reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A w ktorym tyg jestes? Bo 1 trymestrze to norma ale pozniej to juz skurcze. Tak mialam w 2 ciazy. Obudizl mnie bol jak na miesiaczke po 1.5 godz w szpitalu juz 5 cm rozwarcia.
W 34tc.
Od kiedy mam skrócona szyjkę to te bole podbrzusza są dość częste, może po prostu znowu mi się skróciła... Na szczęście w czwartek już wizyta.

reklama
Dziewczyny a czy któraś ma szew/pessar i jest przy końcówce ?
U mnie trwa 36 tydzień i za tydzień idę do szpitala na zdjęcie szwu..
czy któraś jest w podobnym terminie ?

W 34tc.
Od kiedy mam skrócona szyjkę to te bole podbrzusza są dość częste, może po prostu znowu mi się skróciła... Na szczęście w czwartek już wizyta.
Czyli bole skurczowe ktore odpowiadaja za skracanie sie szyjki. Na szczescie juz jestes blisko i Twoj organizm moze sie przygotowywac. Juz blizej niz dalej. Ja dopieor 18+5 tc wiec dmucham na wszystko i nic nie mam zalozonego na szyjke..

Czyli bole skurczowe ktore odpowiadaja za skracanie sie szyjki. Na szczescie juz jestes blisko i Twoj organizm moze sie przygotowywac. Juz blizej niz dalej. Ja dopieor 18+5 tc wiec dmucham na wszystko i nic nie mam zalozonego na szyjke..
To ja w takim razie nie wiem jakie to są bóle skurczowe, bo akurat tych bólu podbrzusza nigdy nie nazwałabym skurczowymi :D Jeszcze się okaże, że skurczy porodowych nie rozpoznam :D
Ja ogólnie nie czuję żadnego stawiania się brzucha, twardnień itp. Ale w mojej sytuacji to akurat dobrze.

Mam już wyniki badania moczu, mam podwyzszone azotyny i nieliczne bakterie w osadzie, wiec jakas infekcja się przypałętała. Na szczęście ta furagina pomaga, bo już dzisiaj nie mam żadnych dolegliwości :)
Plus zdecydowanie muszę pić więcej wody z cytryną, bo pH 8...

Nie wiem mam metlik z tymi bolami mam wrazenie ze odczuwam kazdy rodzaj. Tez mam tak od 4 tyg ze po siusianiu bardziej boli ale mocz mam ok posiew tez wiec sama nie wiem czy to fizjologia.

Mnie bardzo zle kojarzą sie bole po boku brzucha bardziej w dole takie klucia jakby ktos igly wbijał tak boli ze az nie mozna chodzić. Takie mialam w poprzedniej ciazy, ktora nie skończyła się dobrze. A te bóle jak na okres... Sama nie wiem nie przerazaja mnie tak bardzo poki co.

Nie wiem mam metlik z tymi bolami mam wrazenie ze odczuwam kazdy rodzaj. Tez mam tak od 4 tyg ze po siusianiu bardziej boli ale mocz mam ok posiew tez wiec sama nie wiem czy to fizjologia.

Mnie bardzo zle kojarzą sie bole po boku brzucha bardziej w dole takie klucia jakby ktos igly wbijał tak boli ze az nie mozna chodzić. Takie mialam w poprzedniej ciazy, ktora nie skończyła się dobrze. A te bóle jak na okres... Sama nie wiem nie przerazaja mnie tak bardzo poki co.
Ja meczylam sie tak miesiac. Wzielam w niedziele globulke w smsie napisal mi lekarz co mam kupic a kolega wypisal recepte..rano juz bylo po bolu. A ja miesiac sie meczylam a tu chyba byla infekcja pochwy bezobjawowa..mocz wychodzil czysty. Moze sprobuj.

Ja meczylam sie tak miesiac. Wzielam w niedziele globulke w smsie napisal mi lekarz co mam kupic a kolega wypisal recepte..rano juz bylo po bolu. A ja miesiac sie meczylam a tu chyba byla infekcja pochwy bezobjawowa..mocz wychodzil czysty. Moze sprobuj.
Hmm tyle że robię posiewy i sa czyste.

reklama
Cześć Dziewczyny,

Niestety 3 tyg temu w 20tyg stracilam synka. Lekarze nie znaja przyczyny - nagle szyjka sie skrocila, rozwarcie... W ciagu doby porod.

Po jakim czasie moglyscie się starac o kolejna ciaze?

Do góry