reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Paula_12345 może dlatego, że już duży i coraz mniej miejsca ma na fikanie, co? Albo przyuważ, czy nie nabrałaś jakichś nowych zwyczajów jeśli chodzi o pozycję Twojego ciała, w niektórych ruchy są odczuwane słabiej. Tak czy tak, o ile czujesz ruchy, to nie ma się czym martwić.

reklama
@Paula_12345 u mnie jest tak ze sa dni kiedy skacze jak szalona a sa dni kiedy rzadko się rusza. Chodzi o to ze w nocy sie obróciła i tak sie ulozyla dziwnie ze mnie wszystko boli nie jestem w stanie tego opisac. Jakby mi ktos kija wlozyl w brzuch i go dociskal. No i ruchy dzisiaj w dole czuje więc pewnie poziomo albo miednicowo się ulozyla. Nie jade na IP bo na to nie ma leków muszę cierpliwie czekać na jakis obrót.

Z tego co mi mowil lekarz to kazde leki rozkurczowe w dużych ilościach maja wplyw na szyjke. Mozna brac owszem ale doraźnie i nie przesadzać z ilością. Jeden czopek nie zaszkodzi chodzi bardziej o to żeby nie brać jak cukierków.
Ale mialam koszmarna noc :( Zuza mi sie potwornie ułożyła w brzuchu chyba poziomo i tak mnie rozpychała :( nie dalo sie spać.

Ja mam zalecenia 3x1 dziennie, chyba lekarz wie co robi i chyba nie wywoła mi tymi tabletkami porodu bo to byłoby bezsensu.
Ojej znam to rozpychanie :( ja dziś aż podskoczyłam heh

Dziewczyny moja mała narazie leży poprzecznie głowkowo i czasmi jak kopie nozkami to mam wtzenie ze calkiem na dole prosto w szew :O Na szczescie rzadko sie to zdaza.

Ja mam zalecenia 3x1 dziennie, chyba lekarz wie co robi i chyba nie wywoła mi tymi tabletkami porodu bo to byłoby bezsensu.
Ojej znam to rozpychanie :( ja dziś aż podskoczyłam heh
Jejku ja Buscopan biorę 2 x 1. I jak przeczytałam o tym porodzie to aż mi włosy ustały na głowie.
Dostałam ten lek na IP, dopiero poniedziałek skonsultuję go z moim lekarzem...

Nie lubię takiego kopania na dolę, wolę jak ma
Dziewczyny moja mała narazie leży poprzecznie głowkowo i czasmi jak kopie nozkami to mam wtzenie ze calkiem na dole prosto w szew :O Na szczescie rzadko sie to zdaza.
Nie lubię takiego kopania na dole, ja mam wrażenie, że w najbardziej bolesne miejsce uderza. Ale za to jak kopie w pępek to jest bardzo miłe :)

Jejku ja Buscopan biorę 2 x 1. I jak przeczytałam o tym porodzie to aż mi włosy ustały na głowie.
Dostałam ten lek na IP, dopiero poniedziałek skonsultuję go z moim lekarzem...

No ja juz tez mam obawy :O
Nastraszyły nas dziewczyny heh
Dostałam skierowanie na zahamowanie skurczy do szpitala a w domu mam brac tabletki powodujace skurcze :D super extra
A tu miałam też dostawac kroplówki a miałam tylko jedną wczoraj :/

No ja juz tez mam obawy :O
Nastraszyły nas dziewczyny heh
Dostałam skierowanie na zahamowanie skurczy do szpitala a w domu mam brac tabletki powodujace skurcze :D super extra
A tu miałam też dostawac kroplówki a miałam tylko jedną wczoraj :/
Ja też mam obawy, bo lekarz na IP stwierdził że mam brać Buscopan na wszelki wypadek bo jestem po porodzie przedwczesnym a skurcze które mogą zgładzić szyjkę mogą być dla nas nie odczuwalne...
pojechałam wtedy na IP bo czułam stracę kłucie w pochwie, okazało się że to od stanu zapalnego... ale na wszelki wypadek dał mi luteinę i buscopan... zobaczymy co na to mój lekarz w poniedziałek powie, bo on twierdzi że na razie nie mamy się czym przejmować bo wszystko jest na dobrej drodze...
I ja teraz nie wiem juz kogo słuchać. z jednej strony lekarz na IP ma rację bo lepiej zapobiegać niż leczyć, ale z drugiej może mój też ma rację że nie ma co walić leków na siłę... Ehhh bądź tu człowieku mądry.

reklama
Dziewczyny ja mysle ze z tym lekiem nie jest tak zle. Zobaczcie po mnie bralam nospe po szwie przez 6 tygodni dzien w dzien po 3 tabletki i to forte i jakoś przetrwalam i szyjka sie nie skrocila a wrocila do postaci z 4 msc.

Do góry