Audia ja mialam podaną kroplowke jedną taka szybka zleciala gdzies w 10-15 min. a droga leciala przez taka specjalna popme 10 godzin. I potem tylko nospa i aspargin. I trzymali mnie na obserwacji dosc dlugo i ktg bylo codziennie robione, bo byly male skurcze.
reklama
I to jest wlasnie urok opieki dwoch lekarzy, czasami daja rozne zalecenia a my biedne zuczki skad mamy wiedziec do czego sie stosowac.
A ktory masz tc?
olamakota
Fanka BB :)
Dziewczyny też jestem zdania, że nie ma co się bać scopolanu/buscopanu- działa rozkurczowo i jest bezpieczny w ciąży. W ulotce jest zaznaczone, że w położnictwie ma zastosowanie m. in. na skurcze kanału porodowego w czasie porodu.
Mimo, że ufam swojemu lekarzowi staram się sprawdzać, w sumie każdy jest tylko człowiekiem. Np. dostałam antybiotyk ewidentnie przeciwwskazany w ciąży ( kat. C) przy możliwości wg antybiogramu wyboru bezpieczniejszego i poprosiłam o zamianę. Tak samo w szpitalu dostawałam luteinę a w zaleceniach do domu już nie więc dopytałam i okazało się, że to przeoczenie...
U mnie po wizycie dobrze- szew i pessar trzymają a dobre wyniki morfologii podobno świadczą o tym, że organizm zwalcza infekcję.
Malutka waży już 980 g!
Nie śpię od 4 rano i tak codziennie ostatnio...
Życzę Wam miłego dnia
Mimo, że ufam swojemu lekarzowi staram się sprawdzać, w sumie każdy jest tylko człowiekiem. Np. dostałam antybiotyk ewidentnie przeciwwskazany w ciąży ( kat. C) przy możliwości wg antybiogramu wyboru bezpieczniejszego i poprosiłam o zamianę. Tak samo w szpitalu dostawałam luteinę a w zaleceniach do domu już nie więc dopytałam i okazało się, że to przeoczenie...
U mnie po wizycie dobrze- szew i pessar trzymają a dobre wyniki morfologii podobno świadczą o tym, że organizm zwalcza infekcję.
Malutka waży już 980 g!
Nie śpię od 4 rano i tak codziennie ostatnio...
Życzę Wam miłego dnia
olamakota
Ja mam kryzys "leżeniowy" bolą mnie plecy, spojenie łonowe ( tak jakbym po przerwie na rowerze jeździła) a jak wstaję to kręci mi się w głowie...
BaskaW
@olamakota slyszalam ze niektóre dziewczyny bardzo odczuwaja rozchodzenie sie kosci spojeniowych w ciazy ze ledwo chodza. Ja mam u siebie tesciowa. I juz ja zagonilam do mycia okna u malego w pokoju. I kurze w domku itp.
reklama
Zzzzzz
Dziewczyny a czy Wasi lekarze zalecali bezwzględne lezenie przy skurczach? Nie mówię o skracającej się szyjce bo u mnie takiego problemu póki co nie ma ( 30 tc szyjka 44 mm).
Nom ja musiałam leżec przy skurczach.
Podziel się: