reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Edison - we wtorek miałam kontrolna wizytę po swoim przedwczesnym porodzie, zapytałam o kolejną ciążę, lekarz powiedział ze punktu medycznego nie ma określonego czasu - można starać się po miesiącu dwóch trzech itd... Wszystko zależy od nastwiania psychicznego.

reklama
Cześć Dziewczyny,

Niestety 3 tyg temu w 20tyg stracilam synka. Lekarze nie znaja przyczyny - nagle szyjka sie skrocila, rozwarcie... W ciagu doby porod.

Po jakim czasie moglyscie się starac o kolejna ciaze?
Cześć ;* bardzo mi przykro. Jak sie czujesz ? - choc wiem, ze to najglupsze pytanie jakie w takiej sytuacji zadaja ludzie.
Ja stracilam synka w 23tc.
Lekarz kazal odczekac 3 cykle. Chociaz na poczatku mowil 3-6miesiecy, ale po badaniu dal zielone swiatlo od tego cyklu. Najważniejsze jest , zebys doszła do siebie psychicznie. Wiem co czujesz, bo ja po porodzie od razu tez chcialam byc w ciazy, najlepiej juz (tak jakbym jeden brzuch miala zastapic drugim, jednego syna zastapic drugim dzieckiem, niestety z perspektywy czasu wiem, ze tak to wygladalo). U mnie minely 3 miesiace i tez do konca nie wiem czy w 100% jestem gotowa na takie ryzyko, bo niestety inaczej tego nazwac nie mozna. Ja czas oczekiwania na zielone swiatlo poswiecilam na wykonanie roznych badan i nie zaluje, bo wiem przynajmniej na czym stoje. Znajdz tez dobrego lekarza, który zadba o ciebie w kolejnej ciazy, bedzie kontrolowac szyjke, zalozy szew lub zaproponuje inne dzialania.
A teraz daj sobie czas na przezycie zaloby. Moze skorzystaj z uslug psychologa ? Ja osobiscie korzystam i polecam. Bywa naprawde ciezko, a do kolejnej ciazy musisz byc silna ! ;*

Cześć Dziewczyny,

Niestety 3 tyg temu w 20tyg stracilam synka. Lekarze nie znaja przyczyny - nagle szyjka sie skrocila, rozwarcie... W ciagu doby porod.

Po jakim czasie moglyscie się starac o kolejna ciaze?

Witaj w temacie. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :(

Dziewczyny a jaki przyjmujecie kwas foliowy?

Ja obecnie biorę Prenatal classic, a przed ciązą Prenatal uno :) Polecała mi go moja ginekolog, bo ma aktywne postacie folianów, więc jest lepsze wchłanianie :)

Ja symfolic i actifolin 2mg będę teraz zaczynać brać. Teraz lekarz u którego byłam pierwszy raz przepisał mi acidum folicium 5mg, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać. W ogóle mówił że ta mutacja to nie jest groźna jak się ma w normie wyniki na homocysteine. Sama nie wiem co myśleć... Za wizytę skasował kupę kasy więc chyba nie jest zły, opinie też ma dobre. A i jak pytałam jeszcze o acard to też mówił że profilaktycznie mogę brać jak bym była w ciąży.

Ja symfolic i actifolin 2mg będę teraz zaczynać brać. Teraz lekarz u którego byłam pierwszy raz przepisał mi acidum folicium 5mg, ale jakoś nie mogę się do tego przekonać. W ogóle mówił że ta mutacja to nie jest groźna jak się ma w normie wyniki na homocysteine. Sama nie wiem co myśleć... Za wizytę skasował kupę kasy więc chyba nie jest zły, opinie też ma dobre. A i jak pytałam jeszcze o acard to też mówił że profilaktycznie mogę brać jak bym była w ciąży.
O zapomnialam mi tez gin przepisala acodum folicum 5mg powiedzuala ze mpge juz teraz do prenatal uno albo na 100% musze już jak bede w ciazy.. ale tez mialam mieszane uczucia mimo ze gin dobra, z polecania, odbierala moj porod o zna cala historie... chyba zaufac trzeba ;) ale poki co biore tylko prenatal uno i w pazdzierniku zbadam sobie kwas foliowy i b12

A no i tez mam mutacje. I mthfr i pai i v leiden.

reklama
Do góry