się przygotowuje na poród i dowiedziałam się ze jestem w 32 tc a nie w 31. Nie wiem jak to liczyć ...

reklama
Do góry