reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa bol podbrzusza zaraz po siusianiu? Mnie tak bardzo boli i ciągnie zaraz po że ledwo idę po chwili mija. Wyniki moczu ok.

Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa bol podbrzusza zaraz po siusianiu? Mnie tak bardzo boli i ciągnie zaraz po że ledwo idę po chwili mija. Wyniki moczu ok.

Mnie ciągnie, mrowi co chwile. Teraz doszlo mi jeszcze kłucie.
Wyszłam dziś ze szpitala- na badaniu lekarz sam się zdziwił, że wystarczy dotkąć a moja macica od razu się stawia, no ale nic mi nie poradzili. Przyszłam z twardym brzuchem, wyszłam z twardym. Tylko mnie zaniepokoili stanem szyjki, że jest miękka. Ale o pesarze albo czymś na szyjkę nie słyszałam ani razu. Wydaje mi się, że takby tam tego nikt nie praktykuje. Mam nadzieję, że donoszę do bezpiecznego terminu. Dziś już 29 tydzień :)
Mam kryzys psychiczny, płakać mi się tylko chce.

Mnie ciągnie, mrowi co chwile. Teraz doszlo mi jeszcze kłucie.
Wyszłam dziś ze szpitala- na badaniu lekarz sam się zdziwił, że wystarczy dotkąć a moja macica od razu się stawia, no ale nic mi nie poradzili. Przyszłam z twardym brzuchem, wyszłam z twardym. Tylko mnie zaniepokoili stanem szyjki, że jest miękka. Ale o pesarze albo czymś na szyjkę nie słyszałam ani razu. Wydaje mi się, że takby tam tego nikt nie praktykuje. Mam nadzieję, że donoszę do bezpiecznego terminu. Dziś już 29 tydzień :)
Mam kryzys psychiczny, płakać mi się tylko chce.
Nie denerwuj sie, mi tez nic nie zalozyli na szyjke, jestem prawie 5 tygodni po szpitalu i jest ok. Mogli Ci nic nie robic z szyjka z tego wzgledu, ze macica jest aktywa, ze sie napina a dwa ze ciaza wysoka. Mi tez jeden lekarz powiedzial, ze szyjka miekka, moj ginekolog powiedział na kontroli, ze jest ok, ze miekkosc szyjki to jest odczucie lekarza podczas badania. Trzymam kciuki za Was. U mnie dzis 29+3:-)

Hej, widzę że całkiem sporo Was z szyjkowymi lub bólowymi problemami. U mnie niestety to samo. Jeszcze w 22tyg. szyjka 4,6, a kilka dni później 3,3 i wewnetrzne rozwarcie (lejek). Po nastepnych kilku dniach dostałam skierowanie na, obserwacje do szpitala (23+2) a tam szyjka już 2,3 :( no i zostawili mnie na obserwacji 8 dni, gdzie dawali tylko te leki, które brałam wcześniej czyli luteine, nospe i magnez. Po tych ośmiu dniach badanie a tam szyjka 2 cm i pomimo, że ciąża bliźniacza, wypisali mnie. I tak leżę teraz w domu, odliczajac dni do bezpiecznego terminu, a mamy dziś dopiero 24+6. Bardzo, bardzo się boję, za każdym razem kiedy wstaję z łóżka. No ale modlę się każdego dnia o szczęśliwe zakończenie i pomimo tego, że czuje że powoli wpadam w jakaś depreche, próbuje wierzyć, że będzie dobrze :sorry:

reklama
Taaak mnie tez czesto boli po siusianiu i przed siusianiem tez. Zastanawiam się czy jest cos co mnie nie boli :p dzis gorszy dzień ale skoro mowicie ze damy radę to nie może byc inaczej ;)
W nocy bardzo bolesne twardnienia: ja mam bardzo wrazliwe miejsca w dole brzucha po prawej i po lewej stronie. Na początku odczuwam ich bol a później mi twardnieje dol brzucha.
Dzis Zuza rusza sie tak ze wszystko mnie boli czuje ze kreci sie w kolo własnej osi. Chyba nie rozumie ze juz nie przystoi jej robic fikołków.

Do góry