reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Okej tylko czemu? Masz infekcje? Masz skurcze?

Infekcji nie mam, posiew wyszedł ok. Mam czasem pobolewania i klucia w podbrzuszu. I jak powiedziałam lekarzowi, że przy chodzeniu ciągnie mnie brzuch to powiedział, że to 24 tydzień, a waga dzieci jak 29-30 pojedynczej ciąży, więc ma prawo być czuć ciężar... i takie tłumaczenie :( a twardnienia... Mam kilka razy w nocy jak się przekrecam z boku na plecy, ale to trwa kilka sekund i puszcza. W dzień też się zdarza. Także dodatkowe przygody też mam:unsure:

reklama
Infekcji nie mam, posiew wyszedł ok. Mam czasem pobolewania i klucia w podbrzuszu. I jak powiedziałam lekarzowi, że przy chodzeniu ciągnie mnie brzuch to powiedział, że to 24 tydzień, a waga dzieci jak 29-30 pojedynczej ciąży, więc ma prawo być czuć ciężar... i takie tłumaczenie :( a twardnienia... Mam kilka razy w nocy jak się przekrecam z boku na plecy, ale to trwa kilka sekund i puszcza. W dzień też się zdarza. Także dodatkowe przygody też mam:unsure:
Ciężki orzrch do zgryzienia. Sama z zaufanym lekarzem musisz podjac decyzje. Moze poszukaj specjalisty od ciazy bliźniaczej?

Dziewczyny, wyjaśnijcie mi proszę. Posiew z pochwy, posiew z szyjki, posiew z cewki - czy te rzeczy czymś się różnią? Ostatnio robiłam na posiew z pochwy i pobrano materiał z cewki moczowej - lekarz powiedział, że bakterie, które są w pochwie będą też w cewce. No dobra, wierzę na słowo. A posiew z szyjki? Czy coś takiego się robi w ciąży i czy może wyjść w szyjce coś innego niż w pochwie? Swoją drogą, zaraz będę dzwonić po wynik, strrrresik.

Ciężki orzrch do zgryzienia. Sama z zaufanym lekarzem musisz podjac decyzje. Moze poszukaj specjalisty od ciazy bliźniaczej?

No bardzo ciężki :hmm: oni właśnie maja dosyć często do czynienia z bliźniaczymi, dlatego wlasnie tam poszłam. Tam najwięcej bliźniaków w moim mieście się rodzi, a koleżanki siostra tam też czworaczki rodziła. Także myślałam, że lepiej trafić nie mogłam... a jednak nadal tkwię w niepewności.
No ale dzięki dziewczyny za rady i wszystkie słowa. Będę dawała na bieżąco znać, co lekarze mówią dalej. Mam nadzieję, że Wy będziecie miały większe wsparcie, dzięki czemu będzie mniej stresu. Tego Wam życzę!

@Naysan dla mnie to 3 różne rzeczy. Ostatnio miałam bakterie na szyjce. W pon bylam na wymazie kontrolnym. Wczoraj maz odebral wyniki na ktorych pisalo ,wymaz z pochwy' zadzwoniłam do laboratorium i zapytalam sie czy to to samo badanie, facet powiedzial że nie. Okazalo sie ze material zostal pobrany z szyjki ale został opisany jako z pochwy. Dzis maja byc poprawione wyniki. Jak dla mnie cewka to juz w ogole cos innego.

Ech dziewczyny ja mam taki balagan w salonie. Maz zaczal zwozic zabawki i przybory i łóżeczko itp dla dziecka ze starego domu. Corka oczywsicie wszystkie zabaweczki rozsypala...a ja ledwo powstrzymuje nerwy. Tesciowka wszystko myje i przeciera. A mnie dzisiaj rozsadza w pochwie. Tak jakby siw kosci rozchodzily i leze caly dzien. Maly dzisiaj bardzo spokojny malo sie rusza..

@Naysan dla mnie to 3 różne rzeczy. Ostatnio miałam bakterie na szyjce. W pon bylam na wymazie kontrolnym. Wczoraj maz odebral wyniki na ktorych pisalo ,wymaz z pochwy' zadzwoniłam do laboratorium i zapytalam sie czy to to samo badanie, facet powiedzial że nie. Okazalo sie ze material zostal pobrany z szyjki ale został opisany jako z pochwy. Dzis maja byc poprawione wyniki. Jak dla mnie cewka to juz w ogole cos innego.
No a u mnie była dziwna sytuacja: najpierw lekarz zlecił pobranie wymazu z pochwy, położna zabrala się do cewki, a następnie też do pochwy, pokręciła nosem, ze tam dużo progesteronu jest, a jak pytałam w recepcji, kiedy wyniki, to powiedzieli mi, że mają ode mnie zarejestrowany wymaz z cewki. Tak, że ja już nic nie wiem, a wyniki i tak dopiero w poniedziałek, nie przyjechały dziś :( O szyjce nie bylo w ogóle mowy

Ech dziewczyny ja mam taki balagan w salonie. Maz zaczal zwozic zabawki i przybory i łóżeczko itp dla dziecka ze starego domu. Corka oczywsicie wszystkie zabaweczki rozsypala...a ja ledwo powstrzymuje nerwy. Tesciowka wszystko myje i przeciera. A mnie dzisiaj rozsadza w pochwie. Tak jakby siw kosci rozchodzily i leze caly dzien. Maly dzisiaj bardzo spokojny malo sie rusza..
Nie martw się, nie Ty to będziesz sprzątać:) Pomyśl, że ja uwięziona w Krakowie do końca ciąży, bez niczego, dopiero dziś mi maż kosmetyki podstawowe dowiezie z Warszawy. I tak do końca ciąży w samotności.
Takie rozchodzenie kości to chyba na szczęście normalne co? Mój Marceli też dziś spokojny, pewnie w nocy pokaże, na co go stać.

Mnie ciągnie, mrowi co chwile. Teraz doszlo mi jeszcze kłucie.
Wyszłam dziś ze szpitala- na badaniu lekarz sam się zdziwił, że wystarczy dotkąć a moja macica od razu się stawia, no ale nic mi nie poradzili. Przyszłam z twardym brzuchem, wyszłam z twardym. Tylko mnie zaniepokoili stanem szyjki, że jest miękka. Ale o pesarze albo czymś na szyjkę nie słyszałam ani razu. Wydaje mi się, że takby tam tego nikt nie praktykuje. Mam nadzieję, że donoszę do bezpiecznego terminu. Dziś już 29 tydzień :)
Mam kryzys psychiczny, płakać mi się tylko chce.
Kochana patrz już tak niewiele Ci zostało. Trzymaj się bedzie dobrze.Dla mnie też wizyty są czesto dolujace

reklama
Do góry