reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Edison - we wtorek miałam kontrolna wizytę po swoim przedwczesnym porodzie, zapytałam o kolejną ciążę, lekarz powiedział ze punktu medycznego nie ma określonego czasu - można starać się po miesiącu dwóch trzech itd... Wszystko zależy od nastwiania psychicznego.

reklama
Cześć Dziewczyny,

Niestety 3 tyg temu w 20tyg stracilam synka. Lekarze nie znaja przyczyny - nagle szyjka sie skrocila, rozwarcie... W ciagu doby porod.

Po jakim czasie moglyscie się starac o kolejna ciaze?
Cześć ;* bardzo mi przykro. Jak sie czujesz ? - choc wiem, ze to najglupsze pytanie jakie w takiej sytuacji zadaja ludzie.
Ja stracilam synka w 23tc.
Lekarz kazal odczekac 3 cykle. Chociaz na poczatku mowil 3-6miesiecy, ale po badaniu dal zielone swiatlo od tego cyklu. Najważniejsze jest , zebys doszła do siebie psychicznie. Wiem co czujesz, bo ja po porodzie od razu tez chcialam byc w ciazy, najlepiej juz (tak jakbym jeden brzuch miala zastapic drugim, jednego syna zastapic drugim dzieckiem, niestety z perspektywy czasu wiem, ze tak to wygladalo). U mnie minely 3 miesiace i tez do konca nie wiem czy w 100% jestem gotowa na takie ryzyko, bo niestety inaczej tego nazwac nie mozna. Ja czas oczekiwania na zielone swiatlo poswiecilam na wykonanie roznych badan i nie zaluje, bo wiem przynajmniej na czym stoje. Znajdz tez dobrego lekarza, który zadba o ciebie w kolejnej ciazy, bedzie kontrolowac szyjke, zalozy szew lub zaproponuje inne dzialania.
A teraz daj sobie czas na przezycie zaloby. Moze skorzystaj z uslug psychologa ? Ja osobiscie korzystam i polecam. Bywa naprawde ciezko, a do kolejnej ciazy musisz byc silna ! ;*

Cześć Dziewczyny,

Niestety 3 tyg temu w 20tyg stracilam synka. Lekarze nie znaja przyczyny - nagle szyjka sie skrocila, rozwarcie... W ciagu doby porod.

Po jakim czasie moglyscie się starac o kolejna ciaze?

Witaj w temacie. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :(

Dziewczyny a jaki przyjmujecie kwas foliowy?

Ja obecnie biorę Prenatal classic, a przed ciązą Prenatal uno :) Polecała mi go moja ginekolog, bo ma aktywne postacie folianów, więc jest lepsze wchłanianie :)

Ja symfolic i actifolin 2mg będę teraz zaczynać brać. Teraz lekarz u którego byłam pierwszy raz przepisał mi acidum folicium 5mg, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać. W ogóle mówił że ta mutacja to nie jest groźna jak się ma w normie wyniki na homocysteine. Sama nie wiem co myśleć... Za wizytę skasował kupę kasy więc chyba nie jest zły, opinie też ma dobre. A i jak pytałam jeszcze o acard to też mówił że profilaktycznie mogę brać jak bym była w ciąży.

Ja symfolic i actifolin 2mg będę teraz zaczynać brać. Teraz lekarz u którego byłam pierwszy raz przepisał mi acidum folicium 5mg, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać. W ogóle mówił że ta mutacja to nie jest groźna jak się ma w normie wyniki na homocysteine. Sama nie wiem co myśleć... Za wizytę skasował kupę kasy więc chyba nie jest zły, opinie też ma dobre. A i jak pytałam jeszcze o acard to też mówił że profilaktycznie mogę brać jak bym była w ciąży.
O zapomnialam mi tez gin przepisala acodum folicum 5mg powiedzuala ze mpge juz teraz do prenatal uno albo na 100% musze już jak bede w ciazy.. ale tez mialam mieszane uczucia mimo ze gin dobra, z polecania, odbierala moj porod o zna cala historie... chyba zaufac trzeba ;) ale poki co biore tylko prenatal uno i w pazdzierniku zbadam sobie kwas foliowy i b12

A no i tez mam mutacje. I mthfr i pai i v leiden.

reklama
Do góry