reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Paula_12345 może dlatego, że już duży i coraz mniej miejsca ma na fikanie, co? Albo przyuważ, czy nie nabrałaś jakichś nowych zwyczajów jeśli chodzi o pozycję Twojego ciała, w niektórych ruchy są odczuwane słabiej. Tak czy tak, o ile czujesz ruchy, to nie ma się czym martwić.

reklama
@Paula_12345 u mnie jest tak ze sa dni kiedy skacze jak szalona a sa dni kiedy rzadko się rusza. Chodzi o to ze w nocy sie obróciła i tak sie ulozyla dziwnie ze mnie wszystko boli nie jestem w stanie tego opisac. Jakby mi ktos kija wlozyl w brzuch i go dociskal. No i ruchy dzisiaj w dole czuje więc pewnie poziomo albo miednicowo się ulozyla. Nie jade na IP bo na to nie ma leków muszę cierpliwie czekać na jakis obrót.

Z tego co mi mowil lekarz to kazde leki rozkurczowe w dużych ilościach maja wplyw na szyjke. Mozna brac owszem ale doraźnie i nie przesadzać z ilością. Jeden czopek nie zaszkodzi chodzi bardziej o to żeby nie brać jak cukierków.
Ale mialam koszmarna noc :( Zuza mi sie potwornie ułożyła w brzuchu chyba poziomo i tak mnie rozpychała :( nie dalo sie spać.

Ja mam zalecenia 3x1 dziennie, chyba lekarz wie co robi i chyba nie wywoła mi tymi tabletkami porodu bo to byłoby bezsensu.
Ojej znam to rozpychanie :( ja dziś aż podskoczyłam heh

Dziewczyny moja mała narazie leży poprzecznie głowkowo i czasmi jak kopie nozkami to mam wtzenie ze calkiem na dole prosto w szew :O Na szczescie rzadko sie to zdaza.

Ja mam zalecenia 3x1 dziennie, chyba lekarz wie co robi i chyba nie wywoła mi tymi tabletkami porodu bo to byłoby bezsensu.
Ojej znam to rozpychanie :( ja dziś aż podskoczyłam heh
Jejku ja Buscopan biorę 2 x 1. I jak przeczytałam o tym porodzie to aż mi włosy ustały na głowie.
Dostałam ten lek na IP, dopiero poniedziałek skonsultuję go z moim lekarzem...

Nie lubię takiego kopania na dolę, wolę jak ma
Dziewczyny moja mała narazie leży poprzecznie głowkowo i czasmi jak kopie nozkami to mam wtzenie ze calkiem na dole prosto w szew :O Na szczescie rzadko sie to zdaza.
Nie lubię takiego kopania na dole, ja mam wrażenie, że w najbardziej bolesne miejsce uderza. Ale za to jak kopie w pępek to jest bardzo miłe :)

Jejku ja Buscopan biorę 2 x 1. I jak przeczytałam o tym porodzie to aż mi włosy ustały na głowie.
Dostałam ten lek na IP, dopiero poniedziałek skonsultuję go z moim lekarzem...

No ja juz tez mam obawy :O
Nastraszyły nas dziewczyny heh
Dostałam skierowanie na zahamowanie skurczy do szpitala a w domu mam brac tabletki powodujace skurcze :D super extra
A tu miałam też dostawac kroplówki a miałam tylko jedną wczoraj :/

No ja juz tez mam obawy :O
Nastraszyły nas dziewczyny heh
Dostałam skierowanie na zahamowanie skurczy do szpitala a w domu mam brac tabletki powodujace skurcze :D super extra
A tu miałam też dostawac kroplówki a miałam tylko jedną wczoraj :/
Ja też mam obawy, bo lekarz na IP stwierdził że mam brać Buscopan na wszelki wypadek bo jestem po porodzie przedwczesnym a skurcze które mogą zgładzić szyjkę mogą być dla nas nie odczuwalne...
pojechałam wtedy na IP bo czułam stracę kłucie w pochwie, okazało się że to od stanu zapalnego... ale na wszelki wypadek dał mi luteinę i buscopan... zobaczymy co na to mój lekarz w poniedziałek powie, bo on twierdzi że na razie nie mamy się czym przejmować bo wszystko jest na dobrej drodze...
I ja teraz nie wiem juz kogo słuchać. z jednej strony lekarz na IP ma rację bo lepiej zapobiegać niż leczyć, ale z drugiej może mój też ma rację że nie ma co walić leków na siłę... Ehhh bądź tu człowieku mądry.

reklama
Dziewczyny ja mysle ze z tym lekiem nie jest tak zle. Zobaczcie po mnie bralam nospe po szwie przez 6 tygodni dzien w dzien po 3 tabletki i to forte i jakoś przetrwalam i szyjka sie nie skrocila a wrocila do postaci z 4 msc.

Do góry