reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Eeee to wczoraj się to gorzej rysowało :D 11 mm to jeszcze kawal szyjki ;) lez tam grzecznie i nie wpychaj mi się w porodową kolejkę [emoji14]
Noo jest super 11mm to ja już miałam wcześniej i bez problemów przeleżałam. Mają mi w przyszłym tyg już ściągnąć szew, także nie wiem jak będzie z tą kolejką hehehe :-D Termin miał być na 1 wrzesień. Ale okazuje się że 1 sierpień jest bardziej prawdopodobny

Noo jest super 11mm to ja już miałam wcześniej i bez problemów przeleżałam. Mają mi w przyszłym tyg już ściągnąć szew, także nie wiem jak będzie z tą kolejką hehehe :-D Termin miał być na 1 wrzesień. Ale okazuje się że 1 sierpień jest bardziej prawdopodobny
Ja idę dzisiaj na przegląd podwozia, to zobaczymy jak tam ;)

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i niestety mnie też dotknął problem zagrożenia porodem przedwczesnym. Aktualnie jestem w 29 tc, a w 27 tc trafiłam do szpitala ze skurczami i szyjką skróconą do 24 mm. Dostawałam magnez, sterydy dla małej, założyli mi pessar i wypisali do domu, mimo że skurcze całkowicie nie ustały. Przepisali tylko luteinę i magnez i ogólnie zalecenie było takie, że mam się maksymalnie oszczędzać i więcej leżeć niż chodzić. Problem w tym, że mimo leżenia skurczy znów jest więcej. Boję się, że one spowodują całkowite skrócenie szyjki i przedwczesny poród! Czy którejś z was udało się w jakiś sposób zatrzymać te skurcze? Z góry dziękuję za odpowiedź

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i niestety mnie też dotknął problem zagrożenia porodem przedwczesnym. Aktualnie jestem w 29 tc, a w 27 tc trafiłam do szpitala ze skurczami i szyjką skróconą do 24 mm. Dostawałam magnez, sterydy dla małej, założyli mi pessar i wypisali do domu, mimo że skurcze całkowicie nie ustały. Przepisali tylko luteinę i magnez i ogólnie zalecenie było takie, że mam się maksymalnie oszczędzać i więcej leżeć niż chodzić. Problem w tym, że mimo leżenia skurczy znów jest więcej. Boję się, że one spowodują całkowite skrócenie szyjki i przedwczesny poród! Czy którejś z was udało się w jakiś sposób zatrzymać te skurcze? Z góry dziękuję za odpowiedź

Cześć! Moja szyjka tez ma 25 mm ale od 19 tygodnia kiedy założono mi szew i tak trzyma. Jutro zaczynam 28 tydzień. Skurczy nie miałam ale od początku biorę magnez i duphaston. Odczuwam jedynie bezbolesne twardnienia brzucha trwające kilka sekund jakieś 3 razy dziennie.
Rozumiem ze pessar zatrzymał szyjkę u Ciebie ? Czy te skurcze są bolesne ?

reklama
Do góry