reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
@Zzzzzz a co u Ciebie? Jak sie czujesz?Mnie z tymi czpkami chodzilo o buscopan.
Buscopan na przywolanie porodu??? Serio??Mnie z tymi czpkami chodzilo o buscopan.
Nie strasz mnie nawet
Mowia ze jak sie daje 1 serie(rozlozona na 2 zastrzyki albo 4 zastrzyki) to powiklan nie ma. Ale jak juz daja 2 serie to mowa o jakis adhd itp. Gdzies tam czytalam. Wiec nie masz czym sie martwic.
Ja mam jedną serię na 2 zastrzyki, dopiero co mnie pupa przestała bolec :-( ale dobrze ze bez powikłań chociaż
Zzzzzz
Z tego co mi mowil lekarz to kazde leki rozkurczowe w dużych ilościach maja wplyw na szyjke. Mozna brac owszem ale doraźnie i nie przesadzać z ilością. Jeden czopek nie zaszkodzi chodzi bardziej o to żeby nie brać jak cukierków.Buscopan na przywolanie porodu??? Serio??
Nie strasz mnie nawet
Ale mialam koszmarna noc Zuza mi sie potwornie ułożyła w brzuchu chyba poziomo i tak mnie rozpychała nie dalo sie spać.
Naysan
@Audia20 dobrze, że dostałaś sterydy, jesteś na takim etapie ciąży, że już można. Żona mojego brata rodziła w 29 tygodniu i dzięki sterydom mój bratanek o wadze ledwo ponad 900 gramów oddychał sam, bez żadnego wspomagania. Brała w 2 seriach. Twoje dzieciątko będzie teraz zabezpieczone, płuca na tym etapie są najważniejsze. Kiedy wychodzisz?
@BaskaW ja buscopan brałam przez 3 dni, ale niewiele pomagał, nospa żadna nie działa, ale z tego co pamiętam, nawet przed ciążą na bóle miesiączkowe nigdy mi nie pomagała. Niby wzięłam tej nocy 2x nospe forte, ale nie zauważyłam efektu. Ja też nie wiem, co z sobą począć dziś zasnęłam dopiero przed 8:00 rano i to ledwie na 2h. Czekam do 12:00 na wynik posiewu moczu i będę dzwonić do lekarza.
@Zzzzzz współczuję nocy, u mnie było podobnie. W pewnym momencie już wstałam i spakowałam się do szpitala, żeby na rano być gotowa. Bolało tak, że myślałam, że zwariuję i też ruchy Marcela zaczęłam odczuwać jako nieprzyjemne
@BaskaW ja buscopan brałam przez 3 dni, ale niewiele pomagał, nospa żadna nie działa, ale z tego co pamiętam, nawet przed ciążą na bóle miesiączkowe nigdy mi nie pomagała. Niby wzięłam tej nocy 2x nospe forte, ale nie zauważyłam efektu. Ja też nie wiem, co z sobą począć dziś zasnęłam dopiero przed 8:00 rano i to ledwie na 2h. Czekam do 12:00 na wynik posiewu moczu i będę dzwonić do lekarza.
@Zzzzzz współczuję nocy, u mnie było podobnie. W pewnym momencie już wstałam i spakowałam się do szpitala, żeby na rano być gotowa. Bolało tak, że myślałam, że zwariuję i też ruchy Marcela zaczęłam odczuwać jako nieprzyjemne
Paula_12345
Wasze maluchy szaleją, a u mnie od tygodnia ruchy się zmienily i jest bardzo spokojnie. Rusza sie regularnie, ale czuje to znacznie słabiej, mniej też reaguje na muzykę czy jak podotykam brzuch. Na badaniu bylo wszystko ok i serce bilo 155 uderzen, ale mimo wszystko się zastanawiam czemu tak mało sie rusza
reklama
BaskaW
@Paula_12345 Spokojnie moj maluch tez sie rusz od 2 tyg inaczej. Juz tak nie boli chyba ze cos konkretnie kopnie. Teraz ruchy sa bardziej wypychajace i plynne.
Podziel się: